Zmanjšanje velikosti slik

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Pozdravljeni

Imam kup slik, katere bi želel dati na ključek. Vendar so slike velike cca. 2mb.
Kako najlažje pomanjšam velikost? Če dam npr.: pošlji po pošti, me lepo vpraša če vse slike pomanjša ali ohrani v izvirni velikosti.
Prosim za vašo pomoč

Hvala

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Če maš Windows, naloži program IrfanView, potem pa klikni File >> Batch Conversion

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.321
19
38
MB
Tukaj kolikor vidim moraš izbrati vsako sliko posebej in jo konvertirati. (mogoče se motim)
Jaz bi želel izbrati ve slike naenkrat in z eneim klikom vse pomanjšati

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.478
449
83
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Tukaj kolikor vidim moraš izbrati vsako sliko posebej in jo konvertirati. (mogoče se motim)
Jaz bi želel izbrati ve slike naenkrat in z eneim klikom vse pomanjšati

Se motiš. Batch = serija, se pravi je namenjen spremembam cele serije fotografij. Lahko seveda označiš samo eno, tisoč njih, cel direktorij, lahko skupaj s poddirektoriji... odločitev je tvoja.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
če imaš inštaliran office imaš tudi en pregledovalnik slik od microsofta. V tistem programu s parimi kliki celo mapo pomanjšaš. Samo si prej te slike shrani v drugo mapo, ker povozi originale.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.175
6.982
113
pri taščici
Za xp imas powertoys for xp.
Desni klik, resize, izberes slike, dolocis resolucijo in konec. Za W7 pa nek drug program. Ne vem na pamet. Odgovor je v temi ki sem jo odprl enkrat proti koncu maja, resitev mislim da je podal mv viper.
Isci resize picture v W7 ali nekaj podobnega.
Meni se ne ljubi odpirat programov za resiez. Nekoc pa sem to delal z irfanom. V office pa mislim da je picture maneger