12, 13 palcni prenosnik

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Blablabla, spet tema, ki je postala prepucavanje zakaj je bela barva slaba in razmik med tipkami dober. Sem upal na kaj konkretnega, a je to ocitno utopija pricakovat.
rolleyes-1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Ne vem kaj bi pričakoval, ko rečeš da bi imel rad marcedeza za mali dnar.

Kot sem že rekel, če bi rad kaj konkretnega dvigni budget, drugače pa se odloči med temi, ki si jih napisal. Naj forumaši potegnemo zajca iz klobuka in ti ponudimo IBM al pa Sony za 1000 €?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
44
Ljubljana
Za Macbooka pol nisi? Jst ga imam za domaco uporabo in mi je super. Pa nisem noben sektas.
smile-1.gif

Mam se sluzbenega lenovo T61, ki je res velika in tezka krava, pa tipkanje ni neki hudo udobneje, da bi pa rekel da na macbooku ne morem tipkat. Ima pa scegija, katerega sem precej navajen.
smile-1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Imas maca al fs? Glej dejstvo je, da nisem nek ful zahteven user kar pomeni, da mi je malce skoda dajat ogromno denarja za nekaj, cesar niti ne potrebujem. Racunalnik uporabljam za net, maile, office in ostalo kar uporablja en normalen uporabnik. In recimo 300 ojrotov razlike med enim in drugim ni malo. Sprasujem tu za mnenja oz. izkusnje, ker ne bi rad kupil nekih jeter. Prva masina je bila nec, skoraj identicna temule ibm-u iz katerega klofam in lahko recem samo dan in noc. Skoraj se ne greje, baterija se je obdrzala na recimo 90% ob isti uporabi, tipkovnica se ne ugreza in se in se.

Sedaj rabim nekaj manjsega in lazjega s solidno oz. normalno avtonomijo in pa da si ne bom jajc scvrl na njem. In izbor ni ravno pester. Tale FS, Lenovo V200, Dell XPS 1330, Mac in pa se mi zdi da se ena toshiba, ki pa odpade. Razlika med prvim in ostalimi je v vsaj 300 evrih. Za to dobim se LCD in se ostane. Tisti megaherci mi niso pomembni, ker roko na srce ne opazam nekih super druper razlik v hitrostih med par let staro masino in pa core 2 duo. Zdaj samo upam, da ta forum prebira kak lastnik FS-ja in pove kaj lepega!
tongue-1.gif

Kiri

Pripravnik
15. avg 2007
498
0
16
40
Murska Sobota
Obišči stran
Jaz bi vsekakor vzel Mac-a. Prej sem imel FSC Lifebooka, ki niso ravno najvecja jajca iz te firme...pa je svetlobna leta za Mac-om. V kolikor pa nisi ravno prizanesljiv uporabnik racunalnika, pa raje vzami IBM/Lenovo.

Je pa Mac zakon tudi za nezahtevno pisarnisko/domaco uporabo. Net, office, itd...
smile-1.gif

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
če iščeš price performerja potem niti pod razno ne gledaš v pravi smeri... ostalih niti nisem pogledal vendar če gledaš del xps potem gledaš cenovni razred nad 1000....
kakšna u300 tošiba bi se najdla med zadnjimi kosi za kakšno dobro ceno ker je nov model prišel ven....

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Dell XPS je cenovni razred nad jurja ocitno samo v Sloveniji in se zna zgodit, da ga narocim iz UK, kjer pride prakticno max konfig s stroski posiljanja nekaj cez 1100. Govora je o 2.5 procu, 4gb rama, 320 gb 7200 diska etc. Pri nas bi z extra popustom verjetno dobil pol slabso konfiguracijo. Malce svohnejsa zadeva seveda ustrezno ceneje. Edino kar me skrbi je njegova pot do mojih vrat, sem narocal ze marsikaj cez net, samo notebook mi je pa kar nekam krhka zadeva za spilanje enajstmetrovk enih pokavcev.
smile-1.gif

@ kiri: ni panike v macu, problem je v barvi.
grin1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
kak pa je pri naročanju iz tujine glede davkov in podobno?

to oni kr odštejejo od cene al kak je to?

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.883
763
113
www.jernej.org
Če naročaš iz EU, je cena kakršna je, saj ti potem pri nas ni treba plačevati DDVja in carine. Če si pravna osebe, ti pa prodajo po ceni brez davka in nato pri nas plačaš DDV in lahko zadevo daš pišeš v olajšavo...

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
aha ... ok ... super

ker tile XPS-i so prek dell.com res "zastonj" glede na cene v SLO

netko

Guru
25. jul 2007
6.976
2.264
113
v tvoje dobro rajši preveri ta podatek, nekako so mit te zadeve zelo blizu pa vem da ni tako kot ti meniš da je
še posebej s to onsite garancijo, ki si jo omenil

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
dell.com je verjetno amerika, kar pomeni davek gor.

glejte EU štacune in ne ameriških.

AFAIK pa dell nima mednarodne garancije...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
654
113

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
53.219
7.038
113
Problem je v tem, da FMC kupi kakšnih 10 takšnih modelov, tale štacuna ma pa dilerja ki jih kupi par 1000...kdo dobi prenosnike po nižji ceni, jih lahko tudi ceneje proda.

Dobriš pa pri FMC slovensko garancija, drugje pa se morš sam ukvarjat s tem -seveda, če prenosnik nima mednarodne garancije kot recimo Toshiba, HP...

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Po tej logiki bi moral bit Audi v Sloveniji 2x drazji ali celo vec kot v Nemciji.