na progi je bil Skardal čisto sam, skupaj z Bedračem. pri veleslalomu je bila trikotna jasa najbolj kritična, menda je bilo okoli štarta podobno. okoli številke 13 v sneg na polno uprlo sonce in zadevo še poslabšalo. in ko so preverjali trdnost snežne podlage, se je sveder za vrtanje vratic samo vdrl, brez da bi ga sploh vklopil.
dejstvo pa je, da so v Wengnu izpeljali slalom, ki je verjetno na koncu izgledal, kot bi verjetno Mariborski ako bi ga izpeljali. zdaj, al selit vse skupaj v Kranjsko Goro ali ne, to je spet dvorezen meč in ni nujno povezan zgolj samo s ponosom. namreč, eno infrastrukturo in logistiko tekmovanja postavit za en del oz. področje, pa met to vse po regelcih urejeno, potem pa to prenesti na drug konec Slovenije ... plus, da so se 14 dni matrali s progo, že to je ... je pa bila proga na meji - če bi bilo prvo noč tako, kot je bilo drugo noč, bi šlo vse skupaj skozi, tako pa je proga, žal, odpovedala. pa še tisti dež jutranji, tisto je bilo tudi verjetno pika na i.
nekatere tekmovalke so same rekle - smo že v hujših pogojih smučale ... kot sem pa Skardala razumel, so se pa naredili na progi neki ekstra kristali, ki bi pri predretju proge povzročili, da bi robniki še bolj robili in je bila nevarnost poškodb in to je bil tisti poglavitni razlog za odpoved slaloma. vsaj tako sem ga jaz razumel ...
pa še eno moje mnenje - mal so vsi dvolični. če bi pa tekma šla skozi, bi pa organizatorji spet bili totalni heroji in največji frajerji ... zdej so pa kaj? zamislite se, kolikokrat so v podobnih pogojih že izvedli tekmo ... letos je pač zmagala narava? kolikokrat je pa zgubila? jaz jih spoštujem in kapo dol, da so v teh pogojih naredili, kar so.