2 osebi - isti email naslov?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.391
1.259
113
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
pa še to: pika je dovoljen znak v email naslovu tako da po standardu ime.priimek ni enako imepriimek,

Pri googlu pa je enako. Preber na linku, ki si ga nalimal.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
ksz
Gmail ima nalašč narejeno to foro s piko. Tako si lahko pri registraciji na eni strani vpišeš j.aneznovak@gmail.com na drugi pa daš piko kam drugam, mail boš dobil vedno, boš pa tudi vedel od kje spamer dobi tvoj mail.

Kar se tiče bedakov, ki vpišejo tuj mail v facebook, greš na facebook, vpišeš svoj mail, daš pozabil sem geslo, ga dobiš na svoj mail in zapreš facebook acc od kretena. Tako sem jaz naredil, ne vem ali je to prav ali ne, briga me.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Kar se tiče bedakov, ki vpišejo tuj mail v facebook, greš na facebook, vpišeš svoj mail, daš pozabil sem geslo, ga dobiš na svoj mail in zapreš facebook acc od kretena. Tako sem jaz naredil, ne vem ali je to prav ali ne, briga me.

Jaz tudi dobivam nonstop na en e-mail za aktivacijo FB. Je pa res, da gre za hotmailov naslov, kamor sem že od začetka dobival napačne e-maile od vseh mogočih ljudi, zgleda sem zadel neki taki naslov
tongue-1.gif

wd40

Guru
10. dec 2007
2.874
797
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Se ne spomnim in tudi ne uporabljam fb več ampak a nima potrditve prek maila, da se lahko ustvari profil?

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
gmail načrtno (in javno znano ter razgrnjeno) ne upošteva pike v delu naslova levo of afne.

To je 100% v skladu s standardi.

Ti si lahko postaviš mail strežnik za nalove @moj-fifi.si in vse maile poslane na naslove ki imajo levo of afne sodo število znakov dostaviš v en inbox, ostalo pa v drug.
Ali pa deliš po bilokakem drugem ključu.

Razen tega imajo še kup drugih oblik naslovov, ki se preusmerijo v en "osnoven" naslov.

Loleki so le tolko, da to nimajo jasno dokumentirano na jasnem in očitnem mestu.

Za denar, razložim detajle...
wink-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.861
395
83
Citat:
Uporabnik wd40 pravi:
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Se ne spomnim in tudi ne uporabljam fb več ampak a nima potrditve prek maila, da se lahko ustvari profil?

Ne nima, oziroma imaš acc z nekimi omejitvami. Ampak za lajkat, sherat in invajtat vse živo dela tudi brez tega.

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.580
944
113
Vidm, da ste se kr razpisali.

Hecno mi je, da prvih nekaj let ni bilo teh problemov, potem pa se kar naenkrat pojavi par mailov, ki niso bili namenjeni meni, nekaj časa zatišje in čez čas spet nekaj mailov in se potem tako nadaljuje. Pa v zadnje (pol)leta sem začel sumit, da tud sam verjetno ne dobim vse pošte (med njimi tud kkšna precej pomembna).

Bo očitno treba kkšno sporočilo na njegov e-poštni naslov poslat, da vidmo, kje smo.
smile-1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Woo faking wooooo
grin1.gif

ta tema me je spodbudila, da sem šel po parih letih spet probat moj ime.priimek@gmail.com, za katerega sem pozabil geslo, povezan pa je bil s siol.net mailom, do katerega sem za vedno izgubil dostop že pred leti, danes pa sem ga uganil
grin1.gif

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Dobi
grin1.gif

je pa zanimivo, da se pri meni ni veliko folka zmotilo. Samo 30 mailov v 3 letih. Pa še to večina od familije, ki so zamešali, pa par sošolcev iz faksa, ki so verjetno ugibali. Ostali, ktaerim sem dal priimek.ime so vsi zadeli
grin1.gif

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
ksz
Gmail ima nalašč narejeno to foro s piko. Tako si lahko pri registraciji na eni strani vpišeš j.aneznovak@gmail.com na drugi pa daš piko kam drugam, mail boš dobil vedno, boš pa tudi vedel od kje spamer dobi tvoj mail.

To je primarno narejeno zaradi tipkarskih napak.

To kar pa želiš ti doseči pa imaš na voljo dodatno "gmail foro". Na email naslove lahko dajaš poljubne tage.
Primer:
ime.priimek+fb@gmail.com
ime.priimek+alter@gmail.com