32 in ostali kler

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.094
6.285
113
blizu močvirne prestolnice
Meni se zdi vprašanje čist na mestu! Žena peče za Veliko noč in Božič, potem seveda žegnanje, to je tist kar ti je že NigelM povedal,SV Krst, SV, Obhajilo, SV, Birmo,, potem so še rojstni dnevi in seveda predvsem godovi za ožje družinske člane. Kur ne jemo, saj več kdo je kralj živali
evil.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Mah, če rabiš slovar za softijeve poste... Itak v vsakem samo provokacijo išče, to je že tak znano.

Ni mi pa jasno kaj je ta '32'.

kako si lahko taka pichka.
upam, d ane studirah psihologije mnozic ali kaj podobnega.

softi ne drka, softi sprasuje kar ne ve. k drka, ne drka z ? na koncu.ž

razocaran sem. nad tabo, nad simonom..nben pa ne bo butn jajc ven pa rkeu..sori mekani..zajebal smo.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Vaški praznik je ponavadi žegnanje ali god zavetnika farne cerkve. Takrat se načeloma spečejo bobi (Gorenjska), štrukeljčki in potica (Dolenjska). Za ostale pokrajine ne vem. In se sevede zbere družine, kot si rekel kura, pa šunka, potica, vinček...

Bo v redu?

crashednburnt

Majstr
Osebje foruma
20. jul 2007
8.751
435
83
Goriška
www.avtopro.si
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kako se temu reče..a je žæegnanje..ali akj drugega..ker žegnanje vleče na zegnanje potice, jajc, motorjev...

Ni žegnanje, nima veze z žegnanjem ...

Pa tudi (pri nas) ni nobenega posebnega družinskega obreda ali kaj podobnega, samo vaški praznik pač. Tradicija je edino da je vedno ob istem času, ter da je razstava ter kasneje prodaja peciva (in seveda žur zvečer). To je to (pri nas). Cerkev praktično ni neposredno udeležena.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
vsem hvala..ste pomagali

spomnil sem se, da smo u fuzinama imeli tudi praznik fuzin..na 25.5...zacel se je s pihalno godb iz vevc, potem se je od slatkica tekl okol sole, vrtca..pol pa zur na igriscu na trgu revolucije..oktobrske. agropop, gugu, pleske, pena, kosarka..svega je bilo..pa mali fusbal pri soli.

in vlado kalember
i vino na usnama

mi smo ap z bicikli pedaliral po zadnjem kolesu in pecal punce..

moja prva ljubav...

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Citat:
Uporabnik softi pravi:

in una je men se zdi rekla žeganje..ker sem jez rekel ja, vem kaj je zegnanje..motorjev

Tole žegnanje motorjev meni zelo vleče na "podjetništvo"...

Maxi25

Fizikalc
4. maj 2009
2.341
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Pa vam je uspelo ugotovit. Sicer pa mislim da je softi ze na sredini prejsnje strani napisal pravo besedo "žegen" potem ste jo pa lepo definiral in razlozil. Pac praznuje se obletnico blagoslova-posvetitve vaske cerkve. Se kaksno "vasko" vprasanje. Aja mihaelov sejem. Ne vem tocno zakaj imate to v vasi okolici softi, lahko pa koga od "kulturnikov" in "zgodovinarjev" v mojem kraju vprasam. A na www.domacikraj.si pa nic ne pise?

Mihaelom sejem je zato, ker imamo cerkev SV. Mihaela in popolnoma ista pesem. Žegnanje in maša posvečena temu, pa fešta 2 dni. S Carjem bova sigurn tam
evil.gif
( sam ne pri maši...pri šanku verjetn) hahahaha