Zvišanje cene paketa, vezava in prekinitev pogodbe

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Vem, da je to že bilo obdelano, ampak žal ne najdem te teme.
Telekom ukinja nekatere pakete in me zanima sledeče. Baje naj bi ob spremembi paketov (torej višanju cen) naročnik imel možnost odstopit od pogodbe o vezavi zaradi nakupa telefona. Seveda telefon vrneš. To drži? Kakšen je postopek, stroški oz. druge skrite določbe? Kaj se zgodi, če si recimo pri tem plačal ob vezavi tudi 150 EUR za nakup telefona? Se ta denar vrne ali je izgubljen?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Vem, da je to že bilo obdelano, ampak žal ne najdem te teme.
Telekom ukinja nekatere pakete in me zanima sledeče. Baje naj bi ob spremembi paketov (torej višanju cen) naročnik imel možnost odstopit od pogodbe o vezavi zaradi nakupa telefona. Seveda telefon vrneš. To drži? Kakšen je postopek, stroški oz. druge skrite določbe? Kaj se zgodi, če si recimo pri tem plačal ob vezavi tudi 150 EUR za nakup telefona? Se ta denar vrne ali je izgubljen?

Kakorkoli... tudi ce si imel namen prekiniti... si to zamudil... oz. imas danes casa se do polnoci... seveda moras najti stacuno, ki je danes odprta in prekiniti razmerje...

Na kratko pa... Imas moznost prekiniti pogodbo brez stroskov prekinitve... V primeru, da vracas opremo, ti zaracunajo uporabnino ... Koliko to je, bos moral vprasati direktno pri operaterju...

Besedilo, ki ga imajo napisanega pod vsako tako novico pa se glasi nekako takole:

Obstoječi naročniki navedenih paketov storitev Mobitel, ki se ne strinjajo s predlagano spremembo, imajo do uveljavitve spremembe pravico odstopiti od naročniške pogodbe brez odpovednega roka, brez plačila stroškov prekinitve naročniškega razmerja in brez pogodbene kazni. Prav tako imajo naročniki možnost izbire, da pred potekom obdobja vezave vrnejo terminalsko opremo, ki so jo kupili po akcijski ceni in zahtevajo vrnitev kupnine, operater pa jim zaračuna uporabnino za čas uporabe, ali pa obdržijo terminalsko opremo in plačajo sorazmeren del celotne vrednosti prejete terminalske opreme in plačajo sorazmeren del celotne vrednosti prejete terminalske opreme . Pravica do odstopa od naročniške pogodbe ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane ter pogodbeno dogovorjene obveznosti naročnika.

Dodatne informacije, vključno s prodajnimi ponudbami paketov storitev Mobitel, so na voljo na spletnih in prodajnih mestih Telekoma Slovenije in na brezplačni telefonski številki 080 8000 ali 041 700 700

In se enkrat... do uveljavitve sprememb je trenutno se cca. 14 ur
smile-1.gif
...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hm. Pismo je prišlo v sredo ali četrtek, me ni bilo doma in sem šele včeraj zvečer videl. A je tak kratek rok običajen oz . Pravno gledano sprejemljiv?

MojcaG

Pripravnik
2. sep 2007
319
5
18
Citat:
Kakorkoli... tudi ce si imel namen prekiniti... si to zamudil... oz. imas danes casa se do polnoci... seveda moras najti stacuno, ki je danes odprta in prekiniti razmerje...

Včeraj sem dobila v avtomatskem odgovoru napisano tole od Telekoma:
Če ste nam pisali zaradi direktne pošte o ukinitvi vašega mobilnega paketa, vam sporočamo, da smo podaljšali rok za brezplačno spremembo naročniškega paketa. Vaš mobilni paket bomo s 1. 12. 2014 samodejno spremenili v predlaganega. V primeru, da želite drug paket iz našega nabora, bo tudi v decembru 2014 ta sprememba za vas brezplačna. Potrudili se bomo, da na vaše sporočilo čim prej odgovorimo in vam predstavimo najboljše možnosti za vas.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hm. Pismo je prišlo v sredo ali četrtek, me ni bilo doma in sem šele včeraj zvečer videl. A je tak kratek rok običajen oz . Pravno gledano sprejemljiv?

Objave so bile vsaj 30 dni pred uveljavitvijo na spletni strani in tudi drugod (med drugimi tudi na tem forumu)... pa na zadnjem racunu, ki smo ga dobili v zacetku novembra, je bilo tudi ze napisano ...
smile-1.gif

Zasebni_uporabniki_-_Telekom_Slovenije-20141130-105845.png

IMG_3571-20141130-105706.png

http://www.telekom.si/info-in-...toritev-Mobitel

http://www.telekom.si/info-in-...toritev-Mobitel

https://www.alter.si/tabla/show...t=3#Post2108116

...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik MojcaG pravi:
Citat:

Včeraj sem dobila v avtomatskem odgovoru napisano tole od Telekoma:
Če ste nam pisali zaradi direktne pošte o ukinitvi vašega mobilnega paketa, vam sporočamo, da smo podaljšali rok za brezplačno spremembo naročniškega paketa. Vaš mobilni paket bomo s 1. 12. 2014 samodejno spremenili v predlaganega. V primeru, da želite drug paket iz našega nabora, bo tudi v decembru 2014 ta sprememba za vas brezplačna. Potrudili se bomo, da na vaše sporočilo čim prej odgovorimo in vam predstavimo najboljše možnosti za vas.

Ja... to je za spremembo paketa... za prekinitev pa je pomoje casa le se danes do polnoci ...

sad

Guru
24. avg 2007
21.046
9.689
113
Hvala za bolj detaljno informacijo. Žal vseh teh zadev ne spremljam, na zadnji strani računa pa tudi nisem nič dobil glede mojega paketa. No, če bi bilo, priznam da ne bi videl, ker tem ''reklamam'' niti ne namenjam nobene pozornosti.
Khm, fajn so me nategnili torej, sedaj je kar je, vzeto na znanje.
Na koga se obrnem za ta kratek rok? Tržni inšpektorat? Saj ne, da je to tak problem, ampak gre se za princip in da ne bodo tako nategovali folk še vnaprej. Od obvestila je bil rok dejansko zgolj 3 dni, nedelje ne štejem, ker se mi ni za vozit v LJ zaradi odjave.

sgh

Fizikalc
19. feb 2014
2.644
0
36
Ja jest bi se pa zahvalil,ker imam sedaj sodobnejši paket 2015 brez stroškov! Pazi 2015,mi smo pa še 2014 ! Poglejte kako napreden je telekom!
Pa tudi sporočili so mi brezplačno !!

guardy

Guru
3. avg 2007
8.487
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik sad pravi:
Hvala za bolj detaljno informacijo. Žal vseh teh zadev ne spremljam, na zadnji strani računa pa tudi nisem nič dobil glede mojega paketa. No, če bi bilo, priznam da ne bi videl, ker tem ''reklamam'' niti ne namenjam nobene pozornosti.
Khm, fajn so me nategnili torej, sedaj je kar je, vzeto na znanje.
Na koga se obrnem za ta kratek rok? Tržni inšpektorat? Saj ne, da je to tak problem, ampak gre se za princip in da ne bodo tako nategovali folk še vnaprej. Od obvestila je bil rok dejansko zgolj 3 dni, nedelje ne štejem, ker se mi ni za vozit v LJ zaradi odjave.

Fora je, da so objavili pravočasno na svoji spletni strani in so pravno formalno kriti... Tako da boš samo tratil čas in živce... Rok pa je en mesec pri teh zadevah kolikor vem...

natko45

Fizikalc
1. nov 2010
1.017
3
38
Citat:
Uporabnik sgh pravi:
Ja jest bi se pa zahvalil,ker imam sedaj sodobnejši paket 2015 brez stroškov! Pazi 2015,mi smo pa še 2014 ! Poglejte kako napreden je telekom!
Pa tudi sporočili so mi brezplačno !!

Super je tale telekom, kar zastonj so ti prodali dražji paket! Ni čudno, da si dobil bolj napreden paket, saj ga boš tudi plačeval.