Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Mislim da se pogovarjamo o letni premiji 28 eur in ne mesecni...
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da ravno smrt ni problematična. Razen če ostala familija ne zna /zmore zaslužiti evri brez tebe, ti pa si jim nakopal pufe do....
Če boš umrl, te pokopljejo, tvoja dobi drugega in živijo dalje.
Če pa se polomiš do konkretnega invalida, pa ostanete brez dohodka, ti si kripel s katerim imajo samo delo in stroške.
Razmisli če si se prav odločil.
sem zavarovan kolektivno preko žene. Pa še to ne vem kako smiselno je. Me prav zanima kaj bi dobil če se ponovno polomim nekoč totalno razbito nogo. Najbrž prst v ...
Citat:
Daj ti malo preveri kaj imas to..samo za kritje smrti 40.000 eur je 28 eur na mesec mega drago. Ali je zraven kaksno varcevanje verjetno? Ali nezgodno zavarovanje...nekaj skratka se imas zraven...
Lahko tudi na zs
Citat:
Daj ti malo preveri kaj imas to..samo za kritje smrti 40.000 eur je 28 eur na mesec mega drago. Ali je zraven kaksno varcevanje verjetno? Ali nezgodno zavarovanje...nekaj skratka se imas zraven...
Lahko tudi na zs
Nobena obrtniška družina nismo, prej obratno*. Ravno pri obrtnikih zna biti "glava" družina najbolj pogrešljiva, in bi morala biti najbolj zavarovana. Če obrtnik postane invalid, družina ostane brez dohodkov (običajno je cela družina delala obrtniško delo, in če enkrat glave ni več, potem...)Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da ravno smrt ni problematična. Razen če ostala familija ne zna /zmore zaslužiti evri brez tebe, ti pa si jim nakopal pufe do....
Če boš umrl, te pokopljejo, tvoja dobi drugega in živijo dalje.
Če pa se polomiš do konkretnega invalida, pa ostanete brez dohodka, ti si kripel s katerim imajo samo delo in stroške.
sem zavarovan kolektivno preko žene. Pa še to ne vem kako smiselno je. Me prav zanima kaj bi dobil če se ponovno polomim nekoč totalno razbito nogo. Najbrž prst v ...
S tem se ravno ne strinjam.
Morda ste pri vas bogata obrtniška družina, kjer si pogrešljiv. Ni pa povsod tako.
Spet pa ni 40.000 EUR nek znesek, ki preskrbi družino za nevem koliko let. Je pa vsaj nekaj napram 28 eur na mesec.
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Če boš umrl, te pokopljejo, tvoja dobi drugega in živijo dalje.Citat:
Ne poznaš njegove familije, lahko da ima ona minimalno plačo, 3 force... in verjetno se samski tipi tepejo za ženske, ki ima par otrok
in ji je prva skrb seveda da poskrbi za njih in da jih bo on potem financiral?!?
Citat:
Seveda je smisleno objoke. ti gotovo veš iz svoje izkušnje kaj pomeni dobro zavarovana invalidnost in kaj ne, je pa tipično pri nas, da smo zavarovani za primer smrti nekje v vrednosti enega avta in tam nekje še za invalidnost....
Kolektivna nezgodna zavarovanja imajo ponavadi nizke vsote za invalidnost, večina se zanaša na to, ko pa pride do česa resnejšega
so pa razočarani, kako je samo toliko..
Odvisno kaj delaš, za 100% invalidnost bi moral imet zav vsoto vsaj nekje 150.000€ ali raje še kaj več, za smrt pa odvisno od tega kako je družina preskrbljena, kakšni so pufi, koliko je otrok... itd... lahko je dovolj 50k€, ali pa 100k€
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Sliši se veliko 28€, vendar nimaš podatka o njegovi starosti, višini in teži, tako da je malo težje sklepati ali je to ugodno ali ne,
če je star malo preko 40let, za kadilca hitro prides na tako mesečno premijo
Letna premija 28€, ja bi prišla kakšnega 20letnika, nekadilca, na 10 let... boš moral res še malo preveriti koliko kaj pride
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Lahko tudi na zs
Zraven imam kajenje.
No, pa ti (očitno nisi laik v teh zadevah) napiši ponudbo za podobne pogoje (20 let zavarovalna doba, 40.000 EUR/smrt, kadilec, cca 40 let), pa da vidijo tudi drugi.
Zdi se mi namreč, da to zanima avtorja teme. In zakaj mu ne bi podali svojih izkušenj? Jaz sem jih. Ni nihče drug življenjsko zavarovan?