zoom fotka

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kako naj s fotičem (canon 400D) naredim zoom fotko?

nekaj takšnega:
http://images1.comstock.com/Imagewarehouse/TS/SITECS/NLWMCompingVersions/C0038/C0038504/C0038504.jpg
http://cache.daylife.com/imageserve/06hS1231xS4Cs/610x.jpg

pa ša nekaj me zanima:
slikat morem premikajoč objekt, ki se vedno giblje z enako hitrostjo, vendar iz različnih smeri gled na objektiv (vertikalno, horizontano in DIAGONALNO
confused-1.gif
) torej kaj naj to slikam in kako da bo vdno z enako hitrostjo?

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
tole je tricki ... ampak nam je že uspelo. podobno, kot to narediš, ne vem, v klubu, ko narediš zoom efekt, le da tu še slediš premikajoči objekt ...
tongue-1.gif

aja, in pazi, da boš imel objekt vedno v sredini, le tako ti bo fotka uspela, vzemi si malo več prostora za kasnejši krop ... kaj še ... to bi bilo to zaenkrat.

en mojih lepših zoomov je tole:

img_12141.jpg

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
kak pa v klubu narediš zoom fotko??
(drugo vprašanje ni za zoom fotko, tist je druga naloga:) )

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
isto, ko ta fotograf, samo, izostriš na max wide, potem pa sprožiš in vmes zoomiraš - če boš kontra naredil, pa fotka ne bo ostra (vsaj meni še ni uspel narest ostre). čas nekje od 1/10 naprej in počasneje, plus flash seveda.

full dober efekt je, če še zarotiraš fotič, in pride full dobro ven.
wink-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
neki sem že sprobal na hitro.
mogoče bi blo fajn met kak bolj širokokoten objektiv? pa kak štamrple za mirno roko se mi zdi, da bi rabil:)

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
štamperle pa vedno pomaga ...
wink-1.gif

jaz si drugače pomagam s kozarcem za vlaganje, napolnjenim z 1 dcl Tavžentrože in eno Cocto in parimi limonami ... pol pa ma, da so vse slike lepo zamazane ...
wink-1.gif

hec - point je v tem, da niti ni treba meti tako mirne roke - zoom plus vrtenje fotiča da tako fotko, samo moraš vse točno zadeti ... glede na luč čas in blendo, pomemben je tudi ISO, načeloma daljši ko je, bolje je, ampak ... sem na Umeku hotel naredit eno fotko z mojo in dvema kolegicama, čas pol sekunde, blenda f/5,6, fleš EV -1/3, ISO 1600, pa ni in ni ratalo, vse fotke normalno ostre. sem pa enkrat v KMŠ-ju fotkal, sem pa pri času 1/13, ISO 800, blenda tud nekje tam, fleš na nulo delu cele umetnije.
grin1.gif
ne sam mirna roka, tud sreče morš met mal ... oz. ne ... potrpežljivosti ...

pa vedno moraš vedeti, da fokus na center, pa potem doma narediš pravi kader s kropanjem, drugače žal ne gre ... vsaj meni, po logiki in tudi praksi ni niti približn ratal izvencenterske fotke naredit uspešno ...
redface-1.gif

zdej pa spat ... volitve so me ubile čist ...
uf-1.gif

@Pakul: naš klubovc? hodiš v KMŠ?
grin1.gif

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
19.926
10.657
113
kod Džej-Zija
Zato, ker se vidni kot v stopinjah najhitreje spreminja pri majhnih goriščnih razdaljah. Sicer je pa jasno, da moraš vedno fokusirat na sredino, ker zumiranje približa centralni del slike. Za moj okus je zgornja fotka še vedno preveč ostra.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja kdaj se me tud tam najde, čeprav zadnje čase bolj slabo. Drugače pa sem mislil na foto klubovca iz e-fotografije
cool-1.gif

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.213
1.712
113
40
c77-DSC-00.jpg

Tu sm že skor preveč zumiral....odpiratelju teme - nekaj daljši čes osvetlitve in hkrati ob pritisku na sprožilec zasuk zooma in seveda mirna roka glede na os objektiva...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
hvala fantje, je ratal:)

sem dau fotič kr na stativ pa zunaj sem slikal brez fleša in je šlo.
sam pri lovljenju centra je res treba bit previden. sploh če je objket v centru zelo majhen.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
avto je s stativa (objketiv canon 24-70)

tovornjak pa slikan iz avta, naslonjen sem bil pa na sovoznikov sedež (objektiv canon 17-35)

bobrock

Pripravnik
15. sep 2008
124
0
16
Spodnja je odlična. Človek dobi občutek, da se bo tovornak zdaj-zdaj zaletel v vrata!
aplauz.gif