Ni mi jasno kako je lahko prodal, saj ni vknjižen kot lastnik. tu mora bit še kaj tzraven kar niso povedaliCitat:
Uporabnik binebane pravi:
cerkvene prevare
prodal za 2 mio €, 1 mio € je bila njegova provizija, cerkev bo izpodbijala veljavnost pogodbe nakar bo kupec oškodovan za 2 mio €
pooblaščena osebaCitat:
Uporabnik dsf pravi:
Ni mi jasno kako je lahko prodal, saj ni vknjižen kot lastnik. tu mora bit še kaj tzraven kar niso povedaliCitat:
Uporabnik binebane pravi:
cerkvene prevare
prodal za 2 mio €, 1 mio € je bila njegova provizija, cerkev bo izpodbijala veljavnost pogodbe nakar bo kupec oškodovan za 2 mio €
Če je lastnik župnija in on župnik (župnijski upravitelj), je verjetno pooblaščen v pravnem smislu.Če bi v cerkvenem smislu moral imeti dovoljenje nadrejenih, to za civilno pravo ne mora imeti teže. Razen, če je nekaj takega kot prokurist v našem pravu, ki je, če se prav spomnim, omejen ravno v povezavi z nepremičninskimi posli.Citat:
Uporabnik dsf pravi:Ni mi jasno kako je lahko prodal, saj ni vknjižen kot lastnik. tu mora bit še kaj tzraven kar niso povedali
Citat:
Fra Šime "pao" kao žrtva političkih obračuna među franjevcima?
Suzdržanost klera ne čudi, s obzirom da stvar ni izdaleka nije čista. Premda se fra Nimac želi prikazati kao jedini i isključivi krivac, čini se da se iza brda valja prvorazredni skandal unutar franjevačkog reda. Naime, na čelu Franjevačkog provincijala došlo je do smjene i sada ga umjesto fra Željka Toliæa vodi fra Joško Kodžoman koji, kako čujemo, pripada drugoj opciji.
Indexu je nekoliko sugovornika kazalo da se za prodaju terena znalo i u vrhu Provincijala, moguæe i Nadbiskupije. Svoju suglasnost dali su i članovi župnog i pastoralnog vijeæa. Oni su i dalje uz svog fra Šimu, tvrde da je sakrio novac na sigurno?!
I onda je svega koji mjesec nakon prodaje terena došlo do smjene na čelu Provincijala. Unatoč tome, što su činjenice i onda bile poznate, ništa se nije dogodilo.
Sumnju budi šutnja crkve. U Nadbiskupiji, recimo, dan nakon što su se o aferi raspisali vodeæi mediji u Hrvatskoj nisu uopæe znali je li teren prodan. Sva je prilika da su znali, ali u tom trenutku to još nisu htjeli priznati.