Zmanjkuje hladilne tekočine

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Na Passatu mi zadnje cajte pobira hladilno tekočino (iz MAX na MIN v 14 dneh). Pečka je pomoje vredu, problem je pri kilerju. V sprednjem desnem delu se vidi, da je malo mokro. Mi preostane še kaj drugega kot mehanik? Baje se dobi nek dodatek hladilni tekočini, ki naj bi zaprl morebitne luknje. A res obstaja kaj takega?
Hvala!
lp

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
Obstaja!ne deluje ravno najbolje.
na dolgi rok bo itak potrebno menjati kiler sploh ko bo zunaj 30 stopinj in več ti bo tekočino hitreje pobiralo.še cevi preglej pa olje da ni v njem kaj ladilne tekočine da ni šlo tesnilo glave

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.591
1.122
113
Titograd
Na prejšnjem avtu mi je tekočina uhajala ven pri notranjem grelcu, ampak malo bolj, od max do min je minilo manj kot teden. Dal noter tesnilec (to išče avtor teme), držalo leto in pol, potem sem pa avto prodal in verjamem da drži še sedaj. Menjava grelca bi me stala nekje 200€ ker bi bilo treba ven vzeti celo armaturko. Tesnilec dobiš v 0,25 l flaškah in stane nekje 5€.

Dr_S

Pripravnik
22. avg 2007
899
6
18
Dobiš v vsaki trgovini ki prodaja avto dele.

Načeloma naj ne bi naredilo škode, vendar če je narejeno za "zapiranje" lukenj in vodni kanali v glavi so ponekod zelo ozki ...

jakkaa

Pripravnik
19. mar 2009
352
0
16
ljubljana
Obstajata dve vrsti tesnilca, eden je tekočina, drug ma pa še neke večje trde delce vmes in ta ne valja ker ti zabije še kej preveč kot bi blo potrebno. Tekočina je ok, ne naredi škode...

mac77

Fizikalc
22. avg 2007
4.541
37
48
tesnilec en cas drzi potem ponavadi spet zacne puscat. Zatesni pa lahko samo manjse luknjice

bose

Pripravnik
23. sep 2009
294
14
18
daleč,daleč,daleč proč
Upaj, da je samo luknjica. Na mojem (Passat letnik 2008) je tudi izginjala hladilna tekočina. Bilo je potrebno zamenjati glavo motorja, potem pa je bil mir. Ne vem, koliko to stane, saj je bil še v garanciji, baje pa ni poceni.

frisk

Pripravnik
25. sep 2007
735
18
18
Domžale
Moj bivši šefe (šef voznega parka) je v starga mercedesa kavno usedlino zlival, je rekel da najdlje zdrži
smile-1.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Heh, zanimiva rešitev!
smile-1.gif
Bom jutri kar serviserja povprašal kaj mi priporoča. Itak bo treba odbijač dol vzet, ter pogledat kaj je s kilerjem. Če ni kaj večjega, bomo kar s tekočino poizkusli.
Sicer se mi rad rosi v notranjosti, ampak antifriza se ne vonja v avtu. Tako da upam da ni pečka.
Hvala za informacije!

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
174
63
38
Moja diagnoza: spustil je hladilnik. Kakšni stroški me približno čakajo? Je za poskusit s tisto tesnilno tekočino?

Maiden

Fizikalc
7. nov 2007
766
183
43
Jaz imam iste težave. Je pa zdaj pozimi začelo bolj pobirati tekočino, čez poleje nisem imel težav. Mi pa je enkrat mehanik rekel, da
naj bi bila raztezna posoda kriva. Do poletja bom počakal potem bom pa videl.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.092
138
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik FuriousG pravi:
Moja diagnoza: spustil je hladilnik. Kakšni stroški me približno čakajo? Je za poskusit s tisto tesnilno tekočino?

Na tvojem mestu bi menjal. Pri meni se je izkazalo, da je vodna pumpa (min odtekanje),. Jo bom zamenjal pri velikem servisu, ker jo baje nekateri ne menjajo, čeprav je 20-30eur dodatnega stroška
smile-1.gif