Mater.... prejšnji teden sem razmišljal, da že prekleto dolgo tule nisem nič pametnega objavu. Pa sem si rekel, tole pa takole ne more it, nekaj bo treba skup spravit. In je padla ideja - zobatec na žaru bo ravnopravšnja zadeva za lušte nardit. Lani je bil zobatec v pečici, torej je lahko letos na žaru. Kar se ribe tiče, je pri meni jasno, da mora biti riba sveža, da je dobra, zato ne bom pisal tule o receptih, kako pripravit neko smrdljivo mrhovino, ampak pošteno ribo. Zobatca frišnega v ribarnici že lep cajt nisem videl, zato mi ni ostalo popolnoma nič drugega, kot da enega spulim iz vode. Medtem, ko sem se pošteno matral na vodi, so mi nekateri osebki tega foruma gor pošiljali mmse kako ga kuhajo šnopc in se ga zadevajo u 3pm, mene pa je ****** kalamar špricnu direktno u betico, sem bil črn kot raufnkerer. Za kazen je precej klaverno končal, mamicu mu ga spalim neotesano...
Glede na to, da je v.d. inštruktorja lova na zobatce (Dentex osebno) svoje delo že lani opravil tako kot je treba je blo potrebno samo še malo sreče in "car" se je znašel v plavajočem škafu. No, pravzaprav sta se znašla notr kar dva. Takole sta zgledala na pomolu:
Pa še moja malenkost, ki jih komaj drži v roki. Pa ne zato, ker bi bla tako težka, ampak ker je kolega tolk časa mečkal s slikanjem Smo pa ta vikend imeli tako lepo vreme, da me je pošteno osmodilo tja po piskru.
Pa še z drugega kota, da vidite kakšne lepe zobke ima ta ribica. Nič čudnega, da je dobil tako ime.
Ribice smo potem takoj očistili, še v morju, konec koncov so najbolj navajane morske vode Potem pa brž v apartma in akcija. Letos smo si s seboj pripeljali kar žar, da nam ni po bajti dišalo po ribah cel cajt. Zobek se je že nekam slabo počutil, malo ga je zeblo, zato mi ni ostalo nič drugega, kot da ga počim na ploščo. Na takšen način sem se z dvoinpol kilsko ribo ukvarjal prvič, ampak če človek upošteva pravila, rezultat ne more biti drugačen kot takle:
Pa še z drugega kota:
Skratka, ribo sem zabrisal na vročo plato, jo pekel na eni strani okoli 25 minut in po drugi strani malo manj. Na uro nisem gledal, ribi se najlepše vidi, da je dovolj pečena, ko začne odstopat hrbtna plavut, v trebuščku pa ni več krvi. Zobek se je pekel na najnižji možni temperaturi, skozi pa sem ga zalival z olivnim oljem, sebe pa z malvazijo.
Uglavnem, ko potegnem črto - bil je odličen
Glede na to, da je v.d. inštruktorja lova na zobatce (Dentex osebno) svoje delo že lani opravil tako kot je treba je blo potrebno samo še malo sreče in "car" se je znašel v plavajočem škafu. No, pravzaprav sta se znašla notr kar dva. Takole sta zgledala na pomolu:
Pa še moja malenkost, ki jih komaj drži v roki. Pa ne zato, ker bi bla tako težka, ampak ker je kolega tolk časa mečkal s slikanjem Smo pa ta vikend imeli tako lepo vreme, da me je pošteno osmodilo tja po piskru.
Pa še z drugega kota, da vidite kakšne lepe zobke ima ta ribica. Nič čudnega, da je dobil tako ime.
Ribice smo potem takoj očistili, še v morju, konec koncov so najbolj navajane morske vode Potem pa brž v apartma in akcija. Letos smo si s seboj pripeljali kar žar, da nam ni po bajti dišalo po ribah cel cajt. Zobek se je že nekam slabo počutil, malo ga je zeblo, zato mi ni ostalo nič drugega, kot da ga počim na ploščo. Na takšen način sem se z dvoinpol kilsko ribo ukvarjal prvič, ampak če človek upošteva pravila, rezultat ne more biti drugačen kot takle:
Pa še z drugega kota:
Skratka, ribo sem zabrisal na vročo plato, jo pekel na eni strani okoli 25 minut in po drugi strani malo manj. Na uro nisem gledal, ribi se najlepše vidi, da je dovolj pečena, ko začne odstopat hrbtna plavut, v trebuščku pa ni več krvi. Zobek se je pekel na najnižji možni temperaturi, skozi pa sem ga zalival z olivnim oljem, sebe pa z malvazijo.
Uglavnem, ko potegnem črto - bil je odličen