Zizek in Peterson

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Super zapisano.
Ni čudno, da stand up komiki nočejo več nastopat na ameriških univerzah saj že ob najmanjši šali na račun politične korektnosti pol dvorane doživi psihični napad, druga polovica pa skoraj omedli od zgražanja.
In to naj bi bili razmišljujoči mladi, ki bi jih moralo razganjati od moči, idej, itd.
Kakšno vezo ima Cambridge z ameriškimi univerzami?
 

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Vem, Američani so si prisvojili marsikatero ime in naziv. Dejstvo ostaja, da je Petersona zavrnil angleški Cambridge. In še vedno ne vem, kako je na tej univerzi z zaimki.

Mimogrede, mislim da je bostonski Cambridge del Harvarda.
 
Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.596
14.280
113
Vem, Američani so si prisvojili marsikatero ime in naziv. Dejstvo ostaja, da je Petersona zavrnil angleški Cambridge. In še vedno ne vem, kako je na tej univerzi z zaimki.

Sem njihovo delovanje v praksi glede zaimkov citiral že nekaj postov nazaj in je bila to ena od razlogov za pyzdenje čez njih ampak ok, bom napisal še enkrat - priznavajo zaimke, ki jih Peterson zavrača in to je nedvomno tudi eden od njihovih razlogov za zavrnitev diskusije, ki bi jo že po defaultu na podlagi ZKP in logike morali še celo vzpodbujati. So se pač ustrašili, da bi jim Peterson navedel par argumentov katerim nebi mogli smiselno in argumentirano nasprotovati in so se obesili na klasično levo mantro sodobnega časa - da enostavno ne bodo dopustili govora človeku, ki nasprotuje njihovemu mišljenju. Fail.

Krneki no :bonk:

Njegovi pogledi ne predstavljajo študentov

"Njegovo delo in pogledi ne predstavljajo študentov in zato njegovega obiska ne vidimo kot dragocenega prispevka k univerzi, ampak kot nekaj, kar je v nasprotju z načeli univerze," so se na odločitev vodstva univerze odzvali v združenju študentov.

Peterson je odločitev univerze komentiral z besedami, da je univerza naredila resno napako, ko je preklicala povabilo.
 
Nazadnje urejeno:

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.596
14.280
113
Dvomim. Tega namreč nisem zasledil v članku, ki si ga nalepila 2 strani nazaj in na podlagi katerega imamo trenutno debato (Peterson & univerza v Cambridgeu, ki mu je odklonila obisk). Predvidevam da je govora o zaimku THEY, uporabljajo ga pa verjetno tako tako, da ga vstaviš na mesto v stavku namesto he/she. Potem imaš pa zraven še koliko...30 ali celo več "imen" spolov poleg moškega in ženskega. LOL :aplauz:
 

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Dvomim. Tega namreč nisem zasledil v članku, ki si ga nalepila 2 strani nazaj in na podlagi katerega imamo trenutno debato (Peterson & Cambridge). Predvidevam da je govora o zaimku THEY, uporabljajo ga pa verjetno tako tako, da ga vstaviš na mesto v stavku namesto mhe/she. Potem imaš pa zraven še koliko...30 ali celo več "imen" spolov poleg moškega in ženskega. LOL :aplauz:
In kje uporabljajo teh 30 zaimkov / imen?
Sicer se pa tudi pri nas že od nekdaj uporablja tudi nedoločni zaimek.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.596
14.280
113
Kako to misliš kje uporabljajo teh 30 imen za druge spole poleg moškega in ženske? geografsko lokacijsko?
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.596
14.280
113
Najbolj "napredni" glede tega so v zvezni državi New York, kjer si lahko na podlagi lastnega mnenja kaj dejansko si kar sam spremeniš oznako spol na osebnem dokumentu in ga ne rabiš določit za novorojenega otroka kljub temu, da se prav lepo ve ali si dobil punčko ali fantka in pa kjer ti kot delodajalcu grozi celo plačilo dokaj visoke kazni v kolikor svojega zaposlenega ne nazivaš tako, kot se sam odloči. Prakticirajo pa to na žalost na vse več in več lokacijah po celotnem planetu.

To je kratek povzetek mnogo člankov iz zadnjega časa na to temo tako da ti točnega vira žal ne morem dati, drži pa vse navedeno.
 

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
32.596
14.280
113
Ne. Nimam časa za tako bolj poglobljeno iskanje glede zadeve, katera mi je bolano zgrešena in je ne ododbravam. Hvala za razumevanje.
 
  • Všeč mi je
Reactions: Kamele0N

endvatri

Guru
Izključen uporabnik
2. mar 2018
18.476
3.137
113
Ker ste ravno na teorijah spola...katerega spola je ljubljenka radikalnih levičarjev Prešernova nagrajenka k je dojila psa in se plodila z njim?
 

Peter Klepec

Majstr
24. jan 2019
3.081
434
83
Na kratko nekaj o tretjem spolu. To ni pogruntavščina zadnjih let, saj trasspolni ljudje živijo med nami že stoletja, če ne celo tisočletja.
Največ Slovencev se je z njimi verjetno srečalo na Tajskem (mnogi niti niso vedeli za to). Imenujejo se kathoey oziroma ladyboy in so moški, ki izgledajo marsikdaj celo lepši od marsikatere Tajke. Če se ne motim, budizem celo priznava štiri spole. Kathoey so v družbi sorazmerno dobro sprejeti napram recimo transspolnim osebam na zahodu.
V Indiji in Bangladešu se imenujejo hijra in so prav tako uradno priznan tretji spol, v Pakistanu kwhaya sara, prav tako je tretji spol že več kot deset let uradno priznan tudi v Nepalu.

Več o tem:
https://en.wikipedia.org/wiki/Transgender

Na Balkanu poznamo ženske, ki so prevzele vlogo moškega. Ta običaj je bil znan v severni Albaniji, v Črni Gori, na Kosovem in v Bosni. Imenovale so se virdžine, ostajnice ali tobelije.
Tukaj berem da so bile celo v Dalmaciji.

Virdžina

Dober članek o tem je bil v Večeru.

virdžine

Virdžine - ženske, ki so moški

Najbolj znana transspolna oseba na Slovenskem je po moje dr. Ljuba Prenner (1906 - 1977), odvetnica in pisateljica. Oblačila se je kot moški in je znana po svoji izjavi Jaz sem dr. Ljuba Prenner, ne moški ne ženska.

Dr. Ljuba Prenner: pozabljena odvetnica

Ljuba Prenner: jeklena odvetnica, ki je pogumno nosila hlače
 
Nazadnje urejeno: