Citat:
Uporabnik Commodore pravi:
V cem je fora, da ima MicroSD kartica zgolj 30 GB in ne 32 GB, kot je "oglasevano"? Pa pri tem ne mislim na tisto 1000 vs. 1024 preracunavanje, saj se tudi to v tem primeru ne izide.
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
V cem je fora, da ima MicroSD kartica zgolj 30 GB in ne 32 GB, kot je "oglasevano"? Pa pri tem ne mislim na tisto 1000 vs. 1024 preracunavanje, saj se tudi to v tem primeru ne izide.
Privzet zaseden prostor na hdd, spominski, ssd itd.. je neke vrste bios, brez katerega pomnilnik nebi deloval.Več kot je GB, več bo tega "biosa"... Bo pa kdo več povedal, ker jaz sem to kar malo na pamet oz. brez prave tehnične podlage.
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
rawr verjetno misliš datotečno tabelo? aka FAT ali pač kakšen drug datotečni sistem oziroma po domače "imenik datotek".
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
ksz
navadna komercialna fora, ko 32.000.000.000 bytov proglasijo za 32 Gb - v resnici bi moralo biti 34.359.738.368 bytov. Znano že iz časov, ko se je kapaciteta kartic in USB-ključev merila v Mb
Citat:
Uporabnik rawr pravi:
Citat:
Uporabnik ales85 pravi:
rawr verjetno misliš datotečno tabelo? aka FAT ali pač kakšen drug datotečni sistem oziroma po domače "imenik datotek".
Hmmm ne glih
Poleg tega, da pride do napake pri pretvorbi GB, Gb je še nekaj sistemskih zadev na pomnilniku, ki skrbijo za pravo delovanje.Recimo pri peki DVD/CD zapečejo gor podatki, kako se bo ta medij bral. Tak je mislim da tudi pri hdd in ostalem, samo sem mislo, da je tega več...
Citat:
Uporabnik Pbutec pravi:
Se izide 1024*1024*1024B
Citat:
Kaj je stalna praksa? Prodajanje okvarjenih kartic? Postopno povisevanje razmika med oglasevano in dejansko kapaciteto?
Se enkrat: 32 000 000 000 / 1024 / 1024 / 1024 = 29.8 GB. Ne 29.3, kot kaze pri meni. Razen ce za kartice "po novem" velja kaksno drugo pravilo kot je do sedaj veljalo za diske.....
Citat:
Uporabnik ceedevita pravi:
je tudi razlika ali je kartica formatirana kot fat, fat32 itd