1. september = 30+ stopinj WTF...

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
moja stara mama se pa spomne leta 53
jebesemen ka je blo 53ga
rolleyes-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.421
5.657
113
A ni bla ta zima 54...fotr razlagal da so kot mulci skakal iz prvega stuka v cel sneg
smile-1.gif

guardy

Guru
3. avg 2007
8.519
1.110
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:
Citat:
Uporabnik SpidiGonzalez pravi:
Mi smo kot mulci vedno začeli šolo v jaknah pa vsi prezebli zjutraj...počasi bo čas da se reče da smo v mediteranskem podnebju...snega itak skoraj ni, zime v rangu 15 stopinj, na grobovih v kratkih rokavih si komot, še komarje odganjaš, poleti 40 stopinj, pa 10 vročinskih valov...vremenu se je odfakalo 100%...
bonk.gif

No jaz imam eno fotko od dne, ko sem šel v prvi razred (20+ let nazaj) in sem kar lepo v kratki majici in kratkih hlačah.

Enako, prvi razred v kratkih hlačah pa rokavih.

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.592
1.272
113
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Citat:
Uporabnik klemen_ pravi:
Tudi tole letos ni bilo baš poletje..5 vročinskih valov v katerih nisi mogel uživati, ampak cele dneve zaprt pod klimo.

+1

eh kaj ste to neki pusiji.... super je blo in še je. čim več takih poletij
cheer.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Točno tako. Za športat je odlično! Seveda če nisi P...
Frendi so govorili, da je pretoplo in ne vem kaj še vse...pol so pa igrali basket zvečer, ko je bila senca...sem jim rekel, če gremo igrat za 5, k je še kej sonca, pa vsi ne, da je pretoplo...ko bo pa ohladilo bodo vsi govorili, joj kko je mrzlo...
Še več takih poletij, jaz sem se imel super! Pač malo bolj švicaš...si brez majce pa je kul :D haha

luka51

Guru
16. avg 2007
14.502
5.795
113
Citat:
Uporabnik capl pravi:
Citat:
moja stara mama se pa spomne leta 53
jebesemen ka je blo 53ga
rolleyes-1.gif

ker res 50 let je za zgodovino zemlje dolga doba.....
Še nedolgo nazaj so levi tlačli našo zemljo, malo bolj nazaj pa mamuti.
in zdaj je cel hako ker je malo bolj toplo kot 10 let nazaj.

komar89

Fizikalc
22. apr 2008
777
195
43
Vreme se sje skozi zgodovino vedno spreminjalo in se vedno bo, nikoli ni bilo konstantno V srednjem velu je bilo že precej topleje naprimer, pa ni bilo nobene panike oz. se je takrat začel celo razvoj in razcvet evrope. Vroče podnebje je dobrodošlo. Fora je pa v tem, ker nekateri znanstveniki zdaj celo napovedujejo ohlajanje vremena(dejansko se že dogaja) za naslednjih 30 let, na podlagi sončevih ciklov.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
a kdo mimogrede sploh ve kaj znak @ pomeni? sami nerazgledanci. kako me to pogreje.

capl

sranjeslojaš
2. feb 2009
8.604
53
48
na podnu
Citat:
Uporabnik Kamele0N pravi:
A ni bla ta zima 54...fotr razlagal da so kot mulci skakal iz prvega stuka v cel sneg
smile-1.gif
Zima ima vedno dve letnici.........a vete?... novo leto je vmes ........zima.53/54 se reče....
rolleyes-1.gif

SpidiGonzalez

Fizikalc
2. sep 2007
3.318
2
36
Citat:
Uporabnik Matej pravi:
A ni to zanimiv, moja stara mama se pa spomne leta 53 ( to govorim cca) k je blo 2.5m snega huda zima. Hkrat pove da leta 31 po besedah njene mame ni blo zime in so bli v kratkih rokavih. Zdej pa ti k si en velik NIC komentiras mati naravo. Ona pac po svoje, s tabo ali pa brez tebe ( kdo sploh si ti ).

Ps ce ti je dolgcas pejd v bufet, nagn par snoparidlov pa zabrihtuliri do zadnje runde glede vremena ( k si tak strokovnjak pa govoris na podlagi preteklih statistik, ki so ti seveda znane v piko).

1487.gif

alfabet

Fizikalc
17. jan 2014
1.122
4
38
ksz

30 stopinj in 70% vlaga ob 18h. Samo stopiš ven in te oblije. Res me zanima, kdo uživa v tem.

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Bom dal vremenski primer za obojne jamrače, za tiste ki jih 1. septembra zebe, pa za tiste, ki jim je prevroče, če je tle na Alterju kakšen Železnkar star tam nekje 35+ se bo verjetn spomnu tega:
V glavnem 31. avgusta smo se kot mulci kopali v Sori v Plnadi, vroče ke pr norcih, Sora je bla neverjetno topla, zvečer pa oz. ponoči... poslabšanje, drug dan, ke smo bli prštiman za u šolo, hladno, na Ratitovcu vrh snežen.
Tako da... ne jamrat čez vreme, je čist fajn in nič nenavadnega, če je konc avgusta, pa začetek septembra še vroč.

Nazadnje urejeno:

nacek

Guru
13. okt 2012
2.960
606
113
evo

Največ snega je bilo pozimi 1952

Rekordno največ snega je zapadlo pozimi 1951–1952. Ta zima ni bila tako mrzla kot zima 1928–1929, pač pa je veliko preglavic ljudem delal sneg. Snežna odeja je bila tako najdebelejša od začetkov vseh merjenj, ki so jih začeli izvajati sredi 19. stoletja.

Med 13. in 15. februarjem 1952 je v Sloveniji snežilo nepretrgoma tri dni. V Ljubljani je zapadlo 146 cm snega, v Bovcu, na Tolminskem 188 cm, v Novem mestu 100 cm, v Kočevskem rogu pa okoli 200 cm.

Železniški in cestni promet po Sloveniji je bil popolnoma ustavljen, zato so bili nekateri popolnoma zasneženi kraji na Tolminskem in Bovškem odrezani od sveta in nekaj dni tudi brez vsake hrane in elektrike.

http://www.siol.net/novice/slovenija/2014/02/huda_zima_zgodovina.aspx