Znižanje pločnika za dovoz

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Doma bi rad naredil nov dovoz do hiše in bi bilo potrebno znižati pločnik in narediti lep dovoz iz ceste. Je to že kdo delal? Koliko to stane? Nekako tako, kot je videti na sliki
100_Sisenska01.jpg

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.151
6.964
113
pri taščici
Ne bo poceni,poleg tega rabiš najbrž soglasje upravljalca ceste.
Robnik ven, ven tudi del asfalta na pločniku, položitev novih poglobljenih robnikov in potem položitev novega asfalta na dovozu.

Če ti bo upravljalec ceste postavljal pogoje in se jih boš držal sem prepričan da bo treba kar nekaj jurjev(recimo da 5-10) da boš to naredil (najbrž bodo hoteli cel "projekt" , ki te bo stal celo premoženje). Potem pa še izvedba katero ti bodo mastno zaračunali (kot vsi soglasodajalci (elektro voda, telekom ko kaj rabiš od njih)

Veliko sreče, predvsem pa polno denarnico.

Izvedba v lastni režiji pa odpade (če si kje bogu za hrbtom, kjer pridejo cestarji enkrat na leto ko plužijo sneg) ? V urbanem okolju se tega jaz ne bi šel na lastno pest

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Zakaj pa ne greš na občino vprašat, kaj in kako (ter koliko)? Možno je tudi, da imajo že kaj v planu prekopavat tam.

Nazadnje urejeno:

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Nekak jih dejte zdrobit z asfaltom vred, pa bodo nove dali in takrat omenis da naj poglobijo
grin1.gif

Kako pa žal ne vem.
Al pa jih vn poberi in se potem pritoži
smile-1.gif

Druga opcija je, da sam naredis "na črno" in placas tudi sam.

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Če boš delal na črno ti bodo prišli na tvoje stroške naredit nazaj v prvotno stanje. Pokliči Nigrad ti bodo tam povedali kako je s tem. Vem da je moj tast delal to pred kakimi tremi leti v centru mesta. Nigrad je naredil vse in tudi je moral plačati.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
PRvo bos rabil soglasje obcine. Potem projekt, in izvajalca. Ko bos to storil, bos rabil soglasje oz dovolenje za zaprtje ceste. Ce se nemotim je za zaprtje plocnika za en mesec cena 2.5k€. Torej kakor koli obrnes nebo poceni. Poceni varianta je samo ta da z fleksarco odrezes vogal.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Nekak jih dejte zdrobit z asfaltom vred, pa bodo nove dali in takrat omenis da naj poglobijo
grin1.gif

Kako pa žal ne vem.

Če že, se da tudi bolj elegantno rešit. Beton je občutljiv na sol (+zmrzovanje), vendar ker zmrzali v prihodnjih dneh ni za pričakovati, si lahko pomaga z solno kislino. Pa priporočljivo je, da z njo "obdela" robnike tudi pri sosedih (pa bog ne daj, da bi ga kdo videl
uf-1.gif
.

Za asfalt pa, trikloretilen je majka topilo za bitumen, torej....

ribicija

Guru
4. sep 2007
2.404
1.416
113
Mogoče kje drugje. Za MB je kot sem napisal pred tremi leti bil dovolj klic na Nigrad, ki je uredil vse potrebno s papirji poslal položnico in v cca dveh tednih po plačilu prišel in znižal pločnik v enem dnevu ali mogoče dveh dneh. Širina uvoza je cca 3m. Cena pa res ni bila nizka, samo bi bilo treba pogledat po računih, da bi lahko točno rekel.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Hvala vsem za "izvirne" predloge. Jaz nisem najbolj naklonjen namenskemu uničevanju...zato bi prosil uporabnika @ribicija@ ce bo našel kje račun da mi pove, koliko je to stalo.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
hja,,..veš kako je....če je to tvoja dovozna pod do dvorišča lahko pa od upravljalca ceste zahtevaš da to uredi, ker 'zaradi njih' ne moreš dostopati do svojega zemljišča (narejena prepreka).

poskusi...mogoče bo uspelo (če gre pa za kak 'črn' dovoz pa enostavno pozabi).

Imaš pa opcijo da enostavno na robo šutneš beton pa je stva rešena (le naredi to zvečer, da te ni videti, ter da se do jutra beton že utrdi do mere da ga kdo ne pomučka).

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ja saj zgleda da bom moral na "švarc" betonirat....samo ne vem kako je to potem pozimi, ko prileti plug

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
Sem še enkrat prebral tvoj post zakaj sploh rabiš to.

Pa imaš ti papirje za ta nov dovoz?

Ker, ko sem jaz lani rihtal papirje za teraso (1,2m visok zid, dolg cca. 14m), mi je referentka svetovala naj poleg še napišem da bom urejal dvorišče in dovozno pot da me ne bo kdo zajebaval...

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Ne papirjev nimam, ker smatram da jih ne rabim. Iz ceste je že en dovoz, sedaj bi pa naredil še enega 5m vstran.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
Temo bi si sam sposodu še za moje vprašanje ... je dokaj podoben primer.

Trenutno čakam arhitekta, da skonča načrte, da dam vlogo za PGD.
Ponudila se je možnost za dovoz materiala (16kubikov za 35€) in sem seveda takoj vzel. Ker pa je med cesto in parcelo robnik, ki je zasflatiran v zemljo (ga lahko dokaj hitro ven spravim), me zanima ali lahko vzamem robnik ven, ga preprosto obrnem, položim na utrjen pesek in ga na ta način ohranim pred lomljenjem zaradi vsakokratnega prevoza 16kubikov+teže kamjona - sosedu so namreč, ko je on nasuval popokali!

Ali torej lahko robnik le obrnem in ga tako ohranim? Samo to me zanima!

Lp
pikc

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Lahko daš kak ploh pred robnik za tisto eno furo, pa bo takoj bolje.

pikec85

Pripravnik
24. jul 2007
840
0
16
39
www.lajsta.si
ja, sam un fura, ko jst delam ... ploh pa tud mu bo bolj probleme delu, kot pa le-te reševal ..., no, mogoče kakšen trikotni kol .. nek bom že pogruntu!