Zvok iz mikrofona na zvočnike

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Nikakor mi ne rata usposobit zadeve, da bi šel zvok direktno iz mikrofona na zvočnike (Mikrofon->PC->Zvočniki).
Lahko snemam in predvajam posneto, direktno pa ne gre.
Kakšen nasvet?

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.206
4
38
Kranj
rener.info
Sicer si verjetno to najprej naredil, ampak vseeno... Si v "mesalki" izkljucil nemo za mikrofon? Pa ce imas moznost, vkljuci se +20dB.

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ja pomoje moreš tud kakšen apps imet. windows po defaultu nima nobenega takega appsja. Razen ta za snemat....

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Na enih ne gre. Recimo na PC s katerim ravnokar to pišem.
Mikrofona preprosto ni na spisku naprav za Playback (v Windowsovem mixerju).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Seveda sem, sej drugače snemanje nebi delovalo.
wink-1.gif
Sem vključil tudi tisti "Microphone boost" pa nič ne pomaga.
Zaenkrat sem našel rešitev samo v programčku Audio repeater, ki prenese signal iz mikrofona na zvočnike vendar pa naredi cca pol sekunde zakasnitve, kar mi ni ql.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Nekaj naj bo jasno, da ne boste govorili na pamet. 20dB+ je za kondenzatorske mikrofone, ki rabijo phantom power. Zvočne kartice ne more dat 48V, lahko pa malo ojačajo vhodni signal. To ni isto, kot če bi mel phantom power, ker zaradi ojačanja signala pride do šumov. Zato ne klikat vsega, če vam profesor pri informatiki ni znal razložit, zakaj to je.

Mikser je zmeraj deljen - eden je recording, drugi je playback. Če hočeš v real-time slišat tisto, kar trenutno govoriš v mic, si moraš monitoring uštimat pod playback. Če pa hočeš govorjeno še snemat, pa je treba še na recording špuro odpret.

Vsak mikser se da personalizirat in ti lahko kaže tudi naprave, ki niso priklopljene.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Seveda sem, sej drugače snemanje nebi delovalo.
wink-1.gif
Sem vključil tudi tisti "Microphone boost" pa nič ne pomaga.
Zaenkrat sem našel rešitev samo v programčku Audio repeater, ki prenese signal iz mikrofona na zvočnike vendar pa naredi cca pol sekunde zakasnitve, kar mi ni ql.

Temu se reče audio latency, ker pretvarjaš A-D-A. Drugo kot boljša zvočna ni rešitev.

Pa naj še kdo reče, da so audigyji zakon ...