Zvijanje kablov

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
Imam dosti kablov, ki jih samo občasno rabim za priklop naprav na PC (polnjenje, prenos datotek...). Ker mi gre na živce, da se vse preplete, sem jih zvil v spiralo in polepil s trakom. Poleg tega zavzamejo tudi veliko manj prostora in jih je dosti lažje transportirat in potem tudi poiskat (npr. med potovanjem).

Zvijanje%20kablov.jpg

A je s tehničnega vidika to lahko kakorkoli problem (v smislu presluha med kabli...)?

Goran_82

Fizikalc
21. jul 2007
1.540
3
38
''problem'' bo samo, ko boš nekoč spet raztegnil kable. Bodo celi mastni od selotejp lepila.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Samo zakaj bi jih kadarkoli spet raztegnil?

Če pa že, bi po mojem šlo dol s kakim alkoholom...

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Pri nas jih dnevno navijemo več kot 5000, pa se do sedaj še nobena stranka ni prtiožila, da bi imela težave. So pa malo drugače naviti.
smile-1.gif

RTEmagicC_8.jpg.jpg

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Malo feedbacka.

Po enem letu sem "razvil" kabel od iPoda in od fotoaparata (spodnji na sliki). Na kablu ostane minimalno lepila, ki pa ga odstraniš tako, da enkrat povlečeš kabel skozi vlažno krpo.

Kar se mene tiče je to praktično idealen način za shranjevanje in transport kablov, ki niso stalno priklopljeni na računalnik.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Velcro vezice so najboljše za to, kar ti rabiš.

46125.gif

Jaz mam dva koluta, 1.500 komadov. Uporabno ko sto mater. Lahko jih naštukaš kot običajne vezice, lahko jih tudi lepiš ene na druge za večjo vzdržljivost.
Doma skoraj nimam več kosa tehnike/elektronike, ki ne bi mel eno tako vezico gor. Za svaku eventualijo.
smile-1.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

Lahko plis še kako live sliko, kako izgleda stvar? Si ne predstavljam čisto...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tole se dobi v vsaki tehnični trgovini pa razni baubau in merkurji imajo.
V merkurju imajo kratke, ozke in drage. Sicer so morda malo bolj estetske, to je pa tut vse.
V baumaxu imajo malo širše pa daljše in dost cenej kot v merkurju. V ljubljanskem imajo čist na drugem koncu kot bi si misli. Imajo pri policah z lepili, selotejpi...
V Kik trgovini pa imajo široke/zelo dolge in še najbolj pocen:)
Tut jst si ne znam več predstavljat življenja brez tega:)))
Za manjše kabelčke in če so kej na mizi potem bolj priporočam merkurjeve. Za kable ki so skriti ali pa debeli pa une iz Kike ali pa baumaxa.

Velcro_Cable_Tie.jpg