Zobo problem

Konec

Guru
Izključen uporabnik
22. avg 2007
1.924
753
113
GO rica
Imam dobre zobe z par malimi plombami, sedaj se mi je zadaj en zob dodobra okrusil...problem je da se je moj dosedanji zobo upokojil jaz se pa nisem upisal k drugemu....ker zivimo v lepo urejeni socialni drzani so mi po vseh ambulantah povedali da novih pacientov ne sprejemajo oziroma da je cakalna doba dobro leto....Ostane samo privatnik ki za popravilo uprasa dobrih 400€, ker pravi da je potrebno popraviti z keramiko ker manka polovica zoba
Je kje kak koncesionar v tej lepi da sprejme v razumnem roku ?

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.910
121
63
štajerska
400€ za popravilo enega keramičnega zoba !?
pokliči v kakšno drugo mesto
mene je prišel zob + štift + zravljenje zoba precej manj

Evrofil

Dopisnik z Bruslja
18. jan 2008
4.522
1
36
Vsedi se v avto in se odpelji za vikend v Budimpesto - jaz ti dam pa telefonsko in naslov zobarja. Za 400 EUR mas cel vikend v orenk hotelu + zobarja
smile-1.gif

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
"boljše" materiale je potrebno tudi pri "osebnem" zobiju doplačat:(( Vrjetno pa bo res še vseeno veeeeliko ceneje.

kot je ceedevita napisal, poklič še v druge kraje. Sej k obarju greš enkrat na leto, tko da se ni problem mal dlje pelat.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik poldo pravi:
Imam dobre zobe z par malimi plombami, sedaj se mi je zadaj en zob dodobra okrusil...problem je da se je moj dosedanji zobo upokojil jaz se pa nisem upisal k drugemu....ker zivimo v lepo urejeni socialni drzani so mi po vseh ambulantah povedali da novih pacientov ne sprejemajo oziroma da je cakalna doba dobro leto....Ostane samo privatnik ki za popravilo uprasa dobrih 400€, ker pravi da je potrebno popraviti z keramiko ker manka polovica zoba
Je kje kak koncesionar v tej lepi da sprejme v razumnem roku ?

Ja cene pri nas so kar take ja. Za 350 recimo se da naredit kovinsko keramično prevleko. Je pa tako, da na zavarovalnico ti pripada fasetirana prevleka, kar pomeni, da je samo spredaj belo, zadaj pa kovina. Estetsko popolnoma neustrezna. Jaz jih na privat sploh ne delam.

So pa glede tega kar povsod dokaj enake cene, pod 300 po mojem ne boš prišel skozi, oz. vprašanje s kako kvaliteto izdelave.

Je pa tako, da če se boš kam drugam peljal preveri, če ti jo lahko isti dan izdelajo, ker drugače se boš moral 2 ali celo 3x peljat, da ne boš na koncu bencina več porabil, kot boš prišparal na ceni.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.678
7.166
113
Lepo po vrsti.

Kdaj se je tvoj zobar upokojil, koliko ima zobar, ki ga je nadomestil, pacientov? Namreč, kdorkoli je poverbal njegov program, je poverbal tudi paciente, res pa je, da je potrebno priti podpisati izjavo za izbiro zobozdravnika, ker je on tvoj zobar, ne pa ordinacija. Skensla te lahko v primeru, da je res že kar nekaj let odkar je tvoj zobar v penzionu, zdaj ima pa dovolj pacientov. takrat te res lahko brez problema zavrne.

Če te vzame, si pa še vedno na čakalni, kar se zna kar zavleči. Eni imajo čakalne dobe par tednov eni pa par mesecev ali več. Če gre za en zob. Če gre za več zob in protetično čakalno knjigo, pa se seveda lahko pogovarjamo tudi v letih. To velja za čisto vsakega, ki ti bo popravljal s subvencijo ZZZS. Četudi te zobar jutri vpiše, to pomeni, da prej kot v pol leta ne boš na vrsti, razen če boš to storitev pripravljen opraviti samoplačniško. Takrat seveda čakalnih knjig ZZZSja ni...

Tako, da:
- najprej k zobarju, ki je nadomestil tvojega starega, ki je šel v penzijo in malo zatežiti, da te vpišejo. Tukaj prihraniš prvo čakalno knjigo, ki je čakalna knjiga, da te sploh vpišejo. To na splošno, sploh nima veze zdaj tale zob konkretno
- v nobenem primeru ne pričakuj, da boš tale zob zrihtal v doglednem času na ZZZS, ker tudi če se nekje vpišeš jutri, ne boš na vrsti, dokler pač ne boš...

fijatovPES

Fizikalc
1. okt 2007
446
30
28
ker delam v avstriji si morem zobarja plačat sam....

pelji se čez mejo med brate hrbate je pol ceneje in isto vredu... in seveda TAKOJ kar je najbolj pomebno pr celi zgodbi

pan j še kdo reče da smo migranti priviligirani pred slo državljani...

motofrik

Guru
24. dec 2009
3.138
576
113
tam ko se terc po tori rola
Lepa naša... res -zapelji se na Hrvaško. Dva sodelavca sta tam dobila komplet sanacijo zobovja (keramiko, ne akril kot pri nas) v treh tednih komplet.Cena? Ne vem natančno, je pa okoli tretjino naše. Ampak nič čakanja -ob prvem obisku so ga že vprašali, če lahko kar začne brusiti in delati.
Ko smo že pri naših zobarjih... Za vsak poseg (implantant, nov zob, plombiranje...) je treba čakati še in še. Obenem imajo v taisti ordinaciji taisti zobarji popoldan koncesijo -tam pa lahko takoj prideš na vrsto... Mafija nesramna.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Tisti, ki pošiljate v tujino bi vas prosil še za kakšen kontakt od kvalitetnega zoboservisa.
Trenutno imam že nekaj časa mir ampak če računam, da sem zmetal za zobe v rangu novega Clia sploh, ko je blo treba popravlat še ne tako dolgo prej popravljene "socialne" zobe in sem jo baje še dobro odnesel, bi glede na današnje razmere lahko skočil tudi vn, če je le kvaliteten zobar.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Tisti, ki pošiljate v tujino bi vas prosil še za kakšen kontakt od kvalitetnega zoboservisa.
Trenutno imam že nekaj časa mir ampak če računam, da sem zmetal za zobe v rangu novega Clia sploh, ko je blo treba popravlat še ne tako dolgo prej popravljene "socialne" zobe in sem jo baje še dobro odnesel, bi glede na današnje razmere lahko skočil tudi vn, če je le kvaliteten zobar.

Naredi sebi in svojem zdravu uslugu in naredi to kvalitetno. Zobarji so (nasploh) nateguni, na jugu pa se toliko bolj. Preden sem se spustil v poseg sem obiskal nekaj HR ordinacij in hvala lepa.... Kdorkoli pravi da je vse "isto" se zelo k. vara. Primerljive ordinacije stanejo cca enako, sploh ce nimas zelje zadevo opraviti v neki vasi. Poleg tega da je garancija v najboljsem primeru 1l.

Ce ti je ze vseeno in ti je glavni kriterij cena se spusti do BL (BiH) ali Beograda (SRB).

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Lepa naša... res -zapelji se na Hrvaško. Dva sodelavca sta tam dobila komplet sanacijo zobovja (keramiko, ne akril kot pri nas) v treh tednih komplet.Cena? Ne vem natančno, je pa okoli tretjino naše. Ampak nič čakanja -ob prvem obisku so ga že vprašali, če lahko kar začne brusiti in delati.
Ko smo že pri naših zobarjih... Za vsak poseg (implantant, nov zob, plombiranje...) je treba čakati še in še. Obenem imajo v taisti ordinaciji taisti zobarji popoldan koncesijo -tam pa lahko takoj prideš na vrsto... Mafija nesramna.

Najcenjsa metalkeramika je v ZG 100€ (zglea res
stupid-1.gif
), v Vinici je pri vecji kolicini cena malce nizja. Tukaj govorimo o stanci. Vsaj priblizna kvaliteta je 150€-200€ in si ze na SLO cenah.

Seveda da ti zacnejo takoj delat ,ker si v startu placnik in delas pri zasebniku. Tudi tukaj kakor samoplacnik prides takoj na vrsto.

Sergio81

Fizikalc
29. jul 2007
1.651
0
36
V oblakih
Zato sprašujem, ker o cenah je bilo veliko govora, pri kvaliteti pa zna bit primerljivo z našim javnim zdravstvom.
Tko, da če sproti saniraš pri nekem kvalitetnem privat, si to vzameš kot nek kredit, če si ga seveda lahko privoščiš in imaš zobe za nekaj časa porihtane. Doživljenske garancije pa pač ni, še krajša je pa v tujini.

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:

V enem postu si uspel naklepat ogromno neumnosti.

Cene - ne veš, tretjina naše je bullshit. Vsaj ne za isto storitev. Če misliš, da bo hrvat naredil keramično prevleko za 130 eurov si se zbudil.

Niso ti niti jasni pojmi koncesije.

Čakalne dobe so urbani mit. Vsi bi meli vse zastonj in takoj bili na vrsti. Ne vem zakaj ne primerjate primerljivih storitev. Tukaj greste v ZD in jočete, ker niste takoj na vrsti, potem pa rečete, da ste bili pri hrčkih takoj na vrsti - valjda, če ste mu eure prinesli direktno v ambulanto.

eazy

Rjuhar
5. sep 2007
12.971
3
38
Citat:
Uporabnik Sergio81 pravi:
Zato sprašujem, ker o cenah je bilo veliko govora, pri kvaliteti pa zna bit primerljivo z našim javnim zdravstvom.
Tko, da če sproti saniraš pri nekem kvalitetnem privat, si to vzameš kot nek kredit, če si ga seveda lahko privoščiš in imaš zobe za nekaj časa porihtane. Doživljenske garancije pa pač ni, še krajša je pa v tujini.

Za primerljivo kvaliteto bos tudi primerljivo placal, HR ni afriska vas. Najcenejsi v ZG je skoraj zagotovo *cenzura* ampak ce vstopis tja ti bo vse jasno. In ne, cene niso 1/3 slovenskih.

Konkreten primer enega ugodenjsih zasebnikov v ZG, sicer druzinsko podjetje. Nobel ordinacije so precej drazje

metalkeramika: 1.400,00kn
bezmetalna keramička krunica 2.400,00
implantat 3.900,00 – 5.900,00
abutment: 800,00 – 1.200,00
nadogradnja za abutment: 1.300,00

dijo_porko

mona
6. sep 2007
2.137
72
48
123
Ti rabis dentista; glede na to da si iz gorice, ti bo vsak malo starejsi priporocil enega, ki dela tam v okolici.

lp