10 mestna ID spominske kartice SD, M2 ,...

wins

Zelenc'
11. avg 2008
4
0
1
primorska
Obišči stran
Že v prvem stavku se opravičujem, če ima moje vprašanje že v kakšni temi odgovor. Če je tako prosim samo za link, ker sam nikakor nemorem najt rešitve.

Na svoj SE P1i sem brez težav zinštaliral Garmin mobile XT in ga odklenil, tako da mi dela bp.
zmaga.gif

Že dva dni pa se z bratovim GARMIN GPSmap 60CSx ukvarjam, pa mi ne uspe odklenit map, ker ne najdem serijske številjke SD kartice ( ID SD kartice ). Prebral sem, da se baje da videt ID s pomočjo čitalca, pa ga danes kupim, gledam vse detajle pa nikjir ne najdem te 10-mestne cifre. Poskupam tudi v cmd-ju isto ne najdem prave cifre. Brskam po spletu, da bi odkril programček, ki bi mi izvrgel omenjeno 10-mestno številjko pa ga ne najdem... in nevem več kaj bi!?
sprasujem se.gif

Če obstaja kakšen programček bi prosil za torrent link ali ftp ali url ali da mi ga kdo pošlje, če je kaka komanda, ali če kdo ve kje v XPjih pogledaš ID kartice pa ga naprošam naj to napiše.

Že vnaprej hvala za za pomoč!

lp

b.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Zakaj serijsko številko kartice?

Rabiš serijsko številko GPS naprave. SD kartico imej noter, zraven nje (pod baterijami) pa je nalepka s serijsko številko (lahko jo tudi prebereš v Map Source-u).

(lahko da se motim, ampak te nič ne stane poizkusit)

elrado

Pripravnik
21. apr 2008
350
0
16
1. rabiš ali kodo naprave ali kodo kartice. Sam priporočam namestitev map na kartico, ker so tako prenosljive in na napravi ne ostane nobenih sledi uporabe piratov (imo seveda).
2. Če se že greš pirata, potem moraš vedet, da sama ID koda kartice že nekaj časa ni več potrebna ampak obstajajo cracki, ki ti odklenejo mape brez tega. Če sem povedal kaj preveč se opravičujem ampak situacija je pač taka.

wins

Zelenc'
11. avg 2008
4
0
1
primorska
Obišči stran
Pa grem se to, da bi usposobil to napravo, ki je pri hiši in je brez kart neuporabna. Ja v mislih sem imel drugi način, torej, da je vse skupi na kartici.

Opisani postopk je da ESN številjko, torej ID kartice prepišeš v Garmin Unlock Generator, sam imam 1.3, v prvo okno vneseš: Unit ID, torej serijsko št kartice - tako dobljena kodo prepišeš pod SW.unl, nato pa še glede na mapo dobiš GMAPSUPP.unl in ta dva faila daš v mapo Garmin tam kamor s pomočjo Mapsourca pošlješ karte. In stvar neluje. Seveda če nimaš pravega ESN-ja torej ID spominske kartice se cel postopek podere!? Ali pač? Obstaja kakšen crack da se izognem temu postopku?

lp

wins

Zelenc'
11. avg 2008
4
0
1
primorska
Obišči stran
Prosim za pomoč! Nikakor ne morem odklenit teh kart, ki sem jih s pomočjo MapSourca naložil na GPS napravo. Obstaja kakšen drug postopek za odklenit karte, tako da delajo na spominski kartici, neodvisno od naprave, kot ta ki je meni znan in sem ga opisal v prejšnem postu!? Res bi bil hvaležen za nasvet... lahko tudi na privat, če kdo ve kako bi stvar poštimal.

LP

CDS

Pripravnik
17. nov 2007
430
4
18
Ljubljana
www.cassettedeck-service.com
v garmin namenski navigacijsi napravi id kartice ne igra vlogo. Važen je id naprave!!! Vsi odklepi zemljevidov so vezani na id naprave. Pri ostalih garmin software navigacijah( GMXT, GMPC) pa je pomembna id kartice.

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
To ni res. Karte lahko odkleneš tudi na ID kartice in prav tako delujejo v kolikor so na kartici.

V bistvu lahko potem kartico daš v katerokoli napravo, pa bodo karte vedno delovale.

Nazadnje urejeno:

kvapazdej

Pripravnik
9. okt 2007
120
0
16
Mapsource mi ne pokaže ID kartice. Pravi da je najdu več naprav. Če pa nardim receive from device mi pa takoj najde kartico. WTF? A obstaja kakšen program za branje IDja?

malisale

Pripravnik
2. sep 2007
282
0
16
Garmin mobile xt;-about. oziroma v samem garminu (če je to namenska naprava). Koliuko jaz vem v mapsourcu pokaže samo id garminove naprave ne pa id kartice.

Fopi

Pripravnik
24. mar 2009
47
8
8
Ne vem zakaj toliko debatirate, če je to možno ali ne. Rajši naj kdo ki ve napiše kako se dobi 10 mestna koda.

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Na kartico naložiš GMXT, jo vstaviš v dlančnih (telefon), poženeš program, settings/about in prebereš SW Unit ID. Na Garminovi napravi pa nisem še zasledil, če je možno prebrat ID kartice. Pa še to: na Garminovi napravi ne rabiš datoteke SW.UNL

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
Na Garminovi napravi pa nisem še zasledil, če je možno prebrat ID kartice. Pa še to: na Garminovi napravi ne rabiš datoteke SW.UNL

Vsaka mašinca to omogoča, le v navodila je potrebno pogledati. Običajno so to varnostno "prikrikriti" dostopi. Npr. na Nuvijih je potrebo držati prst par sekund na znaku baterija in nato na tretji strani, eni imajo vstop na uri, za softverski reset oz. za "čiščenje" na tovarniške nastavitve, v enem izmed vogalov (se trenutno spomnim - pa še razlike so od tipa mašince) držiš prst par sekund med prižiganjem iz nule, itd.

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik Drago pravi:
To poznam, vendar je uporaba teh nastavitev nevarna za "normalnega" uporabnika.

Tisti ki izražajo tovrstne potrebe tako ali tako "šarajo" po mašinci in s tem prevzemajo tudi rizik. Mislim pa, da je vstop v sistemski pregled dokaj neškodliv.
Na prvi strani ti čekira od SW, statusa basemape, RAM-a, Rom-a itd, na drugi instalacije (verzije, mape itd.) na tretji SD če je vstavljena, do konec koncev "življenskega" stanja baterije (koliko ciklov polnjenja, temperature, FM in audio testov in nastavitev,.....

Je pa potrebno z glavo na zabavo in pritiskat po pameti, predvsem pa počasi.
nahrung002.gif

P.S. Hvala forumašem, veliko sem se naučil od vas. Posebej pohvala moderatorjem
aplauz.gif
, ste res fejst fantje!

senator

Pripravnik
15. apr 2008
75
0
6
slo
Citat:
Uporabnik zakon pravi:
Jaz sem ID kartice dobil na Nuvi-ju 250, tako da sem držal par sec. znak za napoljenost baterije. Tako sem prišel v skriti menu in tam našel ID kartice.

Eni (N660) imajo ta dostop na uri.