Zvočniki in otroci

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Doma imam svoj sistem zvočnikov, ki so še v izgradnji (beri neprekriti). Obiski z otroci -> luknja v vseh zvočnikih. Videl komaj zvečer, mislo sem, da mi bo glavo odneslo! (Vrednost je okoli 400€). Kakorkoli... Se da ta del membrane kako ponovno izbočit, da bodo zvočniki špilali kot morejo (spet), za visokotonce sem recimo da obupal že na začetku za wooferje pa imam še nekaj malega upanja, upanja, da me ne bo to prišlo 400€...
10.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.889
630
113
Staršem izstavi račun.
grin1.gif

Jaz sem kar se tega tiče že povsem flegma... Posledica tega, da si je moja draga zaželela mucka je: uničena usnjena sedežna (1400€), uničeni kuhinjski stoli (2kom 120€), uničen hdmi1 konektor na tvju (? €), uničenih kup srajc po cca 50€ kom, vsi hdmi kabli pogriženi, itd itd...

Nazadnje urejeno:

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
Doma imam svoj sistem zvočnikov, ki so še v izgradnji (beri neprekriti). Obiski z otroci -> luknja v vseh zvočnikih. Videl komaj zvečer, mislo sem, da mi bo glavo odneslo! (Vrednost je okoli 400€). Kakorkoli... Se da ta del membrane kako ponovno izbočit, da bodo zvočniki špilali kot morejo (spet), za visokotonce sem recimo da obupal že na začetku za wooferje pa imam še nekaj malega upanja, upanja, da me ne bo to prišlo 400€...
10.gif

Če prav razumem so sredino oz. zaščito magneta vpognili not. To nima neke veze s kvaliteto zvoka (razen če si dirigent in slišiš na posnetku kak nekdo v sosednjem prostoru igra karte
grin1.gif
). Drugače pa se to ponavadi popravi tak, da narediš drobno luknjico (recimo s vročo iglo), skozi porineš tanko zakrivljeno žičko in potengeš ven.

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
10.gif

Če prav razumem so sredino oz. zaščito magneta vpognili not. To nima neke veze s kvaliteto zvoka (razen če si dirigent in slišiš na posnetku kak nekdo v sosednjem prostoru igra karte
grin1.gif
). Drugače pa se to ponavadi popravi tak, da narediš drobno luknjico (recimo s vročo iglo), skozi porineš tanko zakrivljeno žičko in potengeš ven.

Pred tem še lahko poskusiš s sesalcem ...

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Staršem izstavi račun.
grin1.gif

Jaz sem kar se tega tiče že povsem flegma... Posledica tega, da si je moja draga zaželela mucka je: uničena usnjena sedežna (1400€), uničeni kuhinjski stoli (2kom 120€), uničen hdmi1 konektor na tvju (? €), uničenih kup srajc po cca 50€ kom, vsi hdmi kabli pogriženi, itd itd...

Zadevo bi rešil kak neizoliran 220v kabel za tv-jem.
evil.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik Goran_82 pravi:
Citat:
Citat:
Uporabnik iMM pravi:
10.gif

grin1.gif

Pred tem še lahko poskusiš s sesalcem ...

Odkar mi je uspelo na enem zvočniku (sicer starem 30 let) sredino odtrgat ven, ne upam nikomur več priporočit. No sej sem tudi sam kriv, da sem kr direkt s 2000w probal, se je samo šrrršššrrrrukkkk slišalo in sredine ni bilo več
grin1.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.595
6.678
113
pri taščici
Citat:
Staršem izstavi račun.
grin1.gif

Citat:
Staršem izstavi račun.
grin1.gif

Pa si ti tvoji dragi izstavil racun?
Moram rect da imas res DRAGO?

Nazadnje urejeno:

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Citat:

Odkar mi je uspelo na enem zvočniku (sicer starem 30 let) sredino odtrgat ven, ne upam nikomur več priporočit. No sej sem tudi sam kriv, da sem kr direkt s 2000w probal, se je samo šrrršššrrrrukkkk slišalo in sredine ni bilo več
grin1.gif

hysterical-1.gif

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Bomo probali in videli.
No mislim da sem preveč prijazen (beri nor), da jim računa ne bom izstavo.

iMM

Fizikalc
9. okt 2010
1.240
2
36
Hja, s sesalcem je šlo "popravit" nizkotonce, srednjetonci so premehki in je še vedno vdolbina, sicer manjša, bom probal z luknjico, visokotonca sta pa hin, ne spustita nič od sebe - kljub temu da je ta membrana skočila oziroma se vsesala nazaj ven.
No ta najdražje smo rešili, hvala vam! Sesale. - ki bi se tega spomno.

spanspan

Fizikalc
9. nov 2007
3.111
28
48
da si sposodim temo, kje bi se dobil tak mali 10cm zvočnik, ki se mu vstavi usb kluč in ima kabel za priklop na elektriko?

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.765
167
63
dealextreme.
Za zgornjega: Če so mulci membrane precej gonili noter ven, se je lahko poškodovalo tudi navitje.

lp