Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Malo se umiri, ker si daleč od realnosti... v takih firmah je plača pod zakonsko minimalno, ker imajo digovor s pristojnim ministrstvom da lahko. Zakaj je tako, bo kdo drug povedal. Prehrana je 75€ na mesec (3,7€ na dan kar je zakonski minimum ali celo malica v menzi in denarja ni), potne pa povrnejo v višini 60% najcenejšega javnega prevoza. Zakaj? Ker zakonodaja to dopušča. Kako dobijo znesek prevoza? Sedežu firme najbližjega avtobusnega prevoznika vprašajo koliko je mesečna karta za relacijo npr 40km in potem 60% tega zneska... ali mestni prevoz, ki je v kranju 5€... in jih ne zanima da so vozni redi neugodni, jih ni, da moraš z javnim prevozom včasih zamenjati 2 ponudnik ain narediti 2x toliko poti...
Tako je plača bližje 500€ kot po tvoje 800€ in resnično ti svetujem da ne klobasaš neumnosti z izračuni kaj se splača in kaj ne. Ker očitno nimaš pojma (pa še marsikdo tule ne) kakšno je dejansko stanje in zakaj se nekateri ne želijo na lastne stroške voziti na delo ( ker zagonijo četrtino revščine za prevoz).
Lahko Hanzija povprašaš če dobi njegova žena povrnjeno kilometrino ker se vozi na delo z avtom ali to kar sem jaz omenil...
Bova šla na tvojih 500 EUR. S čim lažje preživiš? S 500 EUR-i ali z 0 EUR-i na mesec?
In še tole: sem gor nekajkrat napisal, da če imaš paniko je bolje sprejet karkoli, kot pa ležat doma (ok, za Alteraše ne, ker pod 5 jurji še telefona ne dvignejo
), zato ker dobiš znanstva, psiha špila, itd. HKRATI PA LEPO IŠČEŠ ZATE BOLJŠO SLUŽBO.
Upam, da je jasno o čem se piše tukaj. Jaz ne vem, kako je s Hanzijevo ženo, ampak očitno je izbrala to možnost. Ravno tako bo verjetno takoj spokala od takega delodajalca, če dobi boljšo službo, kar ji od srca želim.
Zaključek: po mojih izkušnjah so najbolj glasni taki, ki tudi malo ne mignejo s prstom, da bi si našli delo in imajo 1001 izgovor, kako pa tja in tja ne bodo šli delat. Tisti, ki ima nekaj pameti v glavi, lepo poprime kar je na voljo, hkrati pa si išče novo službo. To je to. In moji znanci/kolegi temu pritrjujejo. Tisti, ki najbolj ***** je še vedno v piz..., ker ima 1001 izgovor. Imam enega takega kolega, ki mi je stalno utrujal, kao je vse v p.... Bi mu kolega zrihtal delo z 2x plačo, pa je bil problem se vozit pol ure v eno smer z vlakom. Mi je po tem probal še nekaj utrujat in sem mu lepo v obraz povedal, da meni ne bo jamral, glede na to, da se mu je problem vozit pol ure z vlakom za 2x plačo. Je bil pa točno on zelo glasen, kako je meni lahko govorit, ker pa delam v LJ za baje bajno plačo. To, da sem jaz šel od doma pred 6.00 in prišel domov okrog 18.00 ali še kasneje, ga ni zanimalo. Le, kako imam jaz pač bajno plačo in je meni lahko. On se je pa ob 14.05 že praskal doma po jajcih, namesto da bi kaj naredil.
Vsi ostali kolegi/znanci so našli normalno službo, čeprav so morda začeli na začetku pri res svinjskem delodajalcu...
Pa še tole: če se prav spomnim je prejemnikov minimalne plače (naj me nekdo popravi) okrog 30.000? A vsi ostali potem tudi ne napraskajo tistih 800 EUR skupaj? Oz. očitno so sedaj na voljo le dela za minimalca...