3. svetovna vojna?

zakon

Guru
16. maj 2008
9.061
969
113
toti Maribor
Naprimer z iranskim financiranjem muslimanskih ekstremistov v EU nima Izrael prav nobene veze ampak so v ozadju verski vzgibi.
Ima, ker EU brezpogojno vedno stoji za Izraelom in ZDA. Enako se dogaja sedaj. Poglej si samo izjave nemškega vrha in EU vrha. Čez xy let se bomo, pa čudili zakaj pri nas v EU se dogajajo teroristični napadi. Jaz in ti bi verjetno enako ubijala za svoje otroke, če že za slabše ocene v šoli, delamo take scene.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.797
8.229
113
Seveda tolčeš zgolj po eni strani. Si kdaj obsodil Izrael ali ZDA za vso sranje, ki so ga naredili na vzhodu?
Zakaj bi to moral storiti? Ce bos precesal forum bos nasel zapise kako je moje mnenje o konfliktu med izraelom in palestinci. Tudi to da so zadnje spopade zaceli palestinci. In ne, ni potrebno nicesar obsojat da ti brez kancka slabe vesti povem da se mi zdi kamenjanje zensk in preganjanje ljudi zaradi veroizpovedi nesprejemljivo.

Pa daj se en primer kje sem po kom “tolkel”. Na tvoje izrecno vprasanje kaj imam proti iranu, sem ti napisal kaj imam proti iranskemu rezimu.

A ves kje si se moral takole zagovarjat ce si mel svoje mnenje? V fasisticnih rezimih….a ti je to blizu al kje je tezava?

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.734
17.120
113
Ima, ker EU brezpogojno vedno stoji za Izraelom in ZDA. Enako se dogaja sedaj.
Se strinjam, da so vedno zadaj ampak z določenimi motivi ( verskimi) pa po mojem mnenju nimajo veze.

Poglej si samo izjave nemškega vrha in EU vrha.
Te so hmm.... diplomatsko rečeno zelo zanimive, kakšne me tudi malo skrbijo. Pa ne samo te najnovejše, tudi tiste vezane na UA-RUS koflikt.

Čez xy let se bomo, pa čudili zakaj pri nas v EU se dogajajo teroristični napadi.
Saj se dogajajo že sedaj in kot zgoraj navedeno iz drugih razlogov kot je "zgolj" izraelska agresija.

Jaz in ti bi verjetno enako ubijala za svoje otroke, če že za slabše ocene v šoli, delamo take scene.
Če ne bi imel prav nobene druge alternative, verjetno res ampak catch je pa IMHO ravno v tem ali vidiš ali pa ne vidiš drugih alternativ in v primeru terorizma SO alternative.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.797
8.229
113
Ima, ker EU brezpogojno vedno stoji za Izraelom in ZDA. Enako se dogaja sedaj. Poglej si samo izjave nemškega vrha in EU vrha. Čez xy let se bomo, pa čudili zakaj pri nas v EU se dogajajo teroristični napadi. Jaz in ti bi verjetno enako ubijala za svoje otroke, če že za slabše ocene v šoli, delamo take scene.
Ko bos za svojega otroka ubijal na fronti bo to razumljivo. Da pa teroristicne napade opravicujes kot borbo za svoje otroke pa kaze na to da si pac radikalec ki se mu zdi pobijanje nakljucnih civilistov sprejemljivo za dosego svojih ideoloskih ciljev.

Sej sam da vemo kje kdo stoji. Jaz se z enim stavkom nisem opredelil da je karkoli kar se dogaja prav. Ti medtem vnaprej opravicujes teroristicne napade. Lepo lepo.

Ateis

Guru
13. sep 2007
2.333
844
113
No najbolj smešno pri vsem tem pa je, ko ti ena zaplankana predsednica evropske komisije reče, da se ima Izrael pravico braniti. Pred kom? Je Iran koga ogrozil? Od leta 1992 dalje že poslušamo, da razvija jedrsko orožje, pa še ga kar ni.:bonk:
Iran oborožuje Hamas in Hesbolah in druge milice v regiji, da širi svoj versko fanatičen vpliv. Ne res nobenega ne ogroža.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.734
17.120
113
Alternativne možnosti? Palestinci (oz. Hamas) bi si lahko za zgled vzel kurdski PKK ter glede na že zdavnaj pridobljeno priznanje obstoja ter splošno podporo po svetu nadaljeval svoj boj oz. reševanje situacije diplomatsko oz. politično namesto s klanjem. Utopično? PKK je dokazal, kaj je mogoče in to v "tuji" državi, kaj bi šele lahko potem ob svetovni in domači podpori naredil Hamas v svoji državi.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.797
8.229
113
Katere alternative imajo Palestinci?
Lahko tiscis glavo v pesek ampak to vseeno ne bo spremenilo dejstva, da je gaza funkcionirala do 7.10.2025 - ne bos verjel celo slovenski policisti so bili tam. Imeli so svojo civilno oblast, bolnisnice, sole itd... Nobenih bomb ni bilo, mednarodna skupnost je tja posiljala pomoc, potekali so diplomatski stiki. Nato pa je sledil napad na izrael.

In ne bos me zvlekel v neskocne filozofske debate kako bi moralo biti pa kake krivice se dogajajo. Med izraelci in palestinci ni prav veliko razlik in izraelci so dalec od sosedov ki bi si jih zelel. Ampak za razliko od palestincev v zadnjih 50 letih niso razstrelili nobenega letala, nobenih sportnikov napadli na olimpijskih igrah, ___________________ vstavi vse zlocine ki so jih ljubljeni palestinci storili na tisoce kilometrov stran od gaze.

Zal (za palestince) so ugriznili v nasprotnika ki je enostavno za njih nepremagljiv. In bo potrebno opustit ideje o izbrisu izraela ampak sobivat. Cudno da se niso odlocili egipta izbrisat pa raketirat. Pa je ravno ta egipt rekel da tud enega begunca ne sprejme ker se bojijo da jim bodo destabilizirali drzavo.

Stvari so dalec od enoznacnih. In meni je to jasno. Tebi pa ne le da ni, se celo moti te da se kdo ne postavi avtomatsko na eno stran in da ima mnenje ki se ne sklada s tvojim.

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
34.734
17.120
113
Da pa mosad ni nič vedel o "samougrabitvi", pa lahko verjameš kot devicam v raju.
Zakaj se izpostavlja to domnevno posedovanje informacije s strani Mossada? A če je Mossad vedel za prihajajoč napad to potem Hamasu odvzame odgovornost za napad ali kako? V stilu "ti ti Mossad, vedel, si da bo klanje pa nisi nič naredil v zvezi s tem v smislu preprečitve saj ti to politično koristi in si sedaj zaradi tega ti odgovoren za vse smrti in splošno nasilje"?

• Všeč mi je
Reactions: sixpower