24kuhinja

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
v življenju me preseneti kar nekaj zadev, sam tale je pa vrhunec 6/12. a kdo gleda ta program? tam je en nizozemc, k je včeraj zvečer delal vse sorte zadev iz paprike.
za uvod so pokazal kje rastejo paprike. v rastlinjakih in sicer kot hmelj. rastlina je visoka 3m in več, pa meče ne vem kok plodov na meter 'vrste'. nič čudnega, da se v trgovini vse sveti, kot da je iz photoshopa ven padlo. aja, za opraševanje uporabljajo črmlje, pa pol majo po tleh odtrgane dele rastline, ker gor so good in bad mrčesi, pa streho majo odprto, da majo ptiče...pa lalala..če bi te...preskočmo predalčkanje, videli naše njive s paprikam bi verjetno mislili, da smo nekje v 1200 bc.

in včer je nekaj model s tem paprikam kuhal, sam sem zaspal. se zgodi pač.

zdej jem odličen divjačinski golaž, da si prste odgrzneš kok dobr...in gledam tega..kuharja..kuha on mediteransko jed iz maroka.

zdej pa šok. v pisker nameče bučo, česec, čebulo, jajčevec, kaj vem kaj še..pol not vrže kumino, CIMET, petršil, čičeriko..pol čez suho sadje, slive, marelce, kaj vem kaj..vse to duši.. nisem vedel več a pripravlja hrano al sladico.

dilema je bila rešena, k je prbil
DA ČE IMAMO JAGNJETINO, JO LAHKO DODAMO NOT, KER SE FINO FAJN PODA KOT PRILOGA, ČEPRAVJE DOBRA TUDI KOT GLAVNA JED.

pa dobr no..kaj mu ni jasn..

pa kaj ta revež je, k pride v dalmacijo, al pa bog ne daj v kranjsko gor..kranjsko klobaso, pa krompir z ocvirki..al mu morajo delat tuti fruti sadne kupe, k jih namest s sladoledom obdelajo z 200 stopinj za pol ure...

btw
ni uporabil kapljice vina, ruma..
 

mistique

Guru
16. jun 2009
14.189
1.973
113
Emona / Carnium
Jst to gledam in se sprašujem, katerega od tistih dveh gledam (ko sta si dva zelo podobna...sta mogoče dvojčka? al je skos isti tip to?). Vmes malo ugibam besede. Ker je zanimivo, kako nizozemci rečejo npr. paradižnikova mezga pa take fore.
Zgleda pa vse kr dobr. Bi probu kdaj kej.
rudolph.jpg
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
jezik majo pa res ubijalski

onian..čebula
auberđin..jajčevec

btw
kaj ti ej dobr
polna skleda po plasteh
mus mandarine
kostanjeva krema
fige
mus
krema
ribez
pomaranča
kivi
mus
krema

wtf.
a ne ve kaj je pita, kolač, potica.
jaz mam občutek, da bi bil gor kmal k kak van der soft..ves suh i ljigav
 

B81

22. jul 2007
37.942
11.131
113
Jedi gredo skupaj, čeprav na začetku zgleda neumno...kot npr. vaniijev sladoled z bučnim oljem in semeni, halo...
smile-1.gif
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik softi pravi:
zdej jem odličen divjačinski golaž, da si prste odgrzneš kok dobr...in gledam tega..kuharja..kuha on mediteransko jed iz maroka.

zdej pa šok. v pisker nameče bučo, česec, čebulo, jajčevec, kaj vem kaj še..pol not vrže kumino, CIMET, petršil, čičeriko..pol čez suho sadje, slive, marelce, kaj vem kaj..vse to duši.. nisem vedel več a pripravlja hrano al sladico.

dilema je bila rešena, k je prbil
DA ČE IMAMO JAGNJETINO, JO LAHKO DODAMO NOT, KER SE FINO FAJN PODA KOT PRILOGA, ČEPRAVJE DOBRA TUDI KOT GLAVNA JED.

pa dobr no..kaj mu ni jasn..

Ne vem kaj tebi ni jasno? A poznaš to maroško jed in praviš, da je ni pripravil po receptu?
rolleyes-1.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to je itak ni..ker je bluzil cel cajt.

mene bl zanima kako lahko jagnjetini rečeš priloga
in kako daš lahko kumino, cimet, pa vse te azdeve k buči, česnu, čebuli itd..

itak me pa zanima samo mnenje kuharjev. jih čakam....
 

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mene bl zanima kako lahko jagnjetini rečeš priloga
in kako daš lahko kumino, cimet, pa vse te azdeve k buči, česnu, čebuli itd..

Ker očitno je recept za to maroško jed takšen. Saj ti je ni treba jest (ne vem če razlikuješ med sliko na TV in realnostjo), tudi skuhat ti je ni treba.
 

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Softi, maj te potolažim, tip je vrhunski kuhar in ideje ima božanske. Ta program je pri nas že kar nekaj časa, samo ti si ga šele zdaj odkril. Gostijo tu Jamieja, bila je pa tudi ena kuharca, ki sem jo vedno snemal, kakšna čudesa zna ta naredit, dol padeš. Kaj je recimo delala iz grenivk, čista poezija.
Pozabi prevode, k so čist mim, če pa rad kuhaš, je to sigurno top program.
 

medvedka

Pripravnik
26. jul 2007
553
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik softi pravi:
mene bl zanima kako lahko jagnjetini rečeš priloga
in kako daš lahko kumino, cimet, pa vse te azdeve k buči, česnu, čebuli itd..



Ker očitno je recept za to maroško jed takšen. Saj ti je ni treba jest (ne vem če razlikuješ med sliko na TV in realnostjo), tudi skuhat ti je ni treba.

Zakon kombinacija.. Še malo koriandra pa čilija
grin1.gif
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Odkar je moja predraga mati spoznala kanal 24kičen, so vse limonade odpadle v šusu. Nedeljska kosila pa so ratala, kako naj se izrazim, drugačna
grin1.gif


Zdaj ima v 120cm samo zase po nekaj ur na dan. Odfuk.
hysterical-1.gif
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Citat:
Uporabnik Davidoff pravi:
Odkar je moja predraga mati spoznala kanal 24kičen, so vse limonade odpadle v šusu. Nedeljska kosila pa so ratala, kako naj se izrazim, drugačna
grin1.gif


Zdaj ima v 120cm samo zase po nekaj ur na dan. Odfuk.
hysterical-1.gif

kako drugačna..od prasetine pojeste sam jabuk..al nadevate ražnjevino z bučo, malancani...dej to mal povej..
 

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.580
5.156
113
Kuha še en Italijan (mogoče?). Ni profi kuhar, kar se mu na daleč vidi. Ampak ko sem naredil pico po njegovem receptu (po spominu), je šla dobro v promet. Kar tale špeglar dela je mogoče preveč zakomplicirano, da bi si približno zapomnil. Je pa gotovo zanimiva sprememba. Res je, da kaže pridelavo vrtnin (enkrat sem ujel por), kar je po mojem prav. Da ne bo nekih iluzij, zakaj je taka "kvaliteta" v trgovini.
 

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
Ma ne sprašuj.... zdaj več ne reže česna, ampak vzame največji nož ter z njem rukne od zgoraj, da se elementi zatresejo, stari mi pa beži pod mizo, ker misli, da je potres. Opazil sem neke vejice peršuma kot okras na krožniku, v krompirju sem zasledil neke črne pikice, ki jih prej nikoli ni bilo. Solata ni več samo z olivnim olje ter balzamičnim kisom, zdaj so notri sušeni paradižniki i slično. Šta, da ti pričam, hujšam med jedjo.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
to sem rabil..dokaz.
če ti hujšaš bi jaz umrl.

sočustvujem s tabo.

btw
kaj da ti vržeš prednjo četrt jagnjeta v pečico, pa mal krompirja, pa olivno olje, pa zeleno solato..pa spomniš mati na dobro balkanika kuhinjo. s pridihom podalpske asimilacije.
 

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
btw
a je možn da tok tolčejo zelenjavo, ker še niso ugotovil kako naštimat živali, da rastejo ans teblu..tko..v višino..če razumeš..da maš donos po kvadratu dober....pa da ni betonskih plošč vmes, ker so investicija

paprika 3 metre in več višine..pa nič čudnega, da majo pol zahodnjaki domišljijo o đurasik parku itd..balkancu da pripoveduješ o tri metrski papriki..te gleda ko tele.