2 osebi - isti email naslov?

Ledenko

Guru
18. jul 2011
2.580
944
113
Že nekaj časa me muči vprašanje, ali imata lahko 2 osebi (ki se med seboj ne poznata) isti email naslov - konkretno imam v mislih gmail? Problem je v tem, da na momente dobivam maile od oseb, ki pošiljajo mojemu soimenjaku (isti ime in priimek), ne vem pa, kako je obratno (če on na isto foro dobiva maile, ki so namenjene meni). Kmalu po tistem, ko je bolj pogosto začela pošta prihajati na moj naslov, sem s pomočjo googla opazil, da naj bi ta oseba imela zelo podoben naslov - jaz ime.priimek@gmail, on pa ime.priimek1@gmail.com. Ok, bi človek zastopil, da marsikdo spregleda 1ko v mailu, ampak ko v določenih mailih vidim priponke z raznimi pogodbami, kjer je na roke napisan moj mail, mi pa ni več jasno!?

vogel

Majstr
1. sep 2007
1.559
292
83
Ravno zadnjic poslal mail na ime.priimek@, ko sem dobil reply pa vidim da je pravi naslov imepriimek@ (brez pike) Oseba vseeno dobila mail.

Chimay

Fizikalc
22. jul 2007
1.519
14
38
37
Dolenjska
KSZ

Varianta je tudi, da ima nekdo ime.priimek@ drugi pa priimek.ime@ in se zadeva kaj hitro zamenja, če nisi pozoren.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.524
1.109
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Točno to kombinacijo imam jaz. Dobil sem nekaj emailov na ime.primek@Gmail.com ki pa ni moj mejl. Tako da ne vem če res ni to možno.

gmail je malo čuden in ne razloči pike. kamorkoli jo postaviš, tudi več njih, boš dobil mail
smile-1.gif

i.m.e.p.r.i.i.m.e.k.@gmail.com je isto kot imepriimek@gmail.com

in ne, ni možno da bi imela 2 isti email. tudi na mojega vseskozi hodijo prijave, ker pač en butl ne ve, da ima njegov mail .com, moj pa .net
grin1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ha, pa res ne loči pik:) Zakaj pa to dober :/
jst sem si kr sam naredu ime.priimek in obratno, pa polinkal med seboj:) Če kdo zajebe, vse dobim:)

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Verjetno ravno zaradi takih zmot, o katerih piše avtor teme. Pa če se ne motim je v e-mail standardu tudi nekaj v zvezi s tem, da pika ne vpliva na e-mail naslov (lahko to kdo potrdi?).

No catcher je v takem primeru nepotreben.

dem

Fizikalc
4. avg 2011
1.939
14
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Točno to kombinacijo imam jaz. Dobil sem nekaj emailov na ime.primek@Gmail.com ki pa ni moj mejl. Tako da ne vem če res ni to možno.

Ista situacija pri meni... Misliš da je možno da tudi mail naslovljen meni zaide kdaj k temu k ima piko?

lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.300
7.071
113
pri taščici
No smo že trije.
Ko sem odpiral Gmail račun se spomnim da ni pustil ime.priimek češ da je zaseden. Imepriimek sem pa lahko ustvaril in tako je ostalo. Mislim da sem dobil ene tri mejle ki niso bili namenjeni meni (pa da sem opazil). Vedno so bili pošiljatelji slovenci.

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.637
215
63
Kranj
jaz imam pa eno srbkinjo, ki je ne vem kako prišla do enega od mojih emailov in ga uporablja za facebook registracijo....pa dobivam emaile, da potrdim registracijo itd....Jelena itd....

kako to rešim no?

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
pa še to: pika je dovoljen znak v email naslovu tako da po standardu ime.priimek ni enako imepriimek,