Zunanji trdi disk!

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ti je 1TB dovolj poglej za kakim 'malim' diskom (velikost kot v laptopu), ki ne rabi dodatnega napajanja.

Skoraj vedno ima kakšnega v akciji Leclerc, malo poglej po njihovih katalogih, cene so tam od 80 do 90€. Pazi edino, da kupiš s USB 3.0 priklopom (tudi če nimaš 3.0 priklopa, bo pa prišlo prav ko boš menjal računalnik).

Glede proizvajalcev ali modelov pa je priporočilo edino, da ima disk čim daljšo garancijo, drugo ni nič kaj pomembno. Načeloma imajo sicer trdi diski (sam disk, brez ohišja) garancijo 3-5 let in večina proizvajalcev diskov ti ga zamenja če ni minilo 3 ali 5 let od datuma proizvodnje.

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Ja, tega sem gledal!!!
zmaga.gif

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.221
769
113
EU
Ja saj to razumem, samo v vseh letih mojega učenja informatike še nisem naletel na bruto, neto glede pomnilnika (čeprav je lahko to že stalno v uporabi, samo jaz ne vem), tako da sem preprosto moral nekje napisati komentar mojega začudenja
cool-1.gif

Car

POSTman
4. avg 2007
8.562
1.805
113
56
Planet zemlja
www.posta.si
Nabavil sem Hoferjev zunanji disk. Me zanima, če je normalno, da se 30giga naklada 3 ure in zakaj mi je kar nekajkrat vmes prekinilo, disk je kar izginil, potem pa se znova prikazal? Priklopljen je na USB spredaj na računalniku.

philips

Guru
Osebje foruma
Administrator
17. avg 2007
9.876
696
113
30 giga bi moralo kopirati ~20 minut. To da pa disk izginja pa ponavadi ni dober znak. Zaženi kak scandisk, probaj ga tudi priključiti na zadnje porte.

Technics111

Pripravnik
14. maj 2011
349
0
16
Citat:
Uporabnik Car pravi:
Nabavil sem Hoferjev zunanji disk. Me zanima, če je normalno, da se 30giga naklada 3 ure in zakaj mi je kar nekajkrat vmes prekinilo, disk je kar izginil, potem pa se znova prikazal? Priklopljen je na USB spredaj na računalniku.

vzemi disk ven iz ohišja in ga priklopi,direktno v računalnik..potem pa javi kaj se je zgodilo.

firme kot so : medion,tevion,chili green..itd. imajo zelo slabe kontakte v ohišju diska in rado se dogaja da disk zaradi tega izgubi povezavo z računalnikom..

sam imam zunanji chili green disk 1.5tb iz metroja in se mi tu pa tam dogaja da zgubi povezavo z računalnikom,tako da ga moram izkopit iz el. in usbja pa na novo vklopit nazaj in potem deluje normalno dalje..

v vsakem primeru nesi disk nazaj v reklamacijo..

Nazadnje urejeno: