15. julija 2009 otvoritev AC Slivnica - Draženci

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.563
1.090
113
Titograd
Tista omejitev nobenemu ni jasna ja, čisto po nepotrebnem je tam. Potrebno bo na hitri cesti, ko prihajaš iz Pobrežja na Tezno, spremeniti signalizacijo, še vedno jih pelje desno na Tezno in se na magistralki še vedno najde kar nekaj turistov in kamijonđij.

Jaz sem od Hoč do Ptuja (do Puha) potreboval 9 minut.... malenkost čez omejitev
smile-1.gif
glede na to da je 20km bolj ali manj ravnine (2 dolga in blaga ovinka, ali morda 3?) nebo problem 200 in več. Bogi Prepoljci.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.187
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj ne nardijo pri teh uvozih nek mehanizem, ki bi človeku, ki se pelje kontra predrl pnevmatike, že na samem uvozu, tam so vsaj hitrosti manjše....

Verjetno ker so piæke in se bojijo vseh možnih tožb.
Ker ne deluje in ker tega ne cestah nihče (več) ne uporablja. Samo še tam, kjer so nizke hitrosti.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Tista omejitev nobenemu ni jasna ja, čisto po nepotrebnem je tam. Potrebno bo na hitri cesti, ko prihajaš iz Pobrežja na Tezno, spremeniti signalizacijo, še vedno jih pelje desno na Tezno in se na magistralki še vedno najde kar nekaj turistov in kamijonđij.

Takšne table so logične. Že zdaj prihaja do kolon vsak dan na koncu AC/začetku Tržaške, predstavljaj si tu zraven še ves promet za Gruškovje oz. Šentilj. Večji problem je na koncu Ptujske v smeri proti Ptuju, ko turisti še vedno peljejo naravnost v Miklavž namesto na AC. Je bilo dosti več avtov proti A kot proti HR. No sej čez mesec dni bo vsega konec.

Mimogrede - stara cesta od izvoza za Ptuj do Dražencev je zdaj nedostopna? V Dražencih je namreč tisto začasno krožišče zaprto iz obeh smeri.

Edit: Sem zvedel, da je stara cesta od ''pentlje'' naprej zaprta - lahko greš samo proti Ptuju ali Kidričevem. Možno je iti edino še do izvoza za Hajdino 300m naprej. Iz strani Gruškovja pa je dovoljeno brez vinjete tistih 50m po AC do izvoza Ptuj. A bodo del stare ceste od Hajdine do Dražencev podrli?

Nazadnje urejeno:

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
O tem delu ceste sem spraševal par strani prej..rečeno je bilo, da se za mostom pri dražencih gradi nova cesta na katero se bo potem tale "stara" priključila. Čeprav upam, da se ne bo končala, ko jebe vse tujce, naj gredo na AC.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
tista omejitev pri cestninski mi ni niti malo jasna
rolleyes-1.gif
projektantu si zasluži nagrado za debilnost.
cesta pa zjutraj, petek, blizu vrhunca turistične sezone skoraj prazna. zgleda je res švoh označeno na ptujski in ga šibajo dalje po stari cesti

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Verjetno je tudi krivo dejstvo, da vedno več ljudi vozi na navigacijo, katera pa še nima vrisane te ceste, in še verjetno nekaj časa ne bo...tako da bo letošnja sezona še verjetno po starem, edino domačini in tranzit bo šel mimo...

Glede omejitve za cestninsko je pa verjetno krivo to, da pričakujejo kolone tudi izven "počivališča" in je zaradi tega pametno omejiti, da ne bi bil kak nalet. Uporabniki foruma so omenili, da imajo takšno rešitev tudi na pomurski AC in tam se zna zgoditi, da tovornjaki "zafilajo" oba pasova...ko je hud promet.

lan07

Pripravnik
15. dec 2007
95
2
8
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Verjetno je tudi krivo dejstvo, da vedno več ljudi vozi na navigacijo, katera pa še nima vrisane te ceste, in še verjetno nekaj časa ne bo...tako da bo letošnja sezona še verjetno po starem, edino domačini in tranzit bo šel mimo...

Ja, to bo kar držalo!!

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Neverjetno...kaj mislite, da je bil razlog za prvo nesrečo...

Ženska je "zalutala" na AC, ker ni vedela kje se pelje in je potem KURA BLESAVA obrnila in šla po kontra strani, da bi čimprej prišla dol s ceste...ker seveda ni imela vinjete.

Metek v glavo direkt?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Zakaj pa ne? Če se pelješ 1x na leto potem že, če pa se recimo voziš dnevno, pa ga ni čez AC.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.158
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Zakaj pa ne? Če se pelješ 1x na leto potem že, če pa se recimo voziš dnevno, pa ga ni čez AC.
Mislil sem predvsem na tujce, ki so glavni krivec za gužvo v teh poletnih dneh in zaradi katerih se je tudi v prvi vrsti gradila ta avtocesta.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Citat:
Uporabnik lan07 pravi:
Citat:
Uporabnik darjan pravi:

Ja, to bo kar držalo!!

Ja, ravno danes sem šel iz Lj na Ptuj in moja navigacija za to novo cesto še ni slišala...

grajbos

Fizikalc
23. mar 2009
2.098
0
36
Citat:
Uporabnik stieber pravi:

Ja, ravno danes sem šel iz Lj na Ptuj in moja navigacija za to novo cesto še ni slišala...

bonk.gif

seveda ne... Dokler ne bodo ceste vrisane v zemljevide, ki jih uporabljaš v svoji navigaciji. In si seveda ne boš teh posodobljenih zemljevidov naložil v navigacijo.

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
36
Murgle
Seveda imaš popolnoma prav. Hotel sem reči, da verjetno te ceste vsaj letošnjo sezono nedomačini ne bodo kaj dosti uporabljali.

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
V petek sem se peljal v smeri MB - Ptuj sredi noči, na cesti sem prehitel ene 30 avtomobilov, od tega je bilo manj kot 5 s SLO registracijo. Zgleda se jih vseeno toliko ne vozi z navigacijo, kot bi si mislili...

Steve

Guru
13. avg 2007
9.963
1.845
113
pa če bi jo znali uporabljat, bi se z lahkoto vsem zastojem pred mb, v mb, za mb, ..., izognili
rolleyes-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Sej se probajo - potem se pa vozijo po cesti Lenart - Ptuj sami avstrijci, po centru Ptuja pa Čehom pomagaš najt morje, ker so zaglivili med stanovanjskimi hišami.