ZoneAlarm

kavboj

Fizikalc
30. avg 2007
2.219
0
36
Trenutno uporabljam kot zaščito ZoneAlarm Security Suite in Avast. ZA je trial version in mi čez dva dni poteče. Kokr sem gledal na njihovi strani imajo free firewall. A bo dobro, če bom mel samo njihov firewall z avastom al bi blo potrebno še kaj za spyware?

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Z zonealarmom sem imel slabe iskušnje(upočasnitev računalnika, veliko stvari ne spusti skozi, kljub temu, da mu jaz to dovolim ipd.) Raje si omisli kakšen paket antivirusnega podjetja, ki vsebuje AV in firewall(ima avast kaj takega?). Za spyware pa bi bilo dobro poleg imeti tudi ad-aware(free verzija čisto ok) in Spybot Search & destroy(freeware).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ne vem zakaj skupaj uporabljaš ZA in Avast, to ti lahko celi računalnik zmeša oz. ti ga ful upočasni.

Jaz uporabljam ZA suite, ker ima enega najboljših software firewallov kar jih je na tržišču, antivirus je Kaspersky - torej špica, anti spam je od MailFrontierja, ki tudi velja za enega boljših, anti spyware pa je po nekaterih testih boljši od Spyware Doctorja in Spysweeperja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Spybot je že zdavnaj postal neuporaben. Polovico stvari ne najde, drugo polovico pa ne zna pravilno odstranit. Avast pa je tudi v tem razredu - ne zazna virusnih vdorov, ko se virus lepo ''namesti'' pa ga ne zna odstranit. Poleg tega pa pri skeniranju marsikaj ne zazna.

Če nočete kupit suite je free varianta po moje najučinkovitejša: Comodo firewall, Avira antivirus in Spyware Terminator spyware.