Uporabljate neposodobljen brskalnik. Ta ali druga spletna stran morda ne bo prikazana pravilno. Posodobite brskalnik ali uporabite alternativni brskalnik.
Imam računalnik na katerem je bil izbrisan gonilnik za zvočno kartico. Kako lahko ugotovim katero zvočno kartico imam, posledično bi našel tudi ustrezen gonilnik. Je pa kartica integrirana na matični.
Citat: Uporabnik Davidoff pravi:
Imam računalnik na katerem je bil izbrisan gonilnik za zvočno kartico. Kako lahko ugotovim katero zvočno kartico imam, posledično bi našel tudi ustrezen gonilnik. Je pa kartica integrirana na matični.
V device manager-ju (upravitelju naprav) z desnim gumbom klikni na zvočno, klikni Properities (Lastnosti), pojdi na Details (Podrobnosti), izberi Hardware ids (id naprave), poglej kaj piše kot proizvajalec VEN (pri moji recimo 10EC) in naprava DEV (pri meni 0889).
Potem eno ali drugo vpišeš v tole stran: http://www.pcidatabase.com/ in ti napiše katera naprava je oz. kdo je proizvajalec.
Če imaš VEN 10EC potem je Realtek in lahko potegneš gonilnik od tukaj: http://filehippo.com/search?q=realtek (Vista je tudi za Win 7) - AC'97 če je star računalnik (nekje do 2004), High Definition Audio če je novejši.
Bratranec mi je prinsel računalnik, da mu namestim nove Xp-je. Vse v redu in fajn. Driverji namesceni, le nekaj mi pri zvocni nekaj zastrika. Ko instaliram original audio driverje za maticno plosco Gigabyte GA-G31M-S2L, mi slika na monitorju malo pordeči in med predvajanjem neke pesmi/filma v winampu ali vlcju se na ekranu pojavijo črte, ve kdo kaj bi lahko bilo to krivo?
Graficna: Radeon X300/x550/x1050 Series
Sliki sta malo slabšivi, se pa vidijo črte med predvajanjem
Potegni vse gonilnike iz spleta (original), če nameščaš kake stare. Vsekakor verjetno v gonilnikih če prej ni bilo teh črt.
Verjetno si možnost, da je napaka na ekranu - grafiki že izključil.... ali ne ?
Ta stran uporablja piškotke, ki vam pomagajo prilagoditi vsebino in funkcionalnosti ter obdržati prijavo, če ste registrirani.
Z nadaljnjo uporabo tega spletnega mesta soglašate z našimi piškotki.