Žeton za odpiranje vrat oz. rampe

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Zanima me, če je možno na nek način skopirati "žeton", za odpiranje vrat oz. rampe? Namreč, parkirni prostor je uporabljal oče, ki nima več avta in ima en žeton za odpiranje. Potrebovali bi pa dva, da imava lahko z bratom vsak svojega, ker itak nisva praktično nikoli istočasno pri starših. Upravnik ga pa noče dat, ker smo lastniki samo enega prostora.

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Ni zamere, parkirni je lastniški in v garaži je lahko parkiran samo EN avto, tako da možnosti zlorabe praktično ni.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
Daj poslikaj, da bomo vedli kako zgleda sploh.

Šefu sem enkrat daljinca poiskal na ebay-u, ker je službenega razbil. Ziher se dobi kaj programabilnega....

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.007
5.631
113
A to pali tud ce mas drugac une pravokotne kartice (velikost cca bancne) namest teh cipov?

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Ja. Važen je RFID čip, lahko je tudi v obliki gat
wink-1.gif

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Sem razmisljal, da bi na Aliju kupil programator in zetoncke, so cca 12$ vse skupaj (ne bo hudega, tudi ce ne dela), ampak ne vem ce je kompatibilno, frekvenca in to, moram prebrat kaj pise na originalnemu.

MiHa88

Pripravnik
13. apr 2008
729
4
18
ja na koliko mhz dela nevem če piše gor, kupiš čitalec in potem isto skopiraš na "prazen" ključek ki je zraven. Vsaj tako se mi zdi, probal nisem kot sem že napisal.

matofill

Guru
18. sep 2008
3.687
758
113
Ja kar tako ne bo šlo, ker so tile RFID čipi po večini kodirani in ne odgovori nikoli enako so roling code. Če pa je kdo že kaj takega delal bi tudi mene zanimalo ....... ker potem bi šlo tudi na cestninskih sistemih, pa še marsikje......

maki3

Pripravnik
14. sep 2007
681
3
18
Misliš da ima ta žetonček rolling code? Skoraj ne verjamem, to ima po moje eno kodo, ki jo admin vnese v sistem in pol ta dovoli dostop. Mogoče pa se motim, ker če ima rolling code sem oplel z idejo že v štartu
smile-1.gif

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.004
171
63
Take obeske imamo pri nas v firmi za odpiranje električnih ključavnic na vratih, tako da ni treba vsakič vstavljati navadnega ključa. "Obeski" so zelo poceni, vsak pa ima svojo kodo in vsak posebej se sprogramira tako, da se prisloni k senzorju ključavnice, program v računalniku ga zazna in na osnovi kode obeska potem določiš, ali lahko z njim odkleneš vsa vrata (ki so v sistemu) ali posamezna, enako velja za zaklepanje.. če to pač hočeš. Enostavno se da pravice za odklepanje /zaklepanje "Obeska" tudi preklicati, v primeru da ga izgubiš ali da ne pride do zlorabe.
Kateri program se uporablja na računalniku, ne vem, beleži pa vso statistiko in zgodovino, katera vrata so bila odprta s katerim ključem in ob kateri uri.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.004
171
63
Mi smo pred tebi "obeski" imeli te "bančne kartice"... sistem je ostal enak, je pa obesek mnogo bolj praktičen.