Kako zamegliti steklo-okno.

yapka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Imam bolj kot ne nenavadno vprašanje in sicer me zanima kako bi zameglil steklo-okno. Na delavnici imam, okna ki niso slepa in se noter vse vidi, kar lahko nepridipravi izkoristijo. Sedaj me pa zanima, če se da to na kakšen način rešiti. Slišal sem da obstaja nekakšna folija, ki se prilepi na okno, vendar je zelo draga. Sem tud mislil če bi se dalo nekako zbrusit ali kaj takega,...šipe so pa termopan in kaljena.

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.109
5.643
113
Neseš k lokalnemu steklarju kjer ti jo "zamegli" z kislino?

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik yapka pravi:
Imam bolj kot ne nenavadno vprašanje in sicer me zanima kako bi zameglil steklo-okno. Na delavnici imam, okna ki niso slepa in se noter vse vidi, kar lahko nepridipravi izkoristijo. Sedaj me pa zanima, če se da to na kakšen način rešiti. Slišal sem da obstaja nekakšna folija, ki se prilepi na okno, vendar je zelo draga. Sem tud mislil če bi se dalo nekako zbrusit ali kaj takega,...šipe so pa termopan in kaljena.

Kupi piksno spray barve in gasa po šipi, a je tak problem. :D

matofill

Guru
18. sep 2008
3.695
761
113
Obrni se na firmo RM Design iz Lj. , nam je delal en fantina od tam in celo z napisi in designi, pa ni bilo niti drago, pa še zgleda, so se nam pa cca 1 mesec neke napake gor poznale kot pike, pa je izvajalec rekel, da zgine in je res, cene ne vem, samo ni bilo drago z lepljenjem vred.

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.790
5.940
113
V Bauhausu so te folije zelo poceni. Tako da mit od dragih folijah je BUSTED.

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
A obstaja tudi folija z učinkom ogledala? Da npr. doma ne navesiš ogledala čez celo steno pa ga potem otrok razbije, ampak da nalepiš folijo npr. na vrata omare in je to to?

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
obstaja, ampak ni dejansko ogledalo ampak tako, kot če bi mel polirano kovino nalepljeno gor - torej ni realna slika

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Pred mnogo leti sem stranki na njegovi jahti vgrajeval pohištvo in takrat smo na elemente lepili precej debela plastična ogledala.
Če se ne motim, so bila akrilna, torej 'pleksi', odsev pa popolnoma primerljiv s steklenimi. Vprašanje je, koliko časa ostane takšno...

lost1

mnz
19. jul 2007
8.456
146
63
Citat:
Uporabnik MrDaco pravi:
V Bauhausu so te folije zelo poceni. Tako da mit od dragih folijah je BUSTED.

Točno tam sem kupil to, to stane 10 al pa 20€ in to je to. Pa ni šanse da vidiš notr če vzames tapravo, svetloba pa vseeno pride. Imam doma na eni šipi in je cist super, da se ne vidi vse notr.

yapka

Pripravnik
27. feb 2011
34
0
6
Sem šel v Bauhaus in jo nabavil. Imajo kr veliko zbirko raznih dimenzij, oblik in vzorcev. Nabavil sem širine 45 cm, cena je pa 2,3eur/m.
Tolk v vedenje!
Lp

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
kje točno pa imajo to, da ne bom celo trgovino okol obrnil:)

v LJ greš čist do konca do tepihov, pol majo pa tam samolepilne tapete v eni vrsti na začetku, ne morš falit

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.025
-380
113
kako jo boš pa montiral?

priporočam ti, da narediš žajfnico - voda + kakšna tekoča žajfa, zliješ v šprico (recimo od steleksa), si špricneš v roko, in mora bit lepo mastna žajfnica, tko da ni treba ful šparat z tekočo žajfo. Nalepko prej obrežeš na približno mero (če so lepa stekla, da ni dost silikona ob straneh, jo kar na pravo mero obreži) - recimo 1cm večjo na vseh stranicah, odlimaš nalepko, pošpricaš nalepko na uno stran, kje je lepilo, pokneš na šipo (poravnaš zgornji levi/desni rob, tko da je zgoraj točno), in lepo z kakšno mehko plastiko (lahko jo tud oviješ v kakšno blago, da ne boš opraskal folije) zdrasaš vodo ven. Na robovih se bo nabirala... ampak če je toplo, jo pusti da se malo posuši, potem lepo še enkrat vse robove podrsaš, vzameš ravnilo, naštimaš in obrežeš...

to je to...