Zibro klime-montiraj sam?

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Mojstri ki imate klime v malih prstih.
Prosim za kak komentar zibro klim

Se pravi rabim konzole pa še kako malenkost. Recimo da tisto klasično orodje imam (ključi, hilti, lestve, klešče za štrom povezat...)
Vem da to ni priznana klimatska firma ampak, tudi jaz nimam "priznane" plače, vroče mi pa je

Kako je z menjavo kompresorja (kaka cena)
najverjetneje je ceneje menjati klimo kot pa kompresor

Klimo rabim samo za hlajenje

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Pred slabimi dvemi tedni sem si jo sam (ob pomoči fotra) montiral, kupljena v bauhausu (firma je kao Proklima) . Od orodja ne rabiš praktično nič, je vse zraven, res pa je, da so ključi bolj tako-tako, ampak če nimaš drugega so tudi tisti dobri.
Praktično največ dela sem imel s tem, da sem dobro postavil notranjo enoto (torej malo pazit na naklon, da lahko odteka voda in oddaljenost od zidu in stropa) in pa seveda s prebijanjem zidu.
Ko sem zid prebil, sem montiral zidni nosilec notranje enote, boljša polovica mi je pomagala pri ceveh (na zunanji strani jih je vlekla ven medtem ko sem klimo stavil na mesto). Ko je bila notranja enota na mestu, sem se preselil ven. Tam nimaš kaj zgrešit: priklopiš tako, kot piše na ceveh (gas na gas, liquid na liquid), ko je vse priklopljeno še spustiš plin v sistem (na gas spojki z imbus ključem odpreš ventil in to je to). Vklopiš še elektriko v zunanjo enoto (fotrova klima je imela še čokoladico, pri meni je bil konektor - samo za priklopit), vklopiš notranjo enoto v električno vtičnico et voila, klima piha
wink-1.gif

Zunanja enota je zaenkrat še na tleh, ker nam bodo v kratkem stavili fasado in bom konzole montiral naknadno, cev za vodo pa sem kar podaljšal z ostankom ene cevi za elektriko, ravno toliko, da mi ne kaplja direkt na tla. Ko bo fasada, se bo jasno tudi to porihtalo.

Moje mnenje: kupi, zmontiraj in uživaj v hladu. Tako sem naredil tudi sam in mi ni niti za minuto žal.

C152SLO

Fizikalc
21. avg 2007
1.444
1
36
Moj sodelavec jo ima zdajle cca 2 leti in je z njo zadovoljen. Ne obremenjuj se s tem kakšna firma je, saj se ne boš hvalil pri kolegih z klimo ali pač? Za ta denar je klima OK, namenjena je temu, da hladi in pika. Garancija je, servis je in to je za mene važno.

Aja, sam nimam takšne klime, kolega pa pravi, da je zelo zadovoljen z njo.

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
po teh. podatkih so precej glasne tako, da za v spalnico ravno niso
evil.gif

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Za neko podobno kitajsko klimo sem pred štirimi leti dal 150€ (v akciji pri Loren line), sam zmontiral v dveh urah in še sedaj lepo dela. Celo zimo se z njo grejem in poleti hladim. Res, da ni za v spalnico (sliši se rele, ki vklaplja kompresor) ampak za 150€ drugače niti montaže ne dobiš...

shift

Guru
20. jul 2007
9.895
2.281
113
za šankom
v bistvu tale zibro klima sploh ni poceni
rolleyes-1.gif

če znaš to zmontirati potem bi znal zmontirati tudi panasonica ki sem 100% je veliko boljši od tega jajčka

trigga

Fizikalc
24. jul 2007
1.787
0
36
Sam sem za podobno zadevo dal okrog 70 € manj. Zmontirat načeloma ni problem (s hitrimi spojkami), ne vem pa, če ima tudi panasonic klime za samomontažo. Montaža pa stane ne? Majstor mora povezat notranjo in zunanjo enoto, potem pa še plin nafilat. Kolikor mi je znano, so cene montaže povprečno nekje med 200 in 250 €. Osebno si za ta denar raje privoščim kaj drugega.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.788
6.770
113
pri taščici
Hrupna je nekoliko bolj, ampak glede na to da imam ulico po oknom in da ne bo v spalnici....
Kak panasonic je z montažo res samo kakih 150-200 evrov dražje. Štos je v tem da tam ddv 8,5 %

Katunga

Fizikalc
1. sep 2007
1.068
0
36
Koper
ko enkrat spustiš not plin in premalo odzračiš, a se da še tole klimo odzračit naknadno, al je treba ta plin ven in novga notr?
tudi jaz sem si jo sam zmontiral, pa si nisem upal preveč odzračevat, da mi ne uide plin, zdaj pa nisem siguren, če sem jo premalo odzračil.???
pozdrav.gif