Zvočno izoliranje vrat

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Ena vrata bi rad zvočno izoliral, pa me zanima, če se splača it v ta podvig in katere materiale naj uporabim.

Vrata imajo sedaj na sredini steklo. Steklo bi dal ven in notri hrbet od omare. Potem pa na eno stran stekleno volno katero bi fajn zalepil v folijo, da se ne bi kadilo in cela vrata oblekel v umetno usnje.

Bi to kaj pomagalo, da bi lahko filme bolj na glas gledal?
Stekleno, kameno volno, stiropor... kaj bi bilo najboljše?
Kje v lj pocen do umetnega usnja?
Še kaki napotki, na kaj naj bom previden?

Na koncu naj bi vrata izgledala nekako takole
original_0czt4hyfh655p2749022x7cpr4kw41yu.jpg

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
Umetno usnje bo čisto OK.
Sestrin mož je to počel na svojih vratih prejšnjo pomlad...z materialom ga je prišlo 70 EUR, pa en dopoldne dela.

Uporabil je umetno usnje (bež odtenek), polnilo pa peno (najbolje duši)..kupiš v raznih bauih na metre...mislim da je dal debelino 4 cm, Lepil je po vogalih z neostikom. Razlika med prej in potem pa je enormna (kar se zvoka tiče). Tako da...če je potreba se splača na vsak način.

ForeignBreed

Pripravnik
17. avg 2007
712
0
16
Bačka Palanka
tako sem jaz naredil...res je ful razlika, s tem da meni ni bilo treba pazit na estetiko, ker so to vrata od kurilnicein se notranjosti ne vidi, zato sem si lahko privoščil zelo debelo peno

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
danes sem šel malo v bauhaus pogledat kaj kej imajo.
Pena 5cm 1mx2m 35-50€
Steklena volna en paket 22€
Sem mislil, da so te stvari cenejše.

Stene so zidane, pa tut neki debele. Tle po mojem neb smelo bit težav.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Jaz ti odsvetujem stekleno volno, ker je strupena in z ovijanjem v folijo boš imel preveč dela oz. packarije. Bolje je dati peno, ker za dušenje rabiš absorbcijo.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:
Jaz ti odsvetujem stekleno volno, ker je strupena in z ovijanjem v folijo boš imel preveč dela oz. packarije. Bolje je dati peno, ker za dušenje rabiš absorbcijo.

Steklena volna NI strupena. Daj ne piši kar tja v en dan stvari o katerih nimaš pojma.

Ni pa steklena volna primerna za vrata, ker se bo začela prašiti, s časom postane toga in stalno odpiranje in zapiranje vrat bo povzročilo lom vlaken in se bo sesula.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pena v ploščah 1x2m raznih debelin je BISTVENO cenejša v Gumitehni Kranj, stavba bivše Planike. Če se prav spomnim je bila pena debeline 3cm pod 10€
zmaga.gif

http://www.gumitehna.si/

Na netu sicer ponudbe pen ni, ampak jih ZIH imajo, sem par plošč pene kupil pred nedavnim (za pusta)

Aja, pa skaj raznih odtenkov imajo na metre
zmaga.gif

Nazadnje urejeno:

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:

Steklena volna NI strupena. Daj ne piši kar tja v en dan stvari o katerih nimaš pojma.

Ni pa steklena volna primerna za vrata, ker se bo začela prašiti, s časom postane toga in stalno odpiranje in zapiranje vrat bo povzročilo lom vlaken in se bo sesula.
Zdej ne vem ali že dolgo ti ni prišlo ali pa čisto enostavno si smartass, ki za bonton niti ni slišal... Persen, baje pomaga, ampak ker si tako pameten, sam dobro veš..

Če si tako pameten, potem bi te prosil, če mi poveš, meni kot nevednežu, v kateri raziskavi si to prebral, da tudi jaz postanem vseveden in vsemogočen, da bom tudi jaz druge z užitkom okrcal z "ti nimaš pojma".

Seveda, pri montaži steklena volne pametnjakoviči kot si ti, ne uporabljajo zaščitne maske, ker tvoja pamet filtrira steklena vlakna in jih sploh ne vdihneš. Seveda, v isti sapi tvoja megalomanska pamet okrca nekoga, da nima pojma, po drugi strani pa zapiše, da ne priporoča steklene volne za izolacijo vrat, ker se bo sesedla in prašila.....
Torej, bivati v prostoru z zdrobljenimi steklenimi vlakni ni zdravju škodljivo. Aja, se posipam s pepelom, ker sem hotel biti kratek in sem napisal z eno besedo strupeno.....

Obljubim, da bom v prihodnje disciplinirano pisal pametne odgovore in se trudil doseči tvoj nivo znanja. jebeštrga, kaj hitro se zgodi, da bom jaz postal namesto steklene volne strupen

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi: Zdej ne vem ali že dolgo ti ni prišlo ali pa čisto enostavno si smartass, ki za bonton niti ni slišal... Persen, baje pomaga, ampak ker si tako pameten, sam dobro veš..

Če si tako pameten, potem bi te prosil, če mi poveš, meni kot nevednežu, v kateri raziskavi si to prebral, da tudi jaz postanem vseveden in vsemogočen, da bom tudi jaz druge z užitkom okrcal z "ti nimaš pojma".

Zakaj taka histerija ? Ne moreš kar tako oblatiti enega izdelka, češ da je strupen, če ne veš ali je ali ni. To je pač pisanje neznalca na pamet brez vsake podlage in lahko skačeš do stropa, pa bo temu še vedno tako. Ne glede na moje spolno življenje.

Glede raziskave, ti ponujam citat iz spletne strani ursa.si
Citat:
Steklena volna nima negativnih učinkov na zdravje ljudi.
URSA izolacije iz steklenih vlaken nosijo znak kvalitete RAL, kar pomeni, da zadostijo kriterijem zdravstvene neoporečnosti predpisane s strani »RAL Deutsches Institut für Gütesicherung und Kennzeichehnung e.V.«. Vsi izdelki z oznako RAL zagotavljajo varnost tako predelovalcem, montažerjem kot tudi uporabnikom objektov.
Vlakna toplotne izolacije URSA GLASSWOOL so biološko razgradljiva in niso agresivna na sluznico dihalnih poti.Zdravstveno neoporečnost redno, dvakrat letno nadzira neodvisna, strokovno izkazana inštitucija. Med vgradnjo se priporoča uporaba zaščitnih rokavic in delovna obleka.

Citat:
Uporabnik Rikolus pravi: Seveda, pri montaži steklena volne pametnjakoviči kot si ti, ne uporabljajo zaščitne maske, ker tvoja pamet filtrira steklena vlakna in jih sploh ne vdihneš. Seveda, v isti sapi tvoja megalomanska pamet okrca nekoga, da nima pojma, po drugi strani pa zapiše, da ne priporoča steklene volne za izolacijo vrat, ker se bo sesedla in prašila.....
Torej, bivati v prostoru z zdrobljenimi steklenimi vlakni ni zdravju škodljivo. Aja, se posipam s pepelom, ker sem hotel biti kratek in sem napisal z eno besedo strupeno.....

Strupeno ali zdravju škodljivo, motiš se v obeh primerih, ker ni ne strupeno in ne škodljivo. Osebno sem zmontiral že na tisoče m2 izolacije brez mask in rokavic, pa sem še vedno med živimi. Malce prahu že poješ, a ga telo razgradi.

Da steklena volna ne sodi v vrata je pa povsem uporaben nasvet. Pač ni za ta namen. Kje si našel povezavo z zdravjem ne vem. Moj nasvet je utemeljen s tem, da volna pač ni namenjena tovrstni uporabi.

Citat:
Uporabnik Rikolus pravi: Obljubim, da bom v prihodnje disciplinirano pisal pametne odgovore in se trudil doseči tvoj nivo znanja. jebeštrga, kaj hitro se zgodi, da bom jaz postal namesto steklene volne strupen

Upam da boš obljubo držal. Poleg tega se še ne spuščaj v spolno življenje in ljudi ne označuj s pametnjakoviči in vsem ostalim ter malce manj burno reagiraj. Predpisovanje zdravstvenih sredstev pa pusti strokovnjakom.

P.S. Glede bontona, si glede po tem kar si napisal zadnji, ki bi lahko to očital drugim. Samo poglej koliko neutemeljenih izjav si nasul, ker sem te opravičeno okrcal, da govoriš nekaj o čimer dejansko nimaš pojma.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Citat:
Uporabnik Numy pravi:

Strupeno ali zdravju škodljivo, motiš se v obeh primerih, ker ni ne strupeno in ne škodljivo. Osebno sem zmontiral že na tisoče m2 izolacije brez mask in rokavic, pa sem še vedno med živimi. Malce prahu že poješ, a ga telo razgradi.

Da steklena volna ne sodi v vrata je pa povsem uporaben nasvet. Pač ni za ta namen. Kje si našel povezavo z zdravjem ne vem. Moj nasvet je utemeljen s tem, da volna pač ni namenjena tovrstni uporabi.

Citat:
Uporabnik Rikolus pravi: Obljubim, da bom v prihodnje disciplinirano pisal pametne odgovore in se trudil doseči tvoj nivo znanja. jebeštrga, kaj hitro se zgodi, da bom jaz postal namesto steklene volne strupen

Upam da boš obljubo držal. Poleg tega se še ne spuščaj v spolno življenje in ljudi ne označuj s pametnjakoviči in vsem ostalim ter malce manj burno reagiraj. Predpisovanje zdravstvenih sredstev pa pusti strokovnjakom.

P.S. Glede bontona, si glede po tem kar si napisal zadnji, ki bi lahko to očital drugim. Samo poglej koliko neutemeljenih izjav si nasul, ker sem te opravičeno okrcal, da govoriš nekaj o čimer dejansko nimaš pojma.
Obljuba dela dolg, še prej pa to..... življenju še nisem videl takega vizionarstva kot sem ga pri tebi, ki si na podlagi enega stavka ugotovil, da nima pojma o čem govorim.

Torej, tudi v Anhovem so 30 let delali azbestnocementne kritine, misleč da ni strupeno, ne zdravju škodljivo.
priden.gif

Sem pa na spletni strani ZVD-ja našel naslednje, ker žal po mojem mnenju v takih primerih proizvajalec ni ravno referenca :
Citat:

Steklena vlakna

Učinki na ljudi:
* Povečana incidenca pljučnega raka med delavci, ki delajo s stekleno volno (4).
* Po IARC klasifikaciji so vlakna razvrščena v skupino 2B »možno karcinogeni za ]judi«.
* V ZDA in Nemčiji jih obravnavajo kot snovi, ki so potencialno karcinogene in je potrebno z njimi ravnati kot s snovmi, ki povzročajo raka.
# Povečano število raka traheje, bronhijev in pljuč med delavci, ki so delali v proizvodnji steklene in kamene volne.
# Po klasifikaciji IARC so vlakna uvrščena v skupino 2B »možno karcinogeni za ljudi«.
# Nemška MAK Commision obravnava ta vlakna kot vlakna, ki lahko povzročijo razvoj raka. Izpostavljenost tem vlaknom bi morala biti nadzorovana.
Zaključki:
Primerjava karcinogenega delovanja med azbestnimi in steklenimi vlaknije pokazala, da so steklena enako nevarna, kot azbestna.
Nenazadnje je bilo ugotovljeno, da azbest negativno vpliva ne samo fizično ampak tudi kemično, za razliko od steklenih vlaken.
Da pa ne bo pomote, nevaren je prah steklenih vlaken, ne pa sama steklena volna. Že zdrav razum bi moral povedati, da prašno okolje ravno ne učinkuje blagodejno na zdravje ljudi.

Ampak, ker ti misliš, da jaz nimam pojma, mi boš zato apriori oporekal in bom raje tukaj zaključil in te lepo pozdravil.
pozdrav.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Obljuba dela dolg, še prej pa to..... življenju še nisem videl takega vizionarstva kot sem ga pri tebi, ki si na podlagi enega stavka ugotovil, da nima pojma o čem govorim.

Torej, tudi v Anhovem so 30 let delali azbestnocementne kritine, misleč da ni strupeno, ne zdravju škodljivo.
priden.gif

Nenazadnje je bilo ugotovljeno, da azbest negativno vpliva ne samo fizično ampak tudi kemično, za razliko od steklenih vlaken.
Da pa ne bo pomote, nevaren je prah steklenih vlaken, ne pa sama steklena volna. Že zdrav razum bi moral povedati, da prašno okolje ravno ne učinkuje blagodejno na zdravje ljudi.

Ampak, ker ti misliš, da jaz nimam pojma, mi boš zato apriori oporekal in bom raje tukaj zaključil in te lepo pozdravil.
pozdrav.gif

Vizionarja o mojem spolnem življenju, živcih in ne vem čem še vsem, si se šel ti. Jaz sem samo utemeljeno ugotovil, da nimaš pojma o stekleni volni in njeni strupenosti. Da ni strupena, si zdaj ugotovil in napisal tudi sam.
Če bi to preveril, predno si šel pisati o tem, ne bi streljal takih kozlov in moj popravek in tvoja eksplozivna reakcija, bi bila nepotrebna.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.367
88
48
Hehehehe.....Resnica preveč boli, da si jo moral kar iz citata brisat, a?!
Steklena vlakna

Učinki na ljudi:
* Povečana incidenca pljučnega raka med delavci, ki delajo s stekleno volno (4).
* Po IARC klasifikaciji so vlakna razvrščena v skupino 2B »možno karcinogeni za ]judi«.
* V ZDA in Nemčiji jih obravnavajo kot snovi, ki so potencialno karcinogene in je potrebno z njimi ravnati kot s snovmi, ki povzročajo raka.
# Povečano število raka traheje, bronhijev in pljuč med delavci, ki so delali v proizvodnji steklene in kamene volne.
# Po klasifikaciji IARC so vlakna uvrščena v skupino 2B »možno karcinogeni za ljudi«.
# Nemška MAK Commision obravnava ta vlakna kot vlakna, ki lahko povzročijo razvoj raka. Izpostavljenost tem vlaknom bi morala biti nadzorovana.
Zaključki:
Primerjava karcinogenega delovanja med azbestnimi in steklenimi vlakni je pokazala, da so steklena enako nevarna, kot azbestna. <---------
uf-1.gif

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.858
392
83
Še vseeno ne vidim kje piše da JE dejansko kancerogena ali strupena.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
dajmo rajši dat še kak nasvet glede zvočne izolacije vrat
grims-1.gif

Osebno tudi sam ne bi dajal kamene/steklene volne v vrata...oz priznam da še nisem slišal da bi jo kdo uporabil..če že, se da peno.

(z mojega zornega kota..problematičnost steklene volna...volna kot taka ni strupena, problematična so vlakna, ki jih vdihnemo in pridejo v pljuča, kjer jih telo ne more razgraditi (vsaj logično mi ni, da bi jih lahko), so pa tujek za telo. In mogoče na dolgi rok, lahko taki tujki (zaradi obrambnega mehanizma telesa) privedejo tudi do nastanka raka...zgolj moje razmišljanje).

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Pa če se že tako izolira vrata, bi mogoče še po robovih vrat nalepil kako teso P oblike, da ko vrata zapreš dobro zatesni špranje (če že nimaš vratnih okvirjev s tesnili)