16. Ljubljanski maraton

Bitch_inside

PEPCA 2007
18. jul 2007
3.608
1
36
Ljubljana
In kako rešuješ krizo?
smile-1.gif
Tole od 30.-35. kilometra namreč vsi omenjajo.

jello

Guru
22. sep 2008
10.172
3.883
113
Jaz je nisem imel. Najbrž zato ker se nisem obremenjeval z rezultatom in sem prvi krog tekel z zavoro. Ciljal sem nekako na čas 3:30 (5 min/km) in potem drugi krog ko sem videl da ni neke panike pač pohodil kolikor je še šlo (drugi krog sem tekel 7 minut hitreje kot prvega).

top_shit

Pripravnik
13. maj 2011
555
0
16
To je pa zlo dobro, čestitam ... povprečje maš >12 km/h, kar ni kačji mašelj (ok, mačji kašelj) ...
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Citat:
Uporabnik tgrzan pravi:
Ja, to sm slišau že za 10km, da je bla dalša =S ...

No, sj veš kako je... več dnarja, več teka
wink-1.gif
...

Zanimivo, sam sem vpleten pri organizaciji pa me prav zanima kako si meril razdaljo. Meri se točno 1m od roba idealne linije. In če ne verjameš si nabavi merilno kolo pa se sprehodi po tej liniji. Aja pa, ko boš to meril pazi, ker je to praktično nemogoče izmeriti brez, da bi imel za seboj varovanje, ker te mimogrede kakšen avto pobere.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Ja prijavnina je taka kot je. Če komu ne paše pa naj gre drugam. Saj je v bližnji in daljni okolici kar nekaj maratonov na isti dan kot je Ljubljanski. Najbližji je primerljiv z Ljubljano v Benetkah. Malo vprašajte tiste, ki so že kdaj bili tam kaj dobijo za vplačano prijavnino in potem otresajte jezike kaj bi lahko bilo če bi bila manjša. Pri nas se vse plača. Drugače pa vsem širokoustnežem priporočam, da sami organizirajo tako veliko stvar, z veseljem vam pridemo pomagat. Izračunajte si kaj pomeni deloin čas nekaj več kot 1000 ljudi, ki skrbijo, da maraton sploh teče kot mora.

Tukaj imate koliko stane prijavnina za naslednji maraton v Benetkah

Italian athletes and foreign athletes with residence in Italy

- 42,00 until December 31, 2011

- 48,00 from January 1, 2012 until March 31, 2012

- 56,00 from April 1, 2012 until July 30, 2012

- 64,00 from August 1, 2012 until September 30, 2012

Foreign athletes with residence outside Italy

- 62,00 until December 31, 2011

- 71,00 from January 1, 2012 until March 31, 2012

- 82,00 from April 1, 2012 until July 30, 2012

- 94,00 from August 1, 2012 until September 30, 2012

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Tile blejajoci posti dajejo vtis, da ste si naredili izgubo ali pac ne? Bi bilo zanimivo videti se bilanco taksne prireditve! Sicer pa lepo prosim, ne primerjat Ljubljane in drugih prestolnic Evrope, ker Ljubljana to nikoli ne bo, zato tudi pri cenah raje ostanite pri podalpskem modelu po katerem danes folk tudi zivi. Ker od kar spremljam tale maraton se kaj veliko vec ni postorilo. Je kaj vec ponudbe, dogajanja za vedno visjo ceno? Meni se ne zdi, so mi pa, ko smo pri vreckah, vsi ki jih poznam, da so tekli pojamrali, da je bila letos slabse zalozena!

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Škoda, ker verjetno ne boš nikoli imel priložnosti organizirat tako veliko prireditev.
In kaj je bilo letos manj? Ja letos smo naredili nekaj kar je tekače motilo prejšnja leta. To, da so dobili vrečko v njej pa nič drugega kot reklame. V ta namen je bil letos postavljen sejemski-reklamni šotor nasproti prijavnega šotora na Kongresnem trgu in tam si lahko dobil tisto kar je bilo prejšnja leta v vrečki. Če bi malo poznal cene, ki jih plačujemo zato, da sploh maraton organiziramo bi marsikdo obupal. Cene so napram tistim po drugih maratonih v bližini prilagojene našim razmeram. Drugače pa poglej malo kaj dobiš za 75 eur prijavnine na Berlinskem maratonu. NIČ - razen številke in čipa. Vse ostalo plačaš. Majica 35 eur- ni tekaška, trak za v lase 10,...

Nazadnje urejeno:

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
A veš kaj je meni pomembno na teku? Vzdušje, da so ljudje ob progi in te vzpodbujajo, ne pa kup reklam, gelov in majica maratona, da potem vse češplje, ki sicer ne tečejo paradirajo po Ljubljani, da so pa one maratonke.

Sicer pa mi je fascinantno kako vsi jamrajo, če bi poznal pogoje, cene, bi večina obupala itd.. Jaz nobenega posla ne počnem z izgubo ali ničlo. Od dobička se živi. Če je vsem tako hudo potem pa dajte nehat. Verjamem, da je zadeva organizacijsko velika, ampak ponavljam, nihče ne hodi v službo zastonj.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Nobeden ni rekel, da ni zaslužka. Vendar je višina zaslužka, če preračunaš koliko imaš stroškov taka, da bi marsikateri obupal. Nekaj moraš razumet, da imamo organizatorji dela z samo pripravo več kot pa je samo takrat ko je tekma - to je 4 dni. Maraton se dela čez celo leto in verjemi, da če boš kdajkoli organiziral kakršnokoli tako prireditev si malo zračunaj ali je sploh smisel organizirati, ker pač živimo v taki državi kjer ti vsako stvar - dovoljenje mastno zaračunajo. V Ljubljani je še ta problem, da sama proga teče čez četrtne skupnosti od katerih moraš imeti soglasje in vsa dovoljenja za postavitev začasnih objektov. Razmisliti moraš tudi kam in kdaj boš imel dostavo materiala za okrepčevalnice. Za vsako postajo pa rabiš soglasje. Poglej koliko jih je pa boš videl kakšne številke boš dobil. Pozanimaj se koliko stane dovoljenje za zaporo cest, preusmeritev LPP, policija, reševalna služba, snaga, vodovod, osebje, ki je dodatno angažirano za postavitev prireditveneg prostora,... Znesek je 6 številčen. To kar dobiš na prijavnici je še najmanjši strošek vse ostalo pa te glava boli.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Vse napisano razumem, ampak bom še bolj razumel, ko bom vedel kakšen neto prejemek dobiš ti. Ker ne boš verjel, tudi sam delam celo leto in skoraj vsi, ki jih poznam. Pa eni delajo za 700 eur neto mesečno, nekateri 1000, drugi 1500 za nek 8-urni delovnik. Ti pa? Sodeč po pisanju bi rekel da celo pod 700. Glej, razumem približno zakaj se gre, kaj želiš povedat, ampak nihče te ne sili v ta posel ali vas. Jaz ne bom nič slabše ali bolje živel, če maratona ne bi bilo. Sej tekaških prireditev je tudi v Sloveniji dovolj, resda so majhne, ampak meni ravno takšne pašejo, domača atmosfera, lokalni ljudje, bolj pristno mi deluje.

Skratka sprejmite kritike in pohvale in ne takoj v jok pa na drevo.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Upam, da od naše četrtne skupnosti nikdar več ne dobite soglasja. Naš del mesta se povsem zapre, ni niti ene poti, po kateri se lahko v času maratona prebiješ ven.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Predlagam ogled enega maratona v tujini kjer zaprejo center mesta tako, da nobeno vozilo, ki nima oznak organizatorja ne more voziti po trasi maratona. Zapora ni limitirana z nobenim časom in traja dokler ni zadnjega tekmovalca v cilju. Organizatroji se sicer prilagajajo in za zadnjim tekmovalcem odpirajo zaprte ceste vendar še vedno za zadnjim tekmovalcem peljejo varnostna vozila. Če ne verjemate si poglejte čase, ki so nad 6, 7 ali pa celo 8 ur za 42 km razdaljo. In upam, da vaša četrtna skupnost enkrat za spremembo začne živeti z prireditvijo, ki bi lahko prinašala tudi ostalim nek dohodek sevede, če bi ga znali tržiti kot to počnejo drugje po svetu.

Tomas

Pripravnik
6. avg 2007
527
15
18
Ja nobeden nas ne sili v to kar počnemo. Tudi prireditev je v Sloveniji več kot dovolj, vendar se nobena ne more primerjati z Ljubljanskim maratonom. Poglej samo maraton v Radencih, v vseh teh letih ne morejo preseči številke 4000 udeležencev. Ljubljanski uživa po svetu kar veliki ugled in tisti, ki imajo veliko za povedat čez organizacijo sigurno niso nikoli organizirali večje prireditve z več kot 100 udeleženci. Poznam primer teka v Simonovem zalivu v Izoli, kjer se zbere kar nekaj tekačev. Organizator ne nudi nobenega varovanja, proga prečka cesto po kateri nemoteno vozijo avtomobili, označeno je tako, da na vsake toliko časa stoji nek redar in to je to. Pa so vsi zadovoljni. Potem pa prav od njih slišiš kritike. Smo imeli prav pri njih problem, ker je policija prišla do nas in nas spraševala kako si lahko mi to dovolimo, da merimo čase pa čeprav organizator za prireditev nima vseh potrebnih dovoljenj. Kritike so seveda dobrodošle seveda če imajo neko osnovo tako pa je 95 % teh kritik od ljudi, ki jih moti tudi, da vreme ni oblačno in je 11 stopinj.

Nazadnje urejeno: