Zračna puška 5,5mm

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Katero zračno puško v kalibru 5,5 mm priporočate za nakup. Puška naj bi omogočila predelavo v
evil.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.126
3.182
113
malo sem že pozabil zakon ampak če se prav spomnim moraš imeti za5,5mm že dovoljenje nebi pa dal roke v ogenj....sicer pa ne vem kaj se ti splača predelava, te malokaliberska stane manj kot pa vse ostalo, pa prav tako jo boš imel nelegalno kot predelano
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Ne jaz, sprašujem za nekoga....ki je dobil "veselje" do orožja, sedaj ko ima mojo zračno na posoji (da postrela kako aviacijo okol hiše). Jaz imam že skoraj 20 let Baikal zračno ki je zmetala že x000 metkov tko da....čeprav kake nove močne in natančne se ne bi branil

Nazadnje urejeno:

Sipi

Pripravnik
14. avg 2007
290
0
16
43
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Ne jaz, sprašujem za nekoga....ki je dobil "veselje" do orožja, sedaj ko ima mojo zračno na posoji (da postrela kako aviacijo okol hiše). Jaz imam že skoraj 20 let Baikal zračno ki je zmetala že x000 metkov tko da....čeprav kake nove močne in natančne se ne bi branil

Dej pusta ptiče pr mer no
jezen.gif

Floki

Guru
6. sep 2007
10.126
3.182
113
4,5 mm je čisto dovolj za vrabce in golobe ki ti serjejo okrog bajte, do 30 m je čisto dovolj močna sicer ga pa na dlje kot 15 sploh ne boš zadel......

p.s sicer pa ptic ni lepo streljati

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Vi mate bolj eksotične ptiče.
smile-1.gif

Pri nas vrabcev ni več odkar so vse lukne v strehah zadelane. Je pa na vrtu polno ptičev in večinoma vsi črve pobirajo.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Ko imam imam vrabce na oknu bloka me ne motijo, ko pa jih imaš na kmetiji ko ti požrejo pol futra pa drugače razmišljaš. Rabim samo toliko da jih spodim z dvorišča oziroma s krmišča kjer se krmi živali. Ponavadi je že sprehod s zračno če dvorišče doovolj da jih cel dan ni, če pa se načrtno sppraviš nanje nekaj dni, in kakega pospraviš, pa si zapomnijo za kak teden ali celo več....Naj grejo v naravo....
Če se komu smilijo naj jih futra- kolikor vem je to praktično povsod prepovedano...

gs1422

ekonomist
13. okt 2007
1.158
0
36
44
Dobova
Možno, da bi se ti znalo zatakniti pri nakupu. Jaz sem prešnje silvestrovo hotel kupit 8mm startno pištolo. Mi je možakar ni hotel prodati, ker nisem imel orožnega lista in nabavnega dovoljenja. Ko smo potem na forumu debatirali čemu je nekdo prilepil link z našim zakonom, kjer piše, da za signalno orožje, ki ga je možno predelati v strelno orožje pač rabiš te papirje (ni dobeseden citat). Pri tisti pištoli, ki sem jo gledal jaz bi bilo potrebno samo malo popraviti cev in bi lahko streljal.

5,5 mm zračna pa mislim, da gre brez težav na flobert? Tako, da vprašanje... Za okoliško aviacijo bi načeloma 4,5mm zračna morala ustrezati, če si pa želiš malokalibrske pa se splača zapeljati čez mejo in od hrčko-jagrov kupiti kakšno zadevo. Potem pa pod zic in na malobmejnem čez. Imajo dobre cene.
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

Floki

Guru
6. sep 2007
10.126
3.182
113
ko sem biše mulc okol bajte vsaj 30 m okol ni bilo ptiča ker so vsi vedeli kaj jih čaka ( mladost je norost) , si pa vrabci zelo hitro zapomnijo puško in to za olgo časa ( preverjeno)
kar se pa malokaliberske tiče pa to ni puška za streljenje kaj manjšega kot vrane sploh pa ne v naselju ker lahko tudi odbiti metek za zarliko od zračnega leti zelooo daleč

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Offtopic sicer, a vseeno... mogoče kdo ve, kako je z loki? Si ga lahko "kar tako" omisliš, ali rabiš tudi kako dovoljenje? (kje bi sploh prodajali - Lovec?).
Fotr si je zdaj ob rojstnem dnevu zmislil, da bi pa mal streljal, nekajkrat je že, sam nima pa svojega. (pač ne neko ultra profi zadevo, pač da se da ciljat tarčo...)

Lp

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.331
355
83
39
Brezveze.

Kupi 4,5mm, tamočno in jeklene metke, oblečene v plastiko.

Skozi 1,5 mm pleh ali colarco gre komod skoz.

Maček pade tudi iz prve.
evil.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.827
6.787
113
pri taščici
Skoz colarco?
Sicer pa dvomim preboj precej odvisen najbrž tudi od izstopne hitrosti projektila. Nekatere imajo 150 m/s, pa tja do 400