Zopet nategnjen ?!

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jao, pa mene bojo spravili v norišnico s temi pizdarijami !!! Kaj je bilo - po pošti sem poslal nekomu predmet v vrednosti 125eu, po povzetju. Zdaj pa že mineva tretji teden in poštar mi ni prinesel niti denarja niti paketa (če bi ga naslovnik slučajno zavrnil ali pa da ga ne bi dvignil s pošte). Naslovnik se mi ne javlja več niti po mailu niti na telefon. Sumljivo.

Na pošti se bom zglasil takoj, ko bo mogoče in zahteval pojasnilo. Zanima pa me, če imam sploh kaj šans, glede na to, da sem jaz bedak vrgel stran potrdilo o pošiljki? Imajo kak arhiv poslanih paketov ali pa kaj takega?

Jao, jao.. imejte vsaj vi več sreče, kakor jaz.
crazy1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.868
753
113
www.jernej.org
Če si poslal po povzetju in imaš potrdilo za le-to, boš 100% prišel do denarja ali paketa. Meni se je tudi že zgodilo, da sem en cel mesec čakal na denar od poštarja!! In to sem dobil že čisto bogo in zlimano nakaznico, na kateri se je videlo, da je bil paket prevzet že pred enim mesecom. Kje pa se jim je nakaznica valjala pa pojma nimam...

Edit: uff... sem videl, da nimaš več potrdila... upaj na najboljše
smile-1.gif

Nazadnje urejeno:

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Ma ja, se mi je nekaj časa valjal po žepu.. ker pa sem poslal že dosti paketov in zmeraj je prišel denar, sem ga v dobri veri kar stran vrgel.. no, zdaj pa imam
rolleyes-1.gif

Ko bi se mi vsaj kupec (naslovnik) oglasil na telefon, repliciral na maile ali pa sms-e, da bi vsaj vedel, če je dobil paket
confused-1.gif

maggio

Fizikalc
19. avg 2007
1.704
1
38
Lj-bežigrad
meni se je pa zgodilo da sem poslal paket (cel stolp z zvočniki) nekam v velenje in ga naročnik ni dvignil (mamomu!!!)
klical sem ga ene parkrat in se je oglašala ena ženska ki je rekla da je pomota, da bi bilo pa še bolj zanimivo se je pa paket med čakanjem na prevzemnika v velenju še nekako izugbil tako da sem moral poslati poizvedbo kaj je zdaj s tem.
in čez pribljižno 20 dni so mi ga poslali nazaj na mojo pošto, in ker nisem imel časa da bi ga dvignil je paket šel v maribor med neizročljive (kao odpis) potem sem pa popizdil in sem rekel da mi naj paket še enkrat pošljejo in končno sem ga dobil po enem mesecu in pol pa še 2x sem plačal poštnino 8+8 eur -paket se je pa malo vozil okol.

drugače pa zelo veliko pošiljam po pošti in imam zelo dobre izkušnje to se mi je zgodilo samo 1x .
na leto pa pošljem tudi preko 100 paketov .

zadnjič sem pa kupil eno zadevo od nekoga preko bolhe za 20 eur. samo model mi je poslal kar tako brez plačila po povzetju samo zapakiral je in poslal.
ker sem pa tisti dan bil odsoten od doma sem dal denar za dvig mami ,da plača paketek ko ga poštar prinese.
pridem zvečer domov vzamem paketek ga razpakiram, ovojnico vržem stran.
naslednji dan pa mi mama da nazaj denar in pravi da ni bilo nič za plačat,
confused-1.gif

zdaj pa kaj naj naredim, kuverto, kjer je najbrž gor njegov naslov sem vrgel stran mail preko katerega sem kontaktiral z njim sem zdavnaj zbrisal. telefonsko si pa nisem shranil ker me je klical samo on
kako naj pridem do človeka da mu plačam zadevo????

toliko o mojih dogodivščinah.
upam da čim prej in čimbolj ugodno rešiš zadevo
lp

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
Večinoma imam dobre izkušnje razen enkrat, ko sem pošiljal neko težko stvar, skoraj nič vredno. S tipom se dogovorim, da plača zadevo + poštnino, on dobi paket in me kliče, da se nisva tako zmenla in da ne bo prevzel. Rečem ok, in čakam kakšen mesec da pride paket nazaj; seveda moraš spet plačati pošiljanje nazaj. Tak da je zadeva malo prepotovala slovenijo, sam pa sem si naredil ~20 € stroškov.

Če tip ni prevzel, bo malce dlje trajalo, da pride zadeva nazaj, ampak brezskrbi, brez nje ne boš ostal.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Tole furanje paketov ima pošta včasih mal hecno urejeno. Večinoma pridejo naslednji dan, denar pa načeloma rabi dlje
grin1.gif

Ker si poslal verjetno ne prav majhen paket, pa upoštevaj praznike, se je verjetno znajdel bogvekje... ampak, pojdi v ponedeljek na pošto, kjer si zadevo oddal, pa naj pogledajo kaj se je zgodilo.
Kar se pa odškodninskih zahtevkov tiče, če se paket izgubi, se mi zdi da si povrnejo vrednost do 4x znesek poštnine... (oziroma nekaj takega, ne bogvekaj) - upam da si drago plačal poštnino, za vsak slučaj...
tongue-1.gif

Michkena

Pripravnik
4. avg 2007
763
-9
16
sočustvujem s tabo, če so te nategnili... ampak dejte met malo več pameti, pa vrednejše stvari transportirajte z bolj zanesljivimi viri.. sami dostavite ali naj naročnik pride iskat ali pa prek hitre pošte UPS, DHL in podobne... ker razlika v ceni bo že prenesla varčevanje na živcih ko se ti zgodi kaj takega, kar omenjaš... sicer pa Pošti Slovenija ni za zaupati (moje večkratne izkušnje)..

alcazar

Pripravnik
3. sep 2007
879
19
18
Slovenia
sicer pa Pošti Slovenija ni za zaupati (moje večkratne izkušnje)..

No ja, jaz sem kar zadovoljen z njimi, je pa res, da so sedajle v času praznikov na 110% s svojimi zmogljivostmi.

OldSkul

gps navigator
20. jul 2007
1.866
12
38
Pošta je kr ok, samo ni pa za pošiljanje mednarodnih paketov. Tu pa raje uporabim kakšno dostavno službo, recimo Global Express, ki je poceni in hitra obenem.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.774
548
113
42
povsod malo
Jaz ima slabe izkušnje s poštno "hitro pošto" če je za vas hitra pošta da potuje do kraja oddaljenega od pošte od katere sem poslal do naslovnika 23km stran cele 3 dni!!! vmes ni bilo nobenih praznikov ali prostih dni.
In potem sem jaz vsega kriv
bonk.gif
a naj jih tožim za par 10.000€ ker so skoraj zajebal posel?
Aja pa še 5€ je bila hitra pošta
13.gif

Poslana je bila navadna sicer rdeča kuverta formata A4.
Če pa pošljem preko taksista je on pred mojo bajto še preden jaz zapakiram in mi je že peljal tudi 300 km daleč paket.
Sicer ima ceno na glihanje (med 2-50€) in je ali ga ni, no za to hitro pošto ga ravno ni bilo.

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Evo, danes na srečo dobil nazaj paket.

Piz.dun ga ni dvignil s pošte, verjetno se mi zato ni hotel javiti.
smile-1.gif

Tamara

mX's girl
23. jul 2007
3.718
0
36
43
vedno korak pred tabo
Jap, 15 dni te čaka paket na pošti, potem ti ga pošljajo nazaj, če ga naslovnik ni dvignil.

No, sem vesela, da se je vse ok izšlo. Onemu mulcu bi bilo treba pa mal ušesa navit
jezen.gif

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Dej ga nej en pokliče in mu pove, da se mobitela ne objavlja na netu. In to na svoji domači strani.
stupid-1.gif

Sandrca

hudičkica
29. okt 2007
785
0
16
A si ti tole SLUČAJNO na jesenice pošiljal? :D ker po pregledu njegove strani se mi dozdeva da mulca poznam..