2 enaka avtomobila, razlika v moči...

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
ksz... glede razlik od uradnih podatkov se strinjam. Kolega ima na primer Vectro 1.9 CDTI 100 konjev. Po uradnih podatkih 13.9s 0/100 in končna 182 km/h. Smo merili in ima 0/100 nekje 10s, končna po GPS pa je okoli 200 km/h
bonk.gif
Leti torej tako kot 150 konjska verzija. Aja, avto ni čipan.

irCAR81

Fizikalc
19. mar 2008
1.712
77
48
Pokaži rezultate meritev na kolesih, ne tiste preračunane nazaj na gred.
Sta oba merila v isti prestavi? So bili valerji z zavoro? Je bila zavora pri obeh avtih enako nastavljena? Mogoče ti operater niti ne bo priznal da je bilo karkoli drugače ampak dejansko, če je zavora prešvoh se bo avto zvrtel do konca kot da bi bil v leru, turbina ne bo sproducirala nič tlaka.... če bo zavora premočna, bo avto dosegel tlak prej kot v realnih pogojih... dokler ne bo prišlo do težav. :p
Sta oba naredila samo 1 run? Kakšni so bili rezultati ostalih runov.

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
heh, preveč me vprašaš :p

Oba sva naredila 1 run, menili smo se, da se oba vrneva enkrat drugič za še eno meritev, pa nismo prišli skupaj z datumom. Merilo se je pri Tunerc-u (če so z zavoro ali ne, nimam pojma). Kolikor vem, sta bila oba avtomobila merjena v isti prestavi...

Rezultate moram poiskati doma, je le že več kot pol leta od tega (toliko časa je tudi trajalo, da je sploh prišel kak odgovor s strani Renault FR... :p)

s22b

Fizikalc
1. sep 2007
3.199
1
36
40
In kaj si ti delal pol leta, gledal v zrak?

Glede na to, da imaš še dva resna tunerja pri katerih lahko meriš na valerjih, bi šel še k njima. Potem se sigurno najde še kdo s katerim bi lahko zmeril podatke na cesti, lahko se bi tudi s tistim dobil in bi oba probala.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Zakaj pa nista probala vštric recimo v 4. prestavi od 80-120 km/h? Tuje forume si kaj prečekiral če ima kdo podoben problem? Za Clia RS vem, da so lahko odstopanja v moči od avta do avta ogromna. Si prvi lastnik? Kako si utekel avto?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
glede na super odnos Renault Slovenije, sem čakal na odgovor iz FR...

@cizy: nisem prvi lastnik, tako da žal ne vem, kako so avto vozili na začetku..
Na tujih forumih nisem zasledil tega....

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
Da ne bomo v predolgo debatirali..ker debatiramo lahko tudi ob pivu
grin1.gif
, pa bom po pivu še vedno pogrešal navor :p

kaj lahko kot lastnik takega avtomobila sploh narediš?

Kolikor jaz vidim, ne jebejo izpisov iz dyno meritev, ker so po njihovo vprašljivo umerjeni. Na poziv, da me oni napotijo na njim pravilno umerjene valje, ni bilo odziva (kaj pa drugega).

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.772
169
63
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Garancije je še 3 dni... :p
bonk.gif

Garancijo lahko tudi podaljšaš, vendar mora biti avto še znotraj veljavne garancije.
Preveri pri svojem prodajalcu.

lp

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Moč je ustrezna oz taka kot naj bi bila. Ali je bil avto narejen "petkovi" popoldanski izmeni in so že tovarniško kaj zaj. oz je nekdo prčkal po mapi ko je bil kupljen.

Jaz se ne bi sekiral, naj ti en tuner vzame avto v roke pa uredi mapo/navor tako kot mora biti. Seveda usput povečaj konje
grin1.gif

BTW: komentar Erca? Glede na to za kakšnega strokovnjaka se ima (ni mišljeno slabšalno)?

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
sem preveril danes, ni šans, je bil odgovor.

cupra: tunerc ni prav dosti odgovarajl, le takrat je rekel, da bomo še enkrat merili, ker je mogoče on kaj zaj...

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kolko maš pa kaj prevoženih, kakšen obsežen servis, poišči si TopGear -ov del ko so onega Avantima 3.0 V6 "tjunali", boš videl kaj naredi pravi servis, je prej avto na dyno mel tut mislim da 40KM manj kot po podatkih, ga je James May čez noč poservisiral, in je drugi dan mel tolko konjev kot mora. Preveri še z ODB II čitalcem, tlake turbine, goriva, odzivnost senzorjev, pol pa tako kot je predlagano k serviseju in naj ti naloži novo mapo na ECU original tovarniško, če ti pa nebo hoto, ker so meni tudi v času lastništva lagune III jamrali da to ne gre, pa čez mejo skoči in je to to.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Pejt na AvtoElektroniko zmeri konje,samo s tvojim. Pa da vidis kaj bojo namerili.

cizy

Fizikalc
21. jul 2007
6.976
64
48
Na renault forumu imaš enega bojda hudega majstra za rs-e, tako da še njega kontaktiraj in malo povprašaj. Če se ne motim ima nick "sokol" ali nekaj podobnega.

Sam si že probal izmeriti recimo pospešek od 80 do 120 in ga primerjal z ostalimi?

I

Izbrisan uporabnik 3287

"sokol" je res mojster.

je bilo na top gearu, da je imel novi nisan (ta nova zverka) po merjenjih nekih 10% več konj (kot naj bi jih imel), čeprav jih baje sestavljajo enega za drugim (kao menjalnik paše samo v en avto,... drug samo v tistega drugega,.... zaprto ozračje,...).

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Ker je moje znanje do neke mere omejeno, mi pa tole diši na PR bullshit, prosim nekoga ki se bolj spozna, da potrdi ali ovrže spodaj napisano:

(gre se za razliko cca. 150nm razlike pri 2 popolnoma enakih avtomobilih (eden ima po meritvah cca. 80nm manj od tovarniških podatkov, drug cca. 70 več), razlika je le v pnevamtikah; en je na 225/40/18, drug na 235/35/19)

Meritev navora in moči motorja se na dyno napravi izvaja preko vseh elementov prenosa navora z motorja na cestišče. Torej so tu zajeti sklopka, menjalnik, diferencial ter kolesa. In če predvidevamo, da sta bila oba avtomobila res istega tipa, torej gre za enak motor, enak menjalnik in diferencial z enakim prestavnim razmerjem, pride do razlike pri premeru koles.
Zaradi tega dejstva imata ta dva avtomobila dejansko različni prestavni razmerji kljub temu, da sta oba recimo v III prestavi. To pa zato, ker je potrebno končnemu prestavnemu razmerju prišteti še polmer kolesnega obroča in to je razlog za različne vrednosti dobljenih meritev.

So to buče ali dejansko res drži? Ker meni zgleda kot buča..

Praviš da sta popolnoma enaka; torej enako število kilometrov, enako sta bila vožena in servisirana itn?

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
649
113
@ sergio a piva nebi spil ???? drgač pa prid se bomo pogovoril, sej mamo renojevce zvečer zraven

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Fantje ni problem v moči/konjh teh je dovolj, ampak ga navor j. Jaz bi šel še nekam drugam merit, pol pa delat custom remap če ne bo štimalo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Si mel gor zimske? RSR mi jih je odsvetoval za meritev.

Jaz grem merit pomladi, ko bo še kdo za, da se naredi group buy.
grin1.gif

Podobne teme