zunanji disk zajebava

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kr neki časa je delu normalno, včeraj pa je začel zezat.
Se sprdne in ne morem pisat na njega, al pa se kr sam odstrani iz sistema in ga morem ponovno fizično off/on. Bere se pa normalno, zdej sem gledal film in niti 1x nič zajmral.

bo ckrnu? Ga nesem nazaj, ker je še v garanciji, al se ga da s kakšnim programom popravit?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
- kaki disk ?
- kaki priklop ? USB ? V drugem priključku tudi nagaja ?
- probat na drugem PC

Baksuz

Pripravnik
30. sep 2007
50
0
6
Meni je zunanji WD Book podobno delal, dokler sem ga imel priklopljenega prek USB huba. Poskusil z več hubi, z in brez napajanja, ni šlo. Normalno je začel delati šele, ko sem ga priklopil direktno v PC. Zdaj dela že par mesecev OK. Zanimivo pa je, da se je to pričelo dogajati šele čez čas, na začetku je delalo vse OK.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
disk je: Samsung HD753LJ
Priklopljen je direkt v usb na pc. sem zamenjal luknje pa je enako.

majoneza

Pripravnik
8. jan 2008
312
6
18
A to ga imaš v 3,5" ohišju? probaj ga dat direktno na IDE oziroma SATA priklop na računalnik, da vidš če je kriv disk ali ohišje.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
isti in drug kabel na drugem pc-ju dela vse OK.
sem v eno mašino z linuxi direkt disk na sata prklopu in ga je našlo, vendar ga nisem mogu odpret. je neki zajamralo, kao da ni bil iz windowsov varno odstranjen.
sem disk preko usb priklopil na pc ga še malo testrial in delalo vse ok, ga varno odsranil priklopil direkt na sata na linux in dela ko urca.

očitno je z diskom in ohišjem vse vredu.
mal sumim une xp-je, na katerih ni delalo.

Gonzo

Guru
1. sep 2007
9.450
9.739
113
EU
V zunanjem ohišju zna biti kontroler, ki se vasih čudno obnaša.
Tako zunanji USB disk od Gericoma, ustavi nalaganje winzov ob vklopu računalnika.
Potrebno ga je ven izklopiti, zagnati winze in nazaj vklopiti.
Takrat dela v redu.