znjtic... Philips 37PFL8404 vs. LG 37SL8000 vs.???

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
v luknjo gresta samo ta dva modela (torej pod 900mm v sirino). ostale 37ke imajo presirok rob in bi ga morali potisniti pregloboko in bi posledicno sliko ob straneh odrezalo.

katerega se priporoca? je se kaksna alternativa?

hvala

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Evo jaz mam tega philipsa točno veličino kot ti (samo da je verzija H)

z tv-jem sem zelo zelo zadovoljen, slika lepa, problemov do sedaj nisem imel (tok tok po lesu)
Fino je tudi to da se da philipsa povezat na internet, brskanje po računalniku itd. Polek tega pa lahko pogledam še kak film na usb-ju.
DVB-T tudi super laufa.

Zaenkrat kakih slabosti nisem opazil.

alexx_

nekaj v tem stilu
11. maj 2007
4.237
45
48
se nekaj, razlika med 8404 in 8684 (ta naj ne bi bil za slovenski trg, torej ni garancije???)

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Mislim da je razlika le zvočniki, ter ambilight. Ambilight šteje v prid 8404
Zvočniki pa v prid 8684.
Aja pa daljinec je malo drugačen.

Garancijo imaš, vendar če se kaj zgodi moraš naprimer vozit v nemčijo ali avstrijo.

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Kakšna pa je razlika v ambilight med tema dvema modeloma?

Mene pa zanima, kako je pri philipsu preklapljanje med kanali? Sam imam trenutno Sony KDL32V4500 in preklapljanje med kanali poteka brezhibno (zelo hitro, brez 'zatikanja'), medtem ko pri bratrancu, ki ima philips 32PFL5604H, preklaplja med kanali zelo počasi (preklopiš kanal, traja nekaj trenutkov (2-3 sekunde), da se prikaže slika tega programa, ko spet preklopiš kanal, zopet traja nekaj trenutkov). Kako je pri teh dveh modelih?

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Nevem kako maš ti to urejeno, jaz mam najnovejši software in mi odlično pretika. Prej sem mel SONY-JA V5000, ki mi je enako lepo pretikal, a nisem bil zadovoljen z njim.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz imam Panasonica G15E in je OK... mami ima pa Philipsa 42PFL8404 pa je obupno pocasno prestavljanje programov ... Software pa ni bil nic nadgrajen... edino takrat, ko ga je kupila in preden sem nastavil, sem posnel zadnjo verzijo (novembra ali decembra lani) ...

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
A je tole zadnje za PFL8404 >> http://www.p4c.philips.com/cgi...t=Link_Software ?

Bom tole probal gor dat pri mami, pa bomo potem videli, ce je kaj bolje
smile-1.gif
...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
ksz: Philipsa v sloveniji preko uradnih zastopnikov še nekaj časa ne bo. Vmes bo zaloga kapljala po par tvjev in to je to. Novejših modeli, ki bi že morali priti, meddrugim, kompletno nova 8 in 9 serija ( 3D), pridejo šele...po fusbalu ?!. Žal....
raners: EX500 je dober tv. Prikazuje dokaj realne barve, malo pa razočara pri prikazu rdeče barve, kar smo nekako že navajeni pri sonyjih nižjih serij. Braviaengine3 deluje zelo solidno, USB čita tudi filme ( mkvje seveda ne)
Dober TV za praktično vsakogar.

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pri PFL8404 je prekljapljanje med kanali res pocasno ...

Hitrost preklaplanja med kanali v ničemer ne iztopa primerjavi s konkurenco. Je pa logično, da je hitrost preklaplanja analognih programov hitrejša od digitalnih. Pri Philipsih lahko mešaš digitalne in analogne programe med seboj ( kar pri marsikateri konkurenci tega ne moreš ) . Pridemo pa tukaj do nerodnosti, saj je priklop med D in A programom res dolg, kar je spet logično zakaj je temu tako.
Torej, sortiraj medseboj samo D in posebej samo A programe in bo vse ok.
lp

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Jaz primerjam recimo s svojim starim TV (en star CRT Samsung, brez DVB)... kjer je prekljapljanje v bistvu v trenutku..., svojim Panasonic G15E in maminim Philips PFL8404 ... Resda je pri Panasonicu tako, da ne mores imeti v istem seznamu analognih in digitalnih, pri Philipsu pa je seznam mesan... Samo pri Philips res traja kaksne 2-3 sekunde, da preklopi. Hitreje gre edino ce se uporabi namensko tipko za preklop med zadnjima dvema kanaloma (swap) ...

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Kot sem rekel, ne mešaj A in D programe pa bo čas med preklaplanjem bistveno hitrejši. Ne primerjaj pa tak tv s klasičnim analognim ali pa s plazmami. Procesor v 8 seriji ima veliko dela s samo sliko....:)
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.496
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Je ze OK tako... Jaz pri svoji plazmi pogresam to, da ne morem v enem seznamu imeti mesano... Ker vsi kanali se niso digitalni... imam pa en vrstni red programov ze vrsto let... Sam sicer ze preklopim, ce zlim nek program raje gledati digitalno... boljsa polovica pa je potem zmedena, ce slucajno pozabim prestavit nazaj na analogni seznam, kjer je vecina programov
smile-1.gif
...

raners

Majstr
4. mar 2008
2.815
439
83
Da malo obudim temo...

Kupujem nov LCD TV (32' ali 37') in me zanima:
- Kje se še da dobit Philips 8404 in kje bi bilo najceneje?
- Zanima me tudi, če še se kje da kupit Philips 37pfl8684 (google sicer najde trgovine, vendar potem vidim, da je bil artikel odstranjen iz prodaje).
- Zanima me tudi, kako je z nakupom TV v tujini? Ali to samo pomeni, da moraš garancijo uveljavljat v tujini? Ali se sploh splača it v tujino (Avstrija, blizu meje)?

Hvala za odgovore že vnaprej...

Lp.