Žoga za odbojko na mivki

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Torej otroci so me "napizd.li", da sem kupil slabo žogo za odbojko, ki bo aktualna na morju. Kupil sem neko micasa, ki je od zunaj kot neka pena. Baje se to sranje takoj zbije in postane trda. To bom še menjat. Kupil sem v giga šport-u. Lahko pa tudi tu kupim kaj drugega in žogo vzamem drugje.
Torej kaj svetujete za slabe rekreativce. Predvsem je važno, da ne peče, ko kak mlad divjak speče žogo v tebe in da ima tudi laik nekaj možnosti, da ulovi servis. Da je malo igre, ne pa samo pike. Upam, da se razumemo. Po mojem rabim žogo, ki je nekoliko počasnejša in relativno mehka.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
najprej povej, točno kateri model žoge si kupil
link do mikasa strani

Mikasa žoge so ene najboljših na svetu in se trenutno njihovi top beach volley modeli uporabljajo za svetovno serijo, slo državno prvenstvo, olimpijske igre, prav tako kot se za svetovno ligo, ligo prvakov, slo državno prvenstvo in olimpijske igre uporablja top model za dvoransko odbojko od Mikase.

Tisto "mehko sranje", se ne bo zbilo kar tako samo od sebe. Take žoge so namenjene otrokom oz. rekreativcem, ki pač nimajo utrjenih rok.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Kupi nekaj iz ledra pa bo!
grin1.gif

Pa kot rečeno, mikasa ne dela slabih žog, so pa res različne za različne namene (recimo leder za na morje po slani vodi ni ravno primeren).

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Te žogo na hitro nisem našel na tej strani. Kupil sem SKV5. Zraven piše tudi "Kids". Mogoče to res ni najbolj primerno za odrasle. Po sliki sodeč bi lahko bil material podoben denimo VSV800.
Cenovni razred te žoge je bil 20€. Dal bi tako do 50€. Dobra žoga, ki sem jo kupil pred leti, je služila kaka 4 leta. Zunanji material je bil "klasičen" za žoge na mivki (ala umetno usnje). ~10€ na leto pa mi ni preveč za tako zabavo. Žal nisem sposoben ugotoviti, kaj je glede na ceno idealno za amaterje. Ni fino, da so drugi dan mamice vse plave, ker so jim otroci nabijali žogo čez mrežo.

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
VLS300 je top shit, sam jo je težko v slo sploh kupit. Lahko jo mal manj napumpaš pa bo izredno igralna in prijazna do rok, bo pa še vedno hitra, ker je kar majhna pa tudi raztegne se ne na šivih kot VLS200.

Stara VLS200 je bla šebolj prijazna in počasnejša, mogoče jo še kje dobiš. Drugače pa poglej ebay, je lažje kupit kot v slo obrnit 20 trgovin.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
ta bo kar vredu po mojem

top modeli so kar trde žoge, sicer dvoranska dosti bolj kot za mivko

drgač pa za beach je top model (torej uradna žoga svetovne lige) 50-60€

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:recimo leder za na morje po slani vodi ni ravno primeren
Dobrih 10 let nazaj sem tri leta zaporedoma preživel v enem zalivu, kjer smo cel teden tolkli odbojko v vodi. En avstrijc je zmeraj prinesel svetovno micasa žogo, ki se je v igri očitno razlikovala od "naših" prav tako micasa žog nižjega cenovnega ranga in enako pobarvanih. Bila je iz "ledra" (oziroma za zunaj mislim, da je zmeraj umetno usnje). Njegova žoga je bila daleč najboljša, ne vem pa, če je zdržala 2 leti pod temi pogoji ali je vsako leto kupil novo. Ampak med žogami so razlike tudi pri istem proizvajalcu. Razen tega mislim, da je ključno, da jo ravno prav napumpaš.

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik KillaKHAN pravi:drgač pa za beach je top model (torej uradna žoga svetovne lige) 50-60€
Navadno tisto, kar je za profije, ni primerno za amaterje, ki iščemo predvsem nekaj, da prsti pri nerodnostih ostanejo celi in da pri spodnjem sprejemu roke niso "zapečene".

Malecky

Majstr
10. sep 2007
11.435
409
83
Žoge za na mivko se ne pumpajo toliko kot dvoranske in so zlo prijazne za igrat tud pri profijih, ker drugače ne mora bit za 2 na 2 pa 8m polja.

Bi ti moral demonstrirat, vsekakor bi VLS300 priporočal tudi za vsakega amaterja, otroka, sam obseg je vsako leto par mm manjši in žoga tako hitrejša. Te Mikasa zdaj nažgeš na servisu, zavije več kot meter in pol v stran če prav zadaneš.
evil.gif

Žogo za odbojko na mivki menjam skor vsako leto, če je pa nov model mikase pa mam v "okolici" vsaj 3 žoge ena od teh moja, samo to je za vsaj 2 ure beachvolleya na teden od aprila do novembra.
aplauz.gif

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Razlika je velika, doma imam dva wilsona, en je ranga 50EUR ker se je uporabljal za tekmovanje, drugi je pa replika taprvega za 15EUR.

Prva žoga ima že polno raz in se lušči barva (mogoče posledica tega da je bila na tekmovanjih ali pa tudi ne), druga žoga je pa kot novo (pač sintetika)! Za amaterja v igralnosti ni razlike, drugače jasno je razlika velika (kot so v igri hitre žoge opaziš drugačno obnašanje).

Ze rekreativno je BZ kupovati dobro žogo ker temu ni namenjena, kot sem rekel se tudi prej znuca. Glej da je žoga "official size and weight" ker to pomeni da četudi greš kdaj kdaj igrat z drugo žogo ne bo večjih problemov. Za mularijo sem ti pa dal linka na tisto "soft" varianto, jasno taka žoga je precej počasna, vseeno pa izgleda kot prava in ustreza vsem pravilom (teža, velikost)!

Na koncu pa odbojko lahko nabijaš tudi z merkator žogo za 50 centov, če igraš za zabavo nima smisla komplicirat!
grin1.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Na koncu pa odbojko lahko nabijaš tudi z merkator žogo za 50 centov, če igraš za zabavo nima smisla komplicirat!
grin1.gif
Do zdaj je ata zmeraj kupil ustrezno žogo, včeraj pa je baje zajebal
redface-1.gif
.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.113
4.083
113
Deca so ratala zahtevna, vzgoja je šla v napačno smer ... to reši trda roka in nič drugega!
evil.gif

Pepe

Guru
20. sep 2007
13.484
5.025
113
Citat:
Uporabnik Utisevalec pravi:Deca so ratala zahtevna, vzgoja je šla v napačno smer ... to reši trda roka in nič drugega!
evil.gif
Sedaj je, kar je... So prestari, da bi še kaj lahko vzgoja pomagala
cry12bpy.gif
...