Živeti v Ljubljani ali se voziti vsak dan

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Tukaj je tema malce zavila izven svojega okvira, pa naj se prepucavanja nadaljujejo tukaj
cheer.gif
.

Še majčken moj komentar na izračun ur, ki jih izgubiš v avtu.
Kaj pa recimo, da si v tem času na mailu, postoriš nekaj telefonskih pogovorov, itd.
evil.gif
?

Aja, to pa ni varno telefonirat med vožnjo
grin1.gif
.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Dober point! Imam takšen job, da dnevno prebijem 2-3 ure na mobilcu. Namesto, da visim v službi in telefonarim zbežim od tam takoj, ko je možno in potem velik del debat opravim iz avta z Bluetooth slušalko v ušesu. Poleg tega mi vožnja (čas vožnje) predstavlja časovni buffer za vse tiste, ki te kličejo malce izven delovnega časa, recimo med 16 in 17. uro. Ker si v avtu opraviš z njimi tam, doma pa se ne ukvarjaš s službo in telefoni, skratka lahko "izklopiš".

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
glede na to da so današnji delavniki vedno bolj oddaljeni od klasike 7-15 in se dela fiksno, seveda več, ali po potrebi, se 2 ure vožnje na dan nikjer ne poznata. Eni delajo stalno 10 ur, pa se vozijo 15 min, drugi 8 ur, pa se vozi 2 uri. isti šmorn na koncu.
Moj delavnik je 7.30-17.00 razen petek + vožnje 45 min v eno smer. pa mi na kraj pameti ne pade da bi spal drugje. Pri 2 urah vožnje pa verjetno bi.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Jaz pri sebi opažam, da svoje delo optimiram ker se zavedam, da me po službi čaka še dobra ura vožnje domov. Tako se trudim, da imam do pol treh počiščeno vse, potem kvečjemu še kakšne padalce porihtam. Rezultat je, da ne tolčem nadur in da sem tudi vsem okoli sebe zelo jasno dopovedal, da naj tudi oni svoje opravijo pravočasno, če želijo še isti dan moj feedback. Ljudi, ki visijo v službi 10 ur je čedalje več, od tega pa preveč časa zapravijo za bluzenje in čohanje po jajcih, nato pa se delajo uboge ker nimajo nič prostega časa. Jaz ga imam kljub vožnji dovolj, na delovnem mestu pa skušam res optimalno delati. Če to pomeni, da neredko odpade pol ure za malico se pač zadovoljim s sendvičem pa je.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Dober point! Imam takšen job, da dnevno prebijem 2-3 ure na mobilcu. Namesto, da visim v službi in telefonarim zbežim od tam takoj, ko je možno in potem velik del debat opravim iz avta z Bluetooth slušalko v ušesu. Poleg tega mi vožnja (čas vožnje) predstavlja časovni buffer za vse tiste, ki te kličejo malce izven delovnega časa, recimo med 16 in 17. uro. Ker si v avtu opraviš z njimi tam, doma pa se ne ukvarjaš s službo in telefoni, skratka lahko "izklopiš".
Hja, samo ti ne razumeš. Še vedno izgubiš letno 800 ur (oz. še več) in tako torej xk EUR, namesto da bi ležal doma in se praskal po jajcih s pirčkom v roki pred TV-jem
grims-1.gif
.

PS: Morda zgolj komu še v razmislek o njihovih kalkulacijah: koliko delavcev, ki delajo za 500 EUR in imajo 8 urni delavniki se vozi npr. eno uro v eno smer v službo?
grims-1.gif
Torej da npr. ob 15.00 vse skupaj spustijo iz rok in odklop, službe ni več.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
glede na to da so današnji delavniki vedno bolj oddaljeni od klasike 7-15 in se dela fiksno, seveda več, ali po potrebi, se 2 ure vožnje na dan nikjer ne poznata. Eni delajo stalno 10 ur, pa se vozijo 15 min, drugi 8 ur, pa se vozi 2 uri. isti šmorn na koncu.
Moj delavnik je 7.30-17.00 razen petek + vožnje 45 min v eno smer. pa mi na kraj pameti ne pade da bi spal drugje. Pri 2 urah vožnje pa verjetno bi.

Kakšen slepec sem! Imaš prav. Dve uri vožnje na dan se pa res nikjer ne poznata. Kaj nekaj kompliciram tukaj? Še danes začnem prodajat stanovanje. Žalec praviš, da je OK? Kaj pa Gornja Radgona? Ali misliš, da bo pa to vseeno predaleč? Pa še enega starega S600 ubodem, da se bom vozil kot gospod in sem zmagal. NOT

Kinimod

Serpico
4. dec 2007
1.839
0
36
45
SV SI
Citat:

Podpis.

Vozim se cca. 280 km dnevno in bi me kljub temu le s težavo prepričali, da bi se preselil v LJ.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Kakšen slepec sem! Imaš prav. Dve uri vožnje na dan se pa res nikjer ne poznata. Kaj nekaj kompliciram tukaj? Še danes začnem prodajat stanovanje. Žalec praviš, da je OK? Kaj pa Gornja Radgona? Ali misliš, da bo pa to vseeno predaleč? Pa še enega starega S600 ubodem, da se bom vozil kot gospod in sem zmagal. NOT
Ni treba ravno vsega tako čustveno jemat.
grin1.gif

Če slučajno še ni kapnilo vsem, ki tako bojevito zagovarjate vsak svojo varianto: vsaka ima svoje prednosti in slabosti. Katero bo kdo izbral je pa odvisno zgolj od preferenc in pa žal seveda zmožnosti posameznika.

Je pa zanimivo, kako smešne izgovore jemljete za to, da bi vsak upravičil svojo izbiro
aplauz.gif
.

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Ne jemljem tega prav nič čustveno, verjemi.
grin1.gif

Moram pa priznat, da sem prav dobre volje, ko prebiram zagrizene utemeljitve nasprotne strani (nekateri bi baje raje umrli kot pa živeli v Ljubljani)
crazy1.gif
. Se prav spomnim časov, ko sem bil jaz na tem mestu in ni bilo tako, kot skušajo sedaj prikazat.

Vse ima svoje prednosti in slabosti, se strinjam. Ravno to je bistvo teh debat - ni ene in edine resnice, kot se skuša prikazat na vse možne načine.

pediater

UDBA
18. jul 2007
11.892
0
36
43
Kakor komu paše.
In ne, se ne navadiš. Živim že 7 let po 5 dni v LJ in jo vedno težje prenašam. Komaj čakam da si zrihtam stanovanje v 50 km oddaljenem miru.
nahrung002.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Jaz pri sebi opažam, da svoje delo optimiram ker se zavedam, da me po službi čaka še dobra ura vožnje domov. Tako se trudim, da imam do pol treh počiščeno vse, potem kvečjemu še kakšne padalce porihtam.
Niso vsi taki, da lahko ob treh pobegnejo. Če bi bil v službi do petih ali šestih, bi verteno razmišljal drugače.
PS: če delaš do treh ugibam, da začneš ob sedmih. Torej vstajaš okoli petih? Hvala lepa za kaj takega ... Da ne govorim o tem, da je mi zdi otroka iz postelje ob takih urah metat mučenje ...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Da ne govorim o tem, da je mi zdi otroka iz postelje ob takih urah metat mučenje ...
Lool, vstajanje ob 5.00 je za otroka mučenje
grin1.gif
?
A sedaj mora otrok spati do 8-ih? Ali pa kar do 12.00. Najbolje mu kar tlakovati celo pot čez življenje.
evil.gif

Morda ga pa namesto ob 23.00 zato spraviš spat ob 20.00 in se otrok celo nauči reda.

Za vožnjo pa ne bom govoril. Zna biti pa res kar hudičeva za malega otroka, če imaš daleč za vozit.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.900
640
113
Jaz se bom pa moral počasi odločit ali stanovanje v LJ ali pa bajta izven.
Pa se čedalje bolj nagibam proti stanovanju, ker bit nekje v vukojebini samo zato da maš mir mi glih ni.
wink-1.gif

Če bi pa mel ženo in pet otrok pol bi najbrž razmišljal drugače.
grin1.gif

Itak si še vedno lahko doma v hribih postavim brunarco, pa za vikend zbežim tja.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Itak si še vedno lahko doma v hribih postavim brunarco, pa za vikend zbežim tja.
Dobro razmišljanje
aplauz.gif
.

Čez teden imaš vse na dosegu roke, čez vikend pa užitek v naravi.
cool-1.gif
?

Resolver

Fizikalc
18. jun 2008
1.836
0
36
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Dobro razmišljanje
aplauz.gif
.

Čez teden imaš vse na dosegu roke, čez vikend pa užitek v naravi.
cool-1.gif
?

Dobro, kaj se delaš neumnega zdaj, no!
crazy1.gif
A ti je treba vse lepooooooo in poooooocaaaaasiiii razllloooooziiiit. Veliko "Ljubljančanov" ne živi v Ljubljani od nekdaj ampak so se v Ljubljano preselili. Vsak tak Ljubljanski par ima z neko verjetnostjo p (p med [0, 0.7]) na podeželju vsaj eno hišo, večkrat pa tudi dve (ena njena, ena njegova). Čez vikend se pač gre ven. Zakaj pa ne?

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.629
355
83
Kras
www.mtl.si
Citat:
Uporabnik Resolver pravi:Dobro, kaj se delaš neumnega zdaj, no!
crazy1.gif
A ti je treba vse lepooooooo in poooooocaaaaasiiii razllloooooziiiit. Veliko "Ljubljančanov" ne živi v Ljubljani od nekdaj ampak so se v Ljubljano preselili. Vsak tak Ljubljanski par ima z neko verjetnostjo p (p med [0, 0.7]) na podeželju vsaj eno hišo, večkrat pa tudi dve (ena njena, ena njegova). Čez vikend se pač gre ven. Zakaj pa ne?
Ne delam se neumnega. Samo mi ni jasno, ZAKAJ se gre ven, če je življenje v Ljubljani tako ultra super duper
confused-1.gif
.
Osebno nikoli ne bi šel iz nečesa kar je super duper v neko vukojebino, kjer je baje samo sranje
grims-1.gif
?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.200
1.206
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik mtl pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:Da ne govorim o tem, da je mi zdi otroka iz postelje ob takih urah metat mučenje ...
Lool, vstajanje ob 5.00 je za otroka mučenje
grin1.gif
? .
Za mojo je.
Pa tudi sicer je že dolgo jasno, da tako zgodnje vstajanje ni primerno za praktično nikogar in tudi storilnost takšnih ljudi načeloma ni najboljša ...