Živa pagina v Wordu

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Matram se z živo pagino v Wordu pa mi ne uspe naredit. Pa gruntam če se sploh da, razen čist ročno ...

Rada bi imela na vseh levih straneh številko strani + naslov knjige (postavljeno na levo naslonilo), na vseh desnih pa št. strani in naslov poglavij (desno naslonilo). Recimo prvih 20 strani ima na desni XXX naslov, potem naslednjih 30 desnih strani pa YYYY naslov.

Uspe mi naredit samo tako, da je čez celo knjigo isti naslov oz. različen za levo in desno.

tnx

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ce prav razumem znas narediti razlicno za lihe in sode strani, ne znas pa narediti da bi bilo prvih 20 strani nekaj, naslednjih 30 pa nekaj drugega. Pri odgovoru upam, da gre za nekaj takega, kot je header/footer (ce sem narobe razumel, potem odgovor ignoriraj).

Dokument rocno razbij na "odseke" (mislim da se tako rece slovensko; anglesko je "section"), potem lahko nastavis za vsak section karkoli zelis. Npr. za stevilko trenutne strani lahko izberes, da steje naprej iz prejsnjega dela, lahko pa zacne znova (od poljubne stevilke dalje).

Vstavis jih kot vsak drug break, torej Insert -> Break -> Section Break (imas nekaj razlicnih opcij kje naj se zgodi prelom, meni se zdi najbolj smiselno, da z novo stranjo).

MAKY_

Fizikalc
10. nov 2007
1.199
2
38
Obišči stran
prelom strani ti bo najbolj prav prišel.
potem pa ko urejaš pagino, obvezno preveri, da nimaš kljukice pri možnosi "poveži s prejšnjim".

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja, to sem pozabil omeniti, ce mora zaceti nanovo (npr. pises knjigo, notranji naslov nima oznake strani, kazalo ima rimske stevilke, ki se zacnejo z 1, vsebina pa arabske, ki se zopet zacnejo z 1), to ne sme biti obkljukano.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Ericssony pravi:
Pagina in naslonjalo - WTF???

pagina - številka strani
naslonilo in ne naslonjalo (to je sedež
grin1.gif
) - poravnava texta na levo, desno ali sredinsko

no pa veš neki več
wink-1.gif

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Ja, to sem pozabil omeniti, ce mora zaceti nanovo (npr. pises knjigo, notranji naslov nima oznake strani, kazalo ima rimske stevilke, ki se zacnejo z 1, vsebina pa arabske, ki se zopet zacnejo z 1), to ne sme biti obkljukano.

ej ful hvala obema, sta mi pomagala, prej sem se vsaj eno uro zajebavala pa nisem zgruntala ... ja Word je hud program
grin1.gif

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zanimivo, kaj vse se najde: pagina
wink-1.gif

(morda si kdaj ze naletel na to v kontekstu - "paginacija", torej ostevilcenje strani ?)

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Ja, zanimivo. Ampak to je zastarelo in se definitivno ne uporablja, ker drugače bi to zasledil - tudi, če je v SSKJ-u.
To me spominja na "gledala je, kako fantje drkajo po ledu"...
smile-1.gif

mistique

Guru
16. jun 2009
14.144
1.916
113
Emona / Carnium
Izraz paginiranje se uporablja za metodo avtomatiziranega označevanja dokumentov/listov z zaporedno številko (+ datum ipd...). Torej, poznam napravo, v katero je vgrajen "paginator" (beri: inkjet print glava)
smile-1.gif

Ericssony

Pripravnik
2. sep 2007
210
0
16
Ta možnost je v nastavitvah strani. Tam, ko nastavljaš robove imaš tudi možnost določiti širino tega roba.

Podobne teme