Jeseni sem kupil nove planinske čevlje, take z bolj trdim podplatom (Garmont Idaho), in je bilo prvih par izletov tam nekje do 4 ure hoje čisto brez težav, potem pa je enkrat padla 7 urna tura z nekoliko večjo višinsko razliko in sem staknil močne, skoraj krvave žulje, zadaj na peti pod gležnjem (nimam pojma, kako se reče). To je bilo skoraj dva meseca nazaj, a vseeno me kljub obližu že po poč ure hoje začne močno žuliti (prej pa vedno brez težav).
Kaj storiti, saj prihaja sezona večdnevnih poti po hribih, jaz pa še za dve uri hoje nisem dober? Zamenjava čevlja nekako ne pride v poštev (predrago, poleg tega je pa zelo dober čevelj, če odštejemo žulje). Obstajajo kaki učinkoviti obliži, spreji, karkoli? Način obuvanja nogavic?
Kaj storiti, saj prihaja sezona večdnevnih poti po hribih, jaz pa še za dve uri hoje nisem dober? Zamenjava čevlja nekako ne pride v poštev (predrago, poleg tega je pa zelo dober čevelj, če odštejemo žulje). Obstajajo kaki učinkoviti obliži, spreji, karkoli? Način obuvanja nogavic?