Moja izbira besed je bila prirejena tvoji, tako v tej, kot v oni drugi temi. Še kozlanje bi lahko dal ven, ampak OK.
Jest recimo, imam zdravnico na medicini dela, ki ni čisto pri zdravi pameti in tam se moraš že skregat z njeno medicinsko sestro in ji dopovedat, da ljudje z astigmatizmom ne prenašamo ravno strojnih meritev dioptrije. Pa smo mel že diagnoze od hude daljnovidnosti in možne prepovedi dela za računalnikom in podobno. Sodelavec je imel pa hude težave, ko je rekel, da gre redno po službi na pivo, eno pivo in on se tega enga piva drži, mu je napisala not, da ne sme vozit avta..... In tej babnici se z lahkoto zlažem in nimam nobene slabe vesti ne do nje, ne do sebe, če ji izstrelim ko iz topa, da ne pijem sploh, čeprav vem, da bi lahko tudi manj in da se kdaj po službi zavleče krepko čez tri pire.
Ko je nardila paniko zarad podrtih jetrnih testov, sem šel seveda do mojga dohtarja z izvidi (niti nisem imel pojma kaj je to), ki je rekel...Si v zadnjem času spil naenkrat eno pivo, dva, pet, deset? Seveda sem rekel ja, smo mel fešto en teden nazaj, in sva imela v sekundi mojo najverovatnijo diagnozo. Sem pil po dohrtarsko en mesec in smo ponovil teste...BP.
Tudi na preventivnih pregledih, teh po 30tem letu, ne lažem.
Zdaj priznaš, da si prehitro skočil?