2.5 TDI

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
audi je bil nov, tankalo se je po pravilih.

a zdej bos reku, da reno ni jajc. recimo 2.2 in 1.5 dci?
mogoče 133 konjski tdi
stari 140 al neki konjski 2,5 tdi
2.0 dizli od bemfla

mas avte k vozis in redno servisiraš in imaš avte k redno mesečno servisiraš. voziš pa kukr pač lahko.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
in zato ker so sle sobe so menjali cel motor?
Za 2.5TDI sobe nikakor ne stanejo niti priblizno toliko. Toliko stanejo Piezosobe za 3 literski in to na Audiju, drugace pa seveda precej manj

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Softi, preveč bereš forume in preveč posplošuješ. Mogoče so bile med modeli ki si jih naštel problematične določene serije ki pa so se v garanciji odpravile. Če kupuješ rabljen avtomobil je vedno loterija. Lahko naletiš na enega izmed modelov ki si jih naštel, kjer so kronične napake že odpravljene, lahko pa naletiš na perfekten motor ki pa je bil npr. pregret ali kaj drugega in boš imel križ. Garancije ni. Torej še enkrat poslušaj moj predlog, vsak avtomobil jemlji posebej, če si resen kupec ga daj pravim ljudem pregledat in je to to. Jaz ne vidim zakaj bi bil 2.5 TDI z menjalnimi odmičnimi, novo bosch črpalko slab nakup... Razkirš delavsko plačo, preventivno obnoviš turbino ter injektorje in je to to...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No to je občudovanja vredno če so motor menjali izven garancije.

Pr audiju ( VAG ) se to "doplača"
grims-1.gif

Eno je pač moč kvalitete....drugo pa napredek skozi tehnologijo al kako že
sprasujem se.gif

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
Jaz ne vidim zakaj bi bil 2.5 TDI z menjalnimi odmičnimi, novo bosch črpalko slab nakup... Razkirš delavsko plačo, preventivno obnoviš turbino ter injektorje in je to to...

Jst tud ne vidim kaj je narobe z 50 letno MILFico.......sj ma nove joške....zobe......zategnjeno kožo.....vzeta zadnja 2 rebra vn da je bolj vitka.....sj deluje 20 let mlajša
grims-1.gif

Človek kaj ti bo delavska plača če si pa kupu 2,5TDI al pa 2.0TDI.....to se pač pol še mal zašvicaš FULL zravn pa dela potem ko strela
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
ne morem verjet kako eni hvalite svoje.

nov 2,5 tdi a4 quatro multitronic, 120k, 600k sit stroška za šobe in pač ostalo okol motorja. servisi so do 120k nanesli 1,2 mio.

ni dober nakup očitno

2.2 dci garancija dol al pa gor, odprava s serijo levo al pa desno, rabljen je zastonj. ga mam v garazi. sam kaj k ni problem sam motor, odmicna, ampak se kaj drugega. torej rizicen nakup

20 bmw tut pocen, sej se ve kak nakup je.

zakaj pol ne vozite skode, sej je isto k audi?

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Softi se bojim da te ne razumem? Kaj sploh hočeš? Dobit svojo potrditev? Ali...? Ne vidim poante zakaj si sploh odprl to temo če že očitno vse veš in si velik poznavalec vozil?

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Kamele0N ne štekaš, nisem rekel da je delavska plača primerna za tak avto vzdrževat, dal sem samo primer, da razkiraš eno delavsko plačo in daš te zadeve sporihtat in ko potegneš črto imaš super avtomobil za dober denar.

Lp

Kamele0N

23. jul 2008
42.062
5.659
113
Jaz pa ne vidim smisla da kupiš avto in ga iz salona zapelješ na kanal da ga tam poštimaš za nadaljno uporabo
bonk.gif

Vsak jajček ( punto, kia, clio....name it) ti bo za pol te cene delal vsaj 10let brez da ga iz salona direktno na kanal zapeleš

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
nisem poznavalec, ampak ce vozim jajca, to povem, priznam.

in 2,5 tdi sem slišal veliko slabega. pa ne čez sedeže ampak motorni sklop. če ne bi bilo tako, bi zdavnaj imel a6 2.5 tdi v lasti.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Saj pravim softi, jaz pa sem imel svoj čas 2 doma, sedaj enega. Povem ti da motor res ni biser, ima svoje napake ki so za takšno znamko kot je Audi sramotne. Lahko pa ti v istem hipu povem da je bil ta Audi eden izmed mojih najboljših nakupov, sem bil z njim najbolj zadovoljen. Užitek ki mi ga je za tiste čase nudil pri vožnji, meni osebno všečen izgled in zelo ugodna poraba glede na motor. Če ne bi dobil sedanjega avtomobila po "noriji" tako poceni bi ga še sedaj imel in ga z veseljem vozil, res pa da je nova šestica čist drug svet, tudi cena je x4... Skratka kaj ti hočem povedat? Ob pravilnem vzdrževanju tega avtomobila in če veš kje moraš kak material nabavit niti ni vzdrževanje tega avtomobila tako drago proti užitku ki ti ga nudi. Res pa je da ni tako kvaliteten kot 1.9 TDI motorji, kar smo že obdelali... Skratka dost muzike za relativno malo denarja. Laguna 2.2 dci je res jajca, smo jo imeli doma nekaj mesecev. Čeprav ima pa spet svoje plus, kot npr. udobje, ki ti ga bo težko kak Audi v tem rangu ponudil... Pač ocenit moraš kaj ti je pomembno... Pa brez skrbi, ne hvalim ničesar v življenju in tudi jaz se lahko nategnem kot vsak, vsi smo ljudje...

Lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
Jaz pa ne vidim smisla da kupiš avto in ga iz salona zapelješ na kanal da ga tam poštimaš za nadaljno uporabo
bonk.gif

Vsak jajček ( punto, kia, clio....name it) ti bo za pol te cene delal vsaj 10let brez da ga iz salona direktno na kanal zapeleš

Hja vidiš, ti ne vidiš smisla jaz pa ga vidim. Zakaj? Določen avtomobil ima serijsko napako na motorju in zaradi tega lahko dosežeš vrhunsko ceno, to napako pa lahko relativno ugodno odpraviš in glej ga hudiča, prideš do avtomobila srednjega višjega razreda za smešen denar. Nekaj malega še vložiš in se voziš z vrhunskim in varnim avtomobilom. Nihče ni rekel da za pol takšnega denarja ne dobiš avtomobila ki bo šel 10 let, bo šel, ampak vprašanje kako udobno, varno in kako z veseljem se boš vozil... Jaz osebno ne grem pod rang Audija A4, pa brez skrbi nimam predsodkov, niti nisem fin ampak odkrito rečeno, preveč rad se imam.....

Lp

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.695
6.715
113
pri taščici
Na dan s podatkom koliko stanejo šobe, pumpa, odmične in podben zadeve za ta motor.
Seveda napišite še dobaviteja, kerna ebayu se zagotovo dobijo ceneje kot na PS.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Komplet odmične z dročniki in klackalicami se dajo dobiti za 500€, pumpa se dobi nova za cca. 700€, obnovljena nevem, šobe se dajo obnoviti in ko smo eno turbino obnavljali sem dobil ponudbo 350€ za vseh šest šob.

Lp

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Ko praviš, da šobe obnovijo ... kaj točno to pomeni? To jih UZ prečistijo in ponovno "nastavijo" al kako?
Pri očetu so tudi še prve šobe in 350.000 km, tako da lahko kaj pričakuje verjetno, pa da vem kaj in kako ukrepati.

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
lej tud če je 350k km na števcu ni nujno da bojo šobe šle.pumpa ali turbina tudi lahko crken pri 150k km ali pa pri 400 še vedno BP

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Sobe naj bi se po ca 150T kilometrih vzele ven in pregledale. Vsaj tako je pri TDI-ju. Lahko se samo scistijo in ponovno nastavijo, ce so pa prevec izrabljene se dajo noter novi elementi v staro ohisje.
Pri PD pa se sedaj ze tudi dobijo obnovljene prej se je pa menjal celi pD element. Piezo se tudi menja cel.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
C152SLO dobil si odgovor od mac77. Menjajo se vložki. Slišal sem tudi da imaš na izbiro original Bosch vložke ali pa neke Italjanske, sicer ne vem kakšna je dejanska razlika razen v ceni! Mac77 reci mi, pri koliko pa so predvidene piezo šobe da se menjajo, kajti ven se menda ne smejo jemat na teh CR motorjih?

Lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
a to se menjajo ker piše tako v servisni oziroma je deklarirano iz strani proizvajalca avta al je to buča vaškega mehanika
confused-1.gif