30 TFSI motorji

hermann

Guru
19. mar 2014
9.862
6.793
113
Meni sploh ni jasno kaj naj bi tole pravzaprav sploh predstavljalo. Kako pa izmerijo in kaj pomeni "269 problemov v prvih treh mesecih lastništva"? A to je 269 problemov na vseh prodanih avtih ali v povprečju na vsak prodan avto? In kaj ti "problemi" sploh predstavljajo. Okvare verjetno ne, ker po 2 okvarah v prvih treh mesecih je avto za v prešo. Verjetno gre spet za neke imaginarne probleme, ki večinoma nastajajo med sedežem in volanom.

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

sajkek

Guru
16. mar 2008
37.575
12.198
113
na 100 avtov.... torej povprečeje da audi speče 2,6 problema na avto v 1 letu. to je kr grda.
se mi pa sicer ne zdi neka brutalna razlika med 1,8 in 2,6, pri obeh primerih se 2x do 3x na izrednem servis,,,jeben krš.

damirj

Guru
9. maj 2012
5.694
2.654
113
Saj piše, štejejo vse, tudi če npr lonček za kafe ne stoji dobro v držalu za lonček. Ali pa npr mušica prileti skozi okno v avto, ne odleti pa ven. Marsikak problem je popolnoma brezvezen. Druga težava s tem pa je, da npr lastnik škode se s tema dvema problema ne ubada in niti ne sekira, zato ju v tej statistiki pač ni in je zato avtomatsko Škoda manj problematičen avto, kot npr Rols Royce, kjer so lastniki bolj picajzlasti. V resnici je lahko tudi tako, da držalo za lonček v Rolsu ga lahko sploh ni, ker pri Rolsu predvidevajo, da ti lonček drži služabnik, tista ena mušica ki slučajno zaide v kabino, pa prestreli laser :D medtem ko v škodi lonček res ne stoji noter, še več, še vse skupaj se polije gor do stropa, mušič pa imaš noter 100.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.788
5.380
113
Kako pa sploh zberejo incidente različnih znamk? Z metodami anketiranja?
Prostovoljno verjetno znamke tega ne dajejo ven. Drugo so močni avtoklubi, ki imajo pomoč na cesti in pač vodijo evidenco, komu so pomagali. Ampak nova vozila imajo poprodajne storitve, ki jih nudi proizvajalec s svojo mrežo. Tako da dvomim v ta vir.

hermann

Guru
19. mar 2014
9.862
6.793
113
na 100 avtov.... torej povprečeje da audi speče 2,6 problema na avto v 1 letu. to je kr grda.
se mi pa sicer ne zdi neka brutalna razlika med 1,8 in 2,6, pri obeh primerih se 2x do 3x na izrednem servis,,,jeben krš.
Da, tako... po katerikoli logiki so vsi avtomobili na seznamu popoln krš in je najslabši audi povsem legit izbira v primerjavi z najboljšim lexusom. Se vsaj izogneš wtf trenutkom zaradi vzhodnjaškega nerazumevanja avtomobilov.

V vsakem primeru pa dvomim v metodologijo in način "merjenja".

• Všeč mi je
Reactions: jendomen

jezek

Guru
24. jul 2008
4.488
1.920
113
Tu v jugoslaviji ne morete razumet kaj je napaka na avtu, ker nas je pol stoletja krša izučilo, da te ne moti nič. Na razvitem zapadu pač kot napaka šteje mušica, kozarček, brisalček....in vse je enako ponderirano. Sicer zakaj pa ne? Če daš 50 čuku za avto, nima kaj aku odpovedat po pol leta, ali pa da se ne odklene na parkingu...

jezek

Guru
24. jul 2008
4.488
1.920
113
Če si dibidus se ti to pač zgodi. Kaj ima leta 25 ključ za delat V avtu, če je gospodar IZVEN autu?