10l nafte + 60l bencina

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
... ali lahko takšno mešanico zlijem v avto, 2.0 16V bencinar? Ločit vem da se ne da. Imam pa možnost dobiti to "mešanico", ker se je nekdo zaje*** pri tankanju...

Prosim brez brezveznih komentarjev...

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
Tudi tako sem razmišljala, da bi bilo res minimalno nafte. Kaj več kot malo pokaditi ne more
confused-1.gif

Bi mi bilo škoda stran zlit poln tank s katerim lahko naredim cca. 900km...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Ni problema, avto bo delal normalno, res pa da ni dobro za katalizator. Večja težava je za dizla, če daš notri bleifrei-a
smile-1.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.151
4.132
113
V 16V bencinar ne dajaj nafte!
ne-ne-1.gif

V kakšnem starem avtu (8V) načeloma ne bi bil tak problem, bi pa vseeno prišlo do nepopolnih vžigov ali prezgodnjih detonacij in pa posledično cukanja. Ventili pri 16V so pa precej bolj občutljivi in jih zna hitro pobrat .. poleg tega vprašanje kako bo nafto preživel bencinski filter, ker se zna tam izločit in posledično zabasat sam filter.

Mešanico lahko uporabiš za kak moped, ali pa dodaš v tank s kurilnim oljem (uporabna je sicer tudi za traktorje in stare dizle če jo še malo razdrečiš z NAFTO). Torej ni ti treba vreč stran ... zdej bo itak zima in je mešanica nafta+bencin velikokrat uporabljena v dizelskih motorjih.

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Jaz bi to dajal v moped, kosilnico... take motorje. Ali pa bi razredčil na 50% - pol mešanice, pol bencina. ;islči, da kakšnih problemov nebi smelo biti.

Maci

Fizikalc
18. jan 2010
2.989
0
36
No takole, jutri gre na pol tanka še pol tanka mešanice pa bom poročala
smile-1.gif

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
Citat:
Uporabnik Simon_Vi pravi:
Ni problema, avto bo delal normalno, res pa da ni dobro za katalizator. Večja težava je za dizla, če daš notri bleifrei-a
smile-1.gif

če daš v dizla bencin še je manj problematično
smirk-1.gif

doctorz

Guru
7. sep 2007
7.921
650
113
pred racunalnikom
Ja nedela pa slabše mazanje
smile-1.gif

Sem zadnjič na 20 litrov dizla dotankal 60 litrov bencina je avto crknil že na bencinski. Naj do 1/4 napačnega goriva nebi bilo panike.

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
ja saj čemaš preveč bencina pol hitro ugasne, čega dodaš samo malo ima takoj malo manj moči

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik Maci pravi:
... ali lahko takšno mešanico zlijem v avto, 2.0 16V bencinar? Ločit vem da se ne da. Imam pa možnost dobiti to "mešanico", ker se je nekdo zaje*** pri tankanju...

Prosim brez brezveznih komentarjev...

V nizkih obratih bo jeba. (in zjutraj ko bo leden)

Sem delal na petrolu in smo podobne mešanice dobivali od teh smotancev ki narobe tankajo, in v nizkih obratih je bil avto mrtev.

Dobi mešanco, nakeslaj na petrolu 25l v avto, doma pa nato samo 25 te mešanice. Ko porabiš postopek ponoviš.

Lahko tudi narediš 30l + 20l če te je strah. Crknit načeloma nima kaj.

malcomX

Plastic
21. jul 2007
20.111
4
36
40
Z nekega planeta
www.mojabivsa.com
Citat:
Uporabnik doctorz pravi:
Ja nedela pa slabše mazanje
smile-1.gif

Sem zadnjič na 20 litrov dizla dotankal 60 litrov bencina je avto crknil že na bencinski. Naj do 1/4 napačnega goriva nebi bilo panike.

Zanimivo na meganu 1.5dci je starc na petrolu natočli za takratnih 3k SIT benza. Se pripelje domov, pa pravi "avto sem ti tankal
ker je gorela lučka" in kak mi je to rekel sem vedel da se je spozabil saj že 30 let toči bencin. Ata si dal dizel? Pa samo tišina.
Grema na račun gledat
crazy1.gif
Fora je da se je star še pripeljal do doma (več kot kilometer). Ja nič, oba v fotrov avto,
grema do soseda, nama posodi še eno 20l kanglo in na petrol po nafto. Dotočli 40l nafte na cca 15l benza, pa je šlo brez problema.
Pa je to bil 1.5dci občutljivež, ki niti kurilca ne prenese.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.924
113
V bencinarja nikar nafte!

Obratno bi se dalo ponuca....na vsak tank bi zlil noter 10 litorov čorbice ter ostalo nafta.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.532
5.074
113
To je skoraj idealna mešanica za staro BCS-ko, pri kateri je motor mišljen za motorni petrolej. Če bi bil začetek sezone, bi to kupil po ceni kot je na črpalki. Zimskih zalog pa ne rabim.
Stran se to seveda ne zliva (v naravo). V avto pa tudi ne vem, če se splača tvegati, čeprav je zelo mala možnost, da gre kaj narobe.