3. svetovna vojna?

sixpower

Guru
22. sep 2011
3.562
3.266
113
Lublana
Obišči stran
Eno vprašanje, zadnje dni me razni facebooki napadajo z stotinami videov kako Iran tolče po Telavivu... Pustimo zdaj to, da je pol videov AI, fake ali pač krnekaj (Iranska propaganda), ampak najbolj so mi v oči padli komentarji pod objavami (po jeziku sklepam da pretežno pametnih bosanskih muslimanov). Ti "naši" zemljaki dobesedno sfršujejo zraven teh objav, alah gor alah dol, blablabla. Me je začelo malo skrbeti kak narod živi relativno blizu nas, je*beni ekstremisti? Zanimivo pa mi je to, kako malo ali celo nič videov mi ponudi o rokanju na Iran. Zdaj pa mi ni jasno ali kdo to spretno blokira, čisti, da ne bi iraelci izpadli "grdi" ali.... ker ko človek to malo gleda, dobi občutek, da tolčejo samo Iranci, da je Telaviv že na pol porušen, Izraelci pa nič in da se samo branijo...

Pa ne samo bosanci. Tudi čisto navadni Slovenci dejansko navijajo ob teh posnetkih kjer kakor Iran na polno bombardira Izrael. Res neverjetno kakšne pišejo pa ogromno neokusno sovražnega govora. Pa ni enega, ki bi na to opozoril. Medtem, ko lahko nekdo samo izraelsko zastavo objavi ga pa cela horda v komentarjih razcefrari. Čudna dvojna merila, kot vedno.
Sicer je pa meni največji smeh, da so vsi te posnetki AI ali pa pač neki stari posnetki bombardiranja Iraka ali kaj drugega... Tu potem tudi vidiš kako zelo zabiti in zaplankani so navijači Irana in Palestincev. Kar itak ne preseneča.

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

erikson

Guru
25. avg 2007
23.396
7.147
113
Zanimivo pa mi je to, kako malo ali celo nič videov mi ponudi o rokanju na Iran. Zdaj pa mi ni jasno ali kdo to spretno blokira, čisti, da ne bi iraelci izpadli "grdi" ali.... ker ko človek to malo gleda, dobi občutek, da tolčejo samo Iranci, da je Telaviv že na pol porušen, Izraelci pa nič in da se samo branijo...
V Iranu imajo izpade elektrike in interneta, pričelo se je tudi širiti informacije, naj pobrišejo zahodne aplikacije kot je WhatsApp, ker naj bi jih preko nje geolocirali. Izrael jim sicer pred napadi pošilja sporočila, naj zapustijo Teheran. Podobno kot so v preteklosti klicali številke v Gazi (par minut predno je raketa priletela v stavbo, v kateri naj bi bila za Izrael nevarna oseba, so ostali stanujoči v stavbi prejeli klic, naj se evakuirajo).

• Všeč mi je
Reactions: AvtoFun

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.811
8.248
113
No se na nekaj je smiselno opozoriti - tudi izrael omejuje porocanje o skodi. Vecina teh posnetkov je AI, vendar v MSM ne pridejo posnetki razrusenih stavb po mestih - Iran je izraelu povzrocil vec skode kot to Izrael prizna in cela zadeva na zivljenje v Izraelu vpliva bolj kot so bili navajeni v zadnjih letih.
Navijanje ljudi jaz povezujem tudi s tem da so palestinci v vlogi sibkejsih in ljudje imamo tendenco simpatizirat z underdogom.

erikson

Guru
25. avg 2007
23.396
7.147
113
Res neverjetno kakšne pišejo pa ogromno neokusno sovražnega govora. Pa ni enega, ki bi na to opozoril. Medtem, ko lahko nekdo samo izraelsko zastavo objavi ga pa cela horda v komentarjih razcefrari. Čudna dvojna merila, kot vedno.
Nenavadno je, da zahodne feministke sedaj podpirajo režim, ki do smrti kamenja ženske, ki so v javnosti po njihovem mnenju neprimerno oblečene ali naj bi prevarale moža. V zadnjih letih so veliko žensk obsodili tudi na smrt z obešanjem.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.811
8.248
113
Bebo si ti!! Kaj ti je zmanjkalo argumentov, da si začel žaliti. Etikete si si sam prilimal s svojimi izjavami. Sicer, pa brez veze prepričevat prepričanega. Če ti je tako lažje, pa naj bo po tvoje.
No tudi spomin ti pesa. Zacelo se je s tvojim ihtavim postom kjer si pricel z diskreditacijo da sem proti muslimanom in kaj da imam proti Iranu.
Nato si mi povedal da sem zaplankan. Veckrat.
Sedaj si spet zacel postavljat trditve za katere nimas nobene osnove. In seveda pricakujes da ti lahko vse, jaz moram pa kulturno pozirat in biti tiho ker ti sedaj oznanjas zvelicavno resnico. Dokler si bos privoscil zaljenje in trditve brez osnove bos enako dobil nazaj.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.811
8.248
113
Kaj je kdo trdil, da je? Samo to še ni razlog, da se napade državo. Je cel kup držav s terorjem, pa se miži na obe oči. Še celo poslujemo nemoteno z njimi.
Razlog je, ko tak tebi (ocitno) ljubi rezim zacne teror izvazat se v druge drzave. In Iran je sral, sral in pac pokasiral. Sej tud nad ukrajino njihovi droni letijo. Zdej so pa na dvorisce dobili. Bedno za ljudi, vsakega mrtvega je skoda. Ampak skuhal si je pa njihov rezim to sam.

• Všeč mi je
Reactions: leibstandarte

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.811
8.248
113
a ni vse AI :oops1:
Je kar hudic ko samo ti moj post tako preberes....

Samo zate, se enkrat
No se na nekaj je smiselno opozoriti - tudi izrael omejuje porocanje o skodi. Vecina teh posnetkov je AI, vendar v MSM ne pridejo posnetki razrusenih stavb po mestih - Iran je izraelu povzrocil vec skode kot to Izrael prizna in cela zadeva na zivljenje v Izraelu vpliva bolj kot so bili navajeni v zadnjih letih.
Navijanje ljudi jaz povezujem tudi s tem da so palestinci v vlogi sibkejsih in ljudje imamo tendenco simpatizirat z underdogom.

dask

Majstr
21. sep 2023
630
704
93
Še tukaj se ne morte zment, kdo je kriv in kdo je začel, pa pričakujete, da se bodo dol, k so vročekrvni že 70 + let.... očitno je edina rešitev "čiščenje" ene ali druge strani. Ker prej ne bo miru, tako kot ga do zdaj ni bilo. Ampak to niti ni mogoče, ker imajo oboji v krvi boj do zadnjega moža/ženske/otroka... nerešljiva situacija.