Zobatec na žaru

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Mater.... prejšnji teden sem razmišljal, da že prekleto dolgo tule nisem nič pametnega objavu. Pa sem si rekel, tole pa takole ne more it, nekaj bo treba skup spravit. In je padla ideja - zobatec na žaru bo ravnopravšnja zadeva za lušte nardit. Lani je bil zobatec v pečici, torej je lahko letos na žaru. Kar se ribe tiče, je pri meni jasno, da mora biti riba sveža, da je dobra, zato ne bom pisal tule o receptih, kako pripravit neko smrdljivo mrhovino, ampak pošteno ribo. Zobatca frišnega v ribarnici že lep cajt nisem videl, zato mi ni ostalo popolnoma nič drugega, kot da enega spulim iz vode. Medtem, ko sem se pošteno matral na vodi, so mi nekateri osebki tega foruma gor pošiljali mmse kako ga kuhajo šnopc in se ga zadevajo u 3pm, mene pa je ****** kalamar špricnu direktno u betico, sem bil črn kot raufnkerer. Za kazen je precej klaverno končal, mamicu mu ga spalim neotesano...
Glede na to, da je v.d. inštruktorja lova na zobatce (Dentex osebno) svoje delo že lani opravil tako kot je treba je blo potrebno samo še malo sreče in "car" se je znašel v plavajočem škafu. No, pravzaprav sta se znašla notr kar dva. Takole sta zgledala na pomolu:



Pa še moja malenkost, ki jih komaj drži v roki. Pa ne zato, ker bi bla tako težka, ampak ker je kolega tolk časa mečkal s slikanjem:) Smo pa ta vikend imeli tako lepo vreme, da me je pošteno osmodilo tja po piskru.



Pa še z drugega kota, da vidite kakšne lepe zobke ima ta ribica. Nič čudnega, da je dobil tako ime.



Ribice smo potem takoj očistili, še v morju, konec koncov so najbolj navajane morske vode:) Potem pa brž v apartma in akcija. Letos smo si s seboj pripeljali kar žar, da nam ni po bajti dišalo po ribah cel cajt. Zobek se je že nekam slabo počutil, malo ga je zeblo, zato mi ni ostalo nič drugega, kot da ga počim na ploščo. Na takšen način sem se z dvoinpol kilsko ribo ukvarjal prvič, ampak če človek upošteva pravila, rezultat ne more biti drugačen kot takle:



Pa še z drugega kota:



Skratka, ribo sem zabrisal na vročo plato, jo pekel na eni strani okoli 25 minut in po drugi strani malo manj. Na uro nisem gledal, ribi se najlepše vidi, da je dovolj pečena, ko začne odstopat hrbtna plavut, v trebuščku pa ni več krvi. Zobek se je pekel na najnižji možni temperaturi, skozi pa sem ga zalival z olivnim oljem, sebe pa z malvazijo.

Uglavnem, ko potegnem črto - bil je odličen:)
 

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.597
4.528
113
50
Na sončni strani ALP
sedaj si mi pa zamoril celi delovni teden...
frown-1.gif
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
luštn tole da ga tkole uloviš. K jst k sem ga kupovalv ribarnici me je skor na rit vrgl k sem dal 60€ za 2kom. Bi pa če bi še enkrat delu zobatca bi ga vsekakor delu v soli.
Kje ste pa lovil to? Pa ga je zajeban ulovit? K baje da je kr bojevita riba.
 

cbb

Chef
6. avg 2007
3.337
2
38
51
Nč več u Jesenicama... Zdej Horjul
Kje v ribarnici pa jih imajo za tako ceno?
smile-1.gif
2,5kg x 2 komada x ene 30 eur po kili nekako ni 60€:) V soli je riba ziher dobra, samo u našem kurčevem malem apartmaju, kjer je šporget širok 50 cm tega vraga ne morem zapret v sol:))) Čeprav, meni je na žaru riba boljša. Lovili pa smo ga v morju:) Pri bratu Hrvatu:) Kar pa se bojevitosti tiče - ko je kresnu je rola zažvižgala malo, ko pa sem mu dal kontra pa nisem več vedel a je še go al ni:) Skratka, ni se prav veliko boril...
 

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
v e'leclercu je 30€/kg. Sta bla pa precej manjša kot tela tvoja dva. Na kva pa loviš to, na kva prime zobatec?
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
lepi ribici, jaz na svojega prvaka še čakam, samo za mene mora bit skoz pravo ribo luknja
evil.gif
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
30 Euričev, je cena gojenega, ponavadi tudi kakšnega več.

Da se jih dobit, trenutno 100 kil na lagerju, cena sitnica,

lp D

@ cbb, eni smo pač delel, ne tko k ti užival. Mamicu ti, ne iz mojga akvarija.

Vidim, da je lepo pečen
smile-1.gif

aplauz.gif
 

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
baje je zubo dober tudi na carpaccio, joj, spet se mi kolca po morju, pa sem šele prejšnji vikend bil
 

dentex

Guru
20. sep 2007
2.758
650
113
Dobr je kakor koli ga pripraviš. cappacio, prekajen, lešo, pečen, pohan, na gradeli i ima toga još.

Drgač, so pa mujota vprašal ako on voli morsku hranu.
In je odgovoril, volim lignje, dagnje, jagnje......

lp D