zvok preko hdmi

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
vceraj sem priklopil e350 plosco na tv in na zalost opazil,da ni zvoka. Zaenkrat sprobano samo v xbmc. Kaksen bi bil test naprej,probam se v drugem programu izvabit zvok na tv, al je to kaksna fora v xbmc.?
ps seveda sem za zvocni izhod v xbmc nastavil hdmi.
ps2 xbmc mi za locljivost ne ponudi polni hd, ampak mislim da hd film vseeno predvaja v hd ,(ocenil locljivost glede sliko,ki zgleda dovolj ostra,).
Se kdo s takim problemom?

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Hmmm, nekateri HDMI kabli ne podpirajo prenos zvoka.

HDMI kabli delajo vsi brez problema. Težava je lahko edino, če imaš DVI->HDMI konverter. V tem primeru mora grafična kartica podpirati zvok, pa še konverter mora navadno biti pravi (priloženi).

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Če se ne motim, ta stari HDMI kabli niso podpirali prenos zvoka al kako je na tej stvari?

Imel sem primer, ko sem s HDMI-jem povezal TV in računalnik in je na TV-ju zvok preko Google Croma špilal, preko Internet EXplorerja pa ne. Ne vem, pa, kaj je bilo narobe.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.878
698
113
Citat:
Uporabnik Cash pravi:
Imel sem primer, ko sem s HDMI-jem povezal TV in računalnik in je na TV-ju zvok preko Google Croma špilal, preko Internet EXplorerja pa ne. Ne vem, pa, kaj je bilo narobe.

Če je enkrat delalo, enkrat pa ne, potem sigurno ni bil kabel kriv
rolleyes-1.gif

Cash

Guru
19. avg 2007
8.073
987
113
Odprl sem Internet Explorer in Youtube in je zvok normalno špilal, potem pa sem z Google Cromom probal isto in zvoka ni bilo. Oboje sem delal istočasno. Pri obeh primerih sem imel drugi brskalnik izklopljen oz. najprej sem odprl IE in zvok je bil, potem sem ga zaprl in odpr Google Crome in zvoka ni bilo. Šel sem nazaj na IE in zvok je spet bil.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Pri meni moram obvezno najprej prestavit izhod na digitalni, potem pa šele pognat film/glasbo - tudi sam program, drugače zvoka ni prek kabla.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če si dal direkt na tv in gledal kak film z dts zvokom, pol je možno, da tv ne podpira dts in zato ni zvoka.
Najprej probaj en divx ali dvd, ki nimata dts zvoka oz še najboljš mogoče da kr youtube predvajaš preko xbmc.
Potem moreš v xbmc-ju nastavit vrjetno na stereo zvok, pa kdo bo "konvertiral" zvok, ali bo to xbmc ali bo to zunanja naprav. Jst imam izbrano zunanjo napravo, ker imam reciver, ki podpira dts.
Potem pa še v audio lastnostih na pc-ju (spodaj pri uri) moreš nastavit, da gre zvok ven digitalen preko hdmi.
Sem se tut jst kr namatral, da sem vse skup prov sparil.

tac

Pripravnik
25. sep 2007
152
0
16
Lblana
Rešeno, napačna nastavitev v xbmc, zvok oddelek, očitno ni prav shranil.
Čudno pa je, da sem šele prek remote dostopa lahko nastavil full hd ločljivost, prej full hd sploh ni ponudil...
btw kako imate rešeno sezname predvajanja, rad bi imel en hiter dostop do risank in enega do filmov. Zdaj mi vseskup vrže in potem moram filtrirat ali kaj podobenga
frown-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
s tem sem se enkrat na hitro malo poigral, ko sem hotel ločit filme od ženskih nanizank. Pa mi nekak ni ratalo v prvo, pol sem pa upostil.
Poglej si kak tutorial na yt.