Življenjsko zavarovanje

disc

Guru
4. feb 2011
2.432
549
113
Razmišljam o tem, da bi se življenjsko zavaroval. Zdej me pa zanima, če ste zavarovani, kje ste zavarovani, kolk plačujete?
Men se gre predvsem za to,da če se mi karkol zgodi (upam seveda,da ne), da so moji najbližji vsaj približno preskrbljeni
smile-1.gif

lp

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
AS, 28 EUR, smrt 38.000 EUR (za kadilce, drugače je ceneje).

Nazadnje urejeno:

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
A si naslogu letnik visino in tezo in pride tolk na zblj let je pa zavarovalna doba

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Oprosti, samo ne razumem točno, kaj si napisal.

Sem zdaj pogledal polico. Je malo pod 28 EUR, zavarovalna vsota je pa 40.000 EUR in ne 38.000.
Na 20 let in jo ravno sklepam (čakam odobritev).

Do zdaj sem imel pa življenjsko naložbeno.

Matej

Fizikalc
24. jul 2007
1.992
2
38
Premija se razlikuje glede na starost, visino, tezo in ce si/nisi kadilec. Mocno dvomim da imas na polici za 28 eur samo kritje za smrt. Zraven je se kritje za nezgodo in mogoce za primer hujsih bolezni. Ce je nasvez zastopnika prekinitev nalozbe zaradi te nove police, premisli ce je to ok...

lp m

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
To spremembo sem sam želel.
Gre bolj za to, da (kot je napisal tudi avtor teme) se vsaj malo poskrbi za svojce v primeru smrti.
Pred leti te opcije (samo smrt) ni bilo in zato sem takrat sklenil naložbeno življenjsko.

Kolikor vem, sklepam polico samo za primer smrti. Ne še za karkoli drugega zraven.

Za nekadilce je premija skoraj pol manjša.

Je pa res, da je premija odvisna tudi od starosti.
Za višino in težo pa ni rubrike v vprašalniku. Je pa za cel kup drugih stvari (morebitnih bolezni,...).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Mislim da ravno smrt ni problematična. Razen če ostala familija ne zna /zmore zaslužiti evri brez tebe, ti pa si jim nakopal pufe do....
Če boš umrl, te pokopljejo, tvoja dobi drugega in živijo dalje.
Če pa se polomiš do konkretnega invalida, pa ostanete brez dohodka, ti si kripel s katerim imajo samo delo in stroške.
Razmisli če si se prav odločil.
sem zavarovan kolektivno preko žene. Pa še to ne vem kako smiselno je. Me prav zanima kaj bi dobil če se ponovno polomim nekoč totalno razbito nogo. Najbrž prst v ...

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Mislim da ravno smrt ni problematična. Razen če ostala familija ne zna /zmore zaslužiti evri brez tebe, ti pa si jim nakopal pufe do....
Če pa se polomiš do konkretnega invalida, pa ostanete brez dohodka, ti si kripel s katerim imajo samo delo in stroške.
sem zavarovan kolektivno preko žene. Pa še to ne vem kako smiselno je. Me prav zanima kaj bi dobil če se ponovno polomim nekoč totalno razbito nogo. Najbrž prst v ...

S tem se ravno ne strinjam.

Morda ste pri vas bogata obrtniška družina, kjer si pogrešljiv. Ni pa povsod tako.

Spet pa ni 40.000 EUR nek znesek, ki preskrbi družino za nevem koliko let. Je pa vsaj nekaj napram 28 eur na mesec.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Daj ti malo preveri kaj imas to..samo za kritje smrti 40.000 eur je 28 eur na mesec mega drago. Ali je zraven kaksno varcevanje verjetno? Ali nezgodno zavarovanje...nekaj skratka se imas zraven...

Lahko tudi na zs
wink-1.gif

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Citat:
Uporabnik uncle_sam pravi:
Daj ti malo preveri kaj imas to..samo za kritje smrti 40.000 eur je 28 eur na mesec mega drago. Ali je zraven kaksno varcevanje verjetno? Ali nezgodno zavarovanje...nekaj skratka se imas zraven...

Lahko tudi na zs
wink-1.gif

Sliši se veliko 28€, vendar nimaš podatka o njegovi starosti, višini in teži, tako da je malo težje sklepati ali je to ugodno ali ne,
če je star malo preko 40let, za kadilca hitro prides na tako mesečno premijo

Letna premija 28€, ja bi prišla kakšnega 20letnika, nekadilca, na 10 let... boš moral res še malo preveriti koliko kaj pride
rolleyes-1.gif

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:

Lahko tudi na zs
wink-1.gif

Zraven imam kajenje.

No, pa ti (očitno nisi laik v teh zadevah) napiši ponudbo za podobne pogoje (20 let zavarovalna doba, 40.000 EUR/smrt, kadilec, cca 40 let), pa da vidijo tudi drugi.
Zdi se mi namreč, da to zanima avtorja teme. In zakaj mu ne bi podali svojih izkušenj? Jaz sem jih. Ni nihče drug življenjsko zavarovan?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.768
6.753
113
pri taščici
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:

S tem se ravno ne strinjam.

Morda ste pri vas bogata obrtniška družina, kjer si pogrešljiv. Ni pa povsod tako.

Spet pa ni 40.000 EUR nek znesek, ki preskrbi družino za nevem koliko let. Je pa vsaj nekaj napram 28 eur na mesec.
Nobena obrtniška družina nismo, prej obratno*. Ravno pri obrtnikih zna biti "glava" družina najbolj pogrešljiva, in bi morala biti najbolj zavarovana. Če obrtnik postane invalid, družina ostane brez dohodkov (običajno je cela družina delala obrtniško delo, in če enkrat glave ni več, potem...)
*Je pa res da znava kdaj kak evro privarčevati in nisva (stalno) v kreditih. Pojeva tisto kar sva pridelala(nekaj pa pustiva za naslednje sušno leto) in ne tisto kar bova pridelala čez 20 let.

Bistvo vsakega zavarovanja je preživetje zavarovalnice in ne zavarovanca.
evil.gif

Zavarovanje obadva z z ženo stane dobrih 10 evrov mesečno.(5 evrov na glavo).
Kolektivno zavarovanje je običajno pol cenejše kot individualno.

Nazadnje urejeno:

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.262
4.843
113
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Citat:

Ne poznaš njegove familije, lahko da ima ona minimalno plačo, 3 force... in verjetno se samski tipi tepejo za ženske, ki ima par otrok
in ji je prva skrb seveda da poskrbi za njih in da jih bo on potem financiral?!?

Citat:

Seveda je smisleno objoke. ti gotovo veš iz svoje izkušnje kaj pomeni dobro zavarovana invalidnost in kaj ne, je pa tipično pri nas, da smo zavarovani za primer smrti nekje v vrednosti enega avta in tam nekje še za invalidnost....

Kolektivna nezgodna zavarovanja imajo ponavadi nizke vsote za invalidnost, večina se zanaša na to, ko pa pride do česa resnejšega
so pa razočarani, kako je samo toliko..

Odvisno kaj delaš, za 100% invalidnost bi moral imet zav vsoto vsaj nekje 150.000€ ali raje še kaj več, za smrt pa odvisno od tega kako je družina preskrbljena, kakšni so pufi, koliko je otrok... itd... lahko je dovolj 50k€, ali pa 100k€

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:

Sliši se veliko 28€, vendar nimaš podatka o njegovi starosti, višini in teži, tako da je malo težje sklepati ali je to ugodno ali ne,
če je star malo preko 40let, za kadilca hitro prides na tako mesečno premijo

Letna premija 28€, ja bi prišla kakšnega 20letnika, nekadilca, na 10 let... boš moral res še malo preveriti koliko kaj pride
rolleyes-1.gif

No, vidiš. Ravno ko sem pisal odgovor Uncle Sam-u si ugotovil moje podatke pomembne za zavarovalnico.

MojsterS

Fizikalc
10. sep 2007
1.279
45
48
Jaz plačujem dobrih 25 eur mesečno, zavarovano imam smrt + invalidnost (razni procenti). Zneski so pa smrt 100.000+50.000 (nesreča) , invalidnost od 50.000 dalje, odvisno od procenta.

uncle_sam

broker
25. sep 2007
3.222
1.726
113
40
Citat:
Uporabnik Mont pravi:
Citat:

Lahko tudi na zs
wink-1.gif

Zraven imam kajenje.

No, pa ti (očitno nisi laik v teh zadevah) napiši ponudbo za podobne pogoje (20 let zavarovalna doba, 40.000 EUR/smrt, kadilec, cca 40 let), pa da vidijo tudi drugi.
Zdi se mi namreč, da to zanima avtorja teme. In zakaj mu ne bi podali svojih izkušenj? Jaz sem jih. Ni nihče drug življenjsko zavarovan?

Za kadilca je najboljse skleniti na grawe, ker je en cenik in se ne locijo kadilci ali nekadilci. Neka sredina..nekadilec placa kak eur vec kot kje drugje, kadilec pa manj...

Evo...vse kot si napisal...12 eur mesecno!

Mont

Fizikalc
19. avg 2014
3.193
2
36
Ti to resno?

Ker če je tako, takoj sklenem pri Grawe za dvojno zavarovalno vsoto. Jasno bom (tako kot pri AS) najprej prebral Splošne pogoje.

Če se ti ukvarjaš s tem, lahko midva skleneva polico. Če je temu tako, mi prosim pošlji zasebno sporočilo.

Schime

Guru
22. nov 2008
1.992
775
113
Mene tudi zanima kakšno življensko zavarovanje je trenutno najbolj smoterno. Jaz sem do sedaj imel pri triglavu naložbeno življensko zavarovanje. Tega sem dal v mirovanje, ker je in življensko in naložbeno bolj slabo še za tisto kar sem plačeval. Prepričevali so me velikokrat, da bi še dodatno plačeval a sem se na koncu odločil, da bolj kot ne prekinem. Sedaj bi imel samo življensko zavarovanje.
Star sem 34 let in nekadilec. Do sedaj sem imel to (sklenjeno leta 2009):
http://shrani.si/f/3p/vF/1KPbKVU1/1/ss2014-08-24at044813.png