Zradiran rob gume?

jello

Guru
22. sep 2008
10.269
3.904
113
Zdaj pri menjavi zimske/letne sem opazil da mi je obe levi gumi po notranjem robu pobralo toliko da na robu sploh ni več profila. Avto ni vleklo na nobeno stran (optika je bla narejena pred ca. letom in pol). Edina stvar, ki je bila precej moteča je blo to da je na slabih cestah vleklo volan, ampak to je blo pomoje zaradi širine gum (225). Je možno da jih je pobral ker so bile premal napumpane? al je treba obvezno še 1x na optiko? Zdaj ko so gor zimske gre avto lepo naravnost, se pravi ne vleče nikamor.

Aja, še to, lani pozimi mi zimskih ni pobralo nič, so bile pa letne že tolk zjahane da tudi če bi bil rob cel bi bile za zamenjat.

airj

Pripravnik
29. sep 2008
450
0
16
Nekateri avti imajo že predpisano tako nastavljeno optiko, da so kolesa nagnjena noter in tako notranji rob pobere bolj kot pri drugih. Potem je lahko še tvoj način vožnje oz. se voziš po večinoma ovinkastih cestah, pa še nekatere gume so tudi take, da se na enem robu bolj radirajo. Jaz imam enako široke gume, pa isto rob pobran, nastavitev optike je pa tudi frišna.

feler

Fizikalc
21. jan 2008
1.700
12
38
Še enkrat na optiko, pa kvalitetno, lahko da ni bila dobro opravljena...na serijskih avtih ne more bit optika tako narejena da ti gume požira, to ni varno...pa ni interes da vsako leto gume menjaš (za kateri avto se gre). To da ti jih notri požira nima veze s tresenje in da bi kaj v stran vleklo, se je pa dobro držal v ovinkih a
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Jaz sem enako imel pobran rob na prednjih gumah (še na lancii) in po menjavi šilenblokov je zadeva izginila. Sem vzporedno vzel tudi nove gume in bi čudno obrabo takoj opazil. Menjava pa ni bila draga, mislim da se je šlo za okrog 50 eur za 2 komada.