Zvočniki ne igrajo dovolj glasno

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Pozdravljeni
Imam te zvočnike, že kar nekaj časa. Na prenosniku imam win xp in igrajo odlično, prav tako na igrajo super če priklopim tablico, na stacionarnem pa imam win 7 in igrajo v primerjavi z prenosnikom ali tablico zelo tiho. Čeprav smo mi nekaj časa igrali ok. Ne vem kaj naj naredim, da bodo igrali kot prej. Zvočna je integrirana 5.1. Matična plošča je FUJITSU SIEMENS G31T-M2 V4.02

Nazadnje urejeno:

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
394
83
Daj bolj na glas ane. Desno spodaj imaš ikono zvočnika, klikni jo in dvigni drsnik za glasnost.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Vse je do konca na glas, na zvočnikih in na računalniku. Če pustim vse enako nastavljeno in priklopim tablico igra zelo glasno.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.875
696
113
Si pogledal če imaš res vse mixerje na najbolj glasno narejeno? Kaj pa recimo če priklopiš na računalnik slušalke - je spet tišje kot na ostalih napravah?

Aja, kam pa imaš zvočnike sploh priklopljene? Na izhod za slušalke ali na line-out?

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Sem sedaj še enkrat preveril, pa je vse na glas (100%). Če priklopim zvočnike na izhod za slušalke igra čisto enako glasno. Sedaj imam priklopljene zvočnike line-out.v zeleni izhod je priključeno.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.452
9.743
113
EU
Sosed tudi ima enako težavo na prenosniku od Tošibe, malo starejši model. Winzi so XP. Pri vseh možnih nastavitvah sem dal na maksimum in ni nič pomagalo.
Za ta model sem naložil nove gonilnike za zvočno kartico in se zadeva malo popravila, vendar ne kaj dosti.
Z mojimi slušalkami pa je glasnost odlična. Ko priklopim sosedove zvočnike z ojačevalcem, ali slušalke špila vse tiho
bonk.gif

To me spomnja na Sonyjeve walkmane, ki imajo možnost vklopa omejitve maksimalne glasnosti, da ne pride do poškodbe sluha.
Mogoče je tukaj podobna funkcija in bi trebalo odstraniti kljukico v meniju, vendar tega nikjer ne najdem
13.gif

msenjur

Guru
11. sep 2007
27.022
-382
113
ah dej no... ni logično, da bi zvočniki igrali bolj potiho kot drugi... nekaj je pač narobe...

A imaš na zvočni nastavljen pravi izhod? na glavo obrn vse nastavitve tistega zvočnička pri uri desno spodaj... tm notri je nekaj narobe nastavljeno...

še vedno je pa pač opcija, da je zvočna pokvarjena.